Az aktuális rész ismertetője: Ezen a tájon a citrusfélék termesztése a X. századig nyúlik vissza. A szüret novembertől júniusig tart. Basilicátában - az olasz csizma legdélibb csücskében - a narancstermelés és narancszüret mellett az olasz kenyérsütés rejtelmeit is megismerjük. És megtudjuk, hogy mit ér a kenyér lángos, azaz focacce nélkül.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások