Az aktuális rész ismertetője: Garrotxában, Katalónia egyik kis régiójában, Spanyolország északkeleti részén minden a sertésről szól. Gyakorlatilag nincs olyan étel, amelyben ne lenne a sertésnek legalább egy kis része _ még a süteményekbe is kerül. A botifarra, a főtt hurkaféle különösen népszerű, hidegen és melegen, reggel-délben-este fogyasztják. Garrotxai specialitás a "patates d'Olot": húspépet kennek két, elősütött burgonyaszelet közé, és tojáshabba forgatva olajban ropogósra sütik. Jóval furcsább a Coca de Llardons, az ánizslikőrös joghurtos piskóta töpörtyűvel. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások