Az aktuális rész ismertetője: Karélia az Oroszországi Föderáció egyik tagköztársasága. Mindig is hídként szolgált Skandinávia és Oroszország között. Télen a hal határozza meg a menüt _ sütve vagy tésztába töltve. Meg amit nyáron az erdőben gyűjtöttek _ gomba és a bogyós gyümölcsök. Karéliában hagyományosan agyagedényekben főznek, általában húsos egytálételeket, vagy zöldséges árpakását. A pirogot itt kalitkinek hívják, és burgonyával, túróval, köles- vagy rizskásával töltik. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások