Az aktuális rész ismertetője: A MAGYAR KRÓNIKA 26 perces, rendkívül magas színvonalú, hetente jelentkező kulturális magazinműsor. Kifejezetten azoknak szól, akik érdeklődnek mindazon tudományos és művészeti ismeretek iránt, melyek a magyarsággal valamilyen formában kapcsolatosak. A program a legváltozatosabb témákkal jelentkezik minden alkalommal: bemutat tehetséges alkotókat, művészeket, tudósokat, emléket állít az elmúlt időszakok magyar hírességeinek, figyelemre méltó történelmi eseményeket dolgoz fel, de a jelen problémáival is foglalkozik, pl. környezetvédelemmel, a tűzoltók mindennapjaival, a csokoládékészítés rejtelmeivel, a méhészettel, stb., hogy csak a legutóbbi epizódok témáit említsük. Hajlamosak vagyunk a gasztronómia számos területén a jól csengő, hangzatos nevű, legújabb trendeknek megfelelő külföldi termékeket választani, miközben sok szakember éppen arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy miért is érdemes a hazait választani. Ebben az adásunkban olyan termelőket mutatunk be, akik más-más területen, de a hazai fajták felé fordultak _ nagy sikerrel.
A műsor ismertetése: A MAGYAR KRÓNIKA 26 perces, rendkívül magas színvonalú, hetente jelentkező kulturális magazinműsor. Kifejezetten azoknak szól, akik érdeklődnek mindazon tudományos és művészeti ismeretek iránt, melyek a magyarsággal valamilyen formában kapcsolatosak. A program a legváltozatosabb témákkal jelentkezik minden alkalommal: bemutat tehetséges alkotókat, művészeket, tudósokat, emléket állít az elmúlt időszakok magyar hírességeinek, figyelemre méltó történelmi eseményeket dolgoz fel, de a jelen problémáival is foglalkozik, pl. környezetvédelemmel, a tűzoltók mindennapjaival, a csokoládékészítés rejtelmeivel, a méhészettel, stb., hogy csak a legutóbbi epizódok témáit említsük.
Hozzászólások