Hal a vízben / Halfogyasztás és gasztronómia

5. rész, 25 perc

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Tudják, hogy fejenként hány kiló halat eszünk Magyarországon egy évben? És gondolkodtak már azon, hogy az egészséges életmódhoz mennyit kellene ennünk? A Hal a vízben ötödik adásában ezekre a kérdésekre is keressük a választ. A halfogyasztásról, és a halakkal kapcsolatos személyes élményeikről megkérdezzük ma az utca emberét, a haltermelőket, iskolás gyerekeket és a kórházigazgató professzort.

A műsor ismertetése: Mátyás király idejében több mint 600 halétel szerepelt az étlapon, ma csak néhányat ismerünk. Pedig a halászok nem csak kifogják a halat a vízből, hanem szaporítják, gondozzák, és persze az asztalra is varázsolják, hiszen ők készítik a legjobb halételeket. A Hal a vízben nézői megismerkedhetnek a magyar halgazdálkodással honfoglalástól napjainkig, és közben azt is megtudhatják, hogyan készíthetünk ízletes, finom halételeket.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?