Az aktuális rész ismertetője: Lastovo szigete messze bent van az Adrián, Horvátország és Olaszország között. Marin, a halász először langusztát fog. De halászaton kívül földműveléssel is foglalkoznak a lasztovóiak, pedig ez nem könnyű az édes vízben szűkölködő földterületen. A szőlőtől az olajbogyóig mégis mindent megtermelnek, ami a megélhetéshez kell. Ínyencségek is jutnak az asztalra. Ma például spárga, sirálytojás és frituli - azaz naranccsal töltött fánkocska.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások