Az aktuális rész ismertetője: Dél-Olaszország egyik jelentős régiója Campania, fővárosa Nápoly. Itt találták fel a pizzát és a calzonét. Évszázadok óta tartanak itt bivalyokat, melyek tejéből nyerik az eredeti olasz mozzarellát. A bivalytejnek nagyobb a zsírtartalma, mint a tehéntejnek, és fűszeresebb, erőteljesebb az íze. Népszerű recept a két szelet kenyér közé helyezett mozzarella, kirántva. A házilag készült tésztához jól megy a friss ricotta, a mozzarellagyártás mellékterméke. A füstölt bivalysajt sok tészta- és rizsételt gazdagít. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások