Az aktuális rész ismertetője: A Portugáliához tartozó Azori-szigetek mélyen benn az Atlanti-óceánban fekszenek. Itt él António Pinheiro a családjával. Ananászt termesztenek, méghozzá bio módon, üvegházakban. A filmben nyomon követhetjük az ananászos lepény, a sajtos kosárka, egy halas egytál és a cozido, a húsfazék elkészítését. Ez utóbbi különlegessége, hogy Sao Miguel szigetén egy vulkáni kráterbe vájt gödörben párolják össze az alapanyagokat.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások