Az aktuális rész ismertetője: Észak-Frízföld tengerparti régió Németország északnyugati részén. Itt az Északi-tenger és a watt-tenger valamint számtalan juh határozza meg az életet a víz és a föld között. A bárányételek mellett sok a tengeri fogás is. Klasszikus reggeli a rántotta garnélával. A sós mocsarak ehető növényeket kínálnak: porcsint és a drága csemegeként árult sziksófüvet. Mivel Észak-Frízföld Dániával határos, nagyon sok édességet, süteményt esznek. Ilyen az itt futjesnek nevezett fánk, a tarkedli.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások