Az aktuális rész ismertetője: A Balatonnak ezúttal egy másik oldalát ismerhetjük meg, nem a strandokat, az üdülőövezetet. Közel 4000 hektáron nő a nád a Balaton körül. A teljes nádas természetvédelmi terület. A Hűse család nádtermesztésből él. Télen, csak tartós fagy mellett tudják learatni a nádat. Ilyenkor a savanyú káposzta a legfontosabb élelmiszer. A tó jegén léket vágva horgászni is lehet, és a környéken lőtt vadból remek őzpörkölt készül. Köretként _ de akár főételként is _ fogyasztható a dödölle.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások