Az aktuális rész ismertetője: Kantabria, Spanyolország északi részén lévő tartomány. Az Atlanti-óceán partja mögött a hegycsúcsok kétezer méter fölé emelkednek. A hegyvidéken egy régi kantabriai szarvasmarhafajta, a tudanca legelészik. A korábban igavonó állatként tartott fajta húsát ma kulináris különlegességként tartják számon. Sokféle étel készül belőle: a Patates y Carne, az egyszerűen "krumpli és hús"-nak nevezett egytálétel például hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, sárgarépát is tartalmaz, és parázson vagy nyílt tűz fölött, bográcsban készül, húslevessel felöntve. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások