Az aktuális rész ismertetője: A svájci Alpok délkeleti részén található Graubünden kanton. A regionális konyha a karamellizált dióval készülő diótortáról és a Bündner Fleischről, a bündeni húsról híres. Sózással és szárítással tartósítják a sovány marhahúst, majd téglalap alakúra préselik. A régió két specialitása a tartalmas, húsos-zöldséges árpaleves, és a capuns, a mangold csomagocskák. A tésztával-hússal töltött leveleket úgy csavarják fel, mint nálunk a töltött káposztát.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások