Az aktuális rész ismertetője: Görögországból Leonídia falut ismerjük meg, amely a hegyoldalban, a tenger közelében fekszik. A környéket is fenyegeti az elnéptelenedés. Akik maradnak, azok viszont ragaszkodnak a hagyományos görög élelemhez. Sok zöldség: padlizsán cukkíni, spenót. Először szpanakópittát, azaz spenótos pitét, majd cukkíniropogóst készítenek. Fetasajt nélkül is elképzelhetetlen az élet, amit szintén maguk készítenek.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások