Az aktuális rész ismertetője: Mi történik a halakkal, miután kifogták őket? Biztonságosan és megfelelő minőségben jutnak el hozzánk? A Hal a vízben harmadik adásában ezekre a kérdésekre keressük a választ. Megnézzük, hogyan juttat friss halat az asztalunkra a piaci halárus és a nemzetközi áruházlánc. A konyhakész alapanyagok kedvelőinek bemutatunk egy halfeldolgozót is. A mai menüben két halétel is szerepel: a finom csukapörkölt mellett ráadásként egy tengeri halsalátát is elkészítünk.
A műsor ismertetése: Mátyás király idejében több mint 600 halétel szerepelt az étlapon, ma csak néhányat ismerünk. Pedig a halászok nem csak kifogják a halat a vízből, hanem szaporítják, gondozzák, és persze az asztalra is varázsolják, hiszen ők készítik a legjobb halételeket. A Hal a vízben nézői megismerkedhetnek a magyar halgazdálkodással honfoglalástól napjainkig, és közben azt is megtudhatják, hogyan készíthetünk ízletes, finom halételeket.
Hozzászólások