Az aktuális rész ismertetője: Dél-Spanyolországban, Cordoba tartományban nyáron nappal nem ritka a 40 fokos meleg. Nem csoda, hogy az olyan hideg zöldségleveseket, mint a salmorejo, itt, Andalúziában találták ki. Szintén elterjedt a gazpacho, a mandulakrém _ a mazamorra -, vagy a frissítő ital, az ajoblanco. Főételként népszerű a marhafarokragu, a Rabo de Toro, desszertként pedig a fügetorta.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások