Az aktuális rész ismertetője: Az Atlasz hegységben lévő Közép-Marokkóban járunk, 2000 méter magasan, egy zöld oázisban. Nehezek az életfeltételek, még a tűzifáért is meg kell küzdeni. Tűzifa pedig kell a kemencében való főzéshez. Az egyik legismertebb étel a tazsim. Ez egy cserépedény neve de minden benne készült ételt is így hívnak. Az új tazsimot először többször átkenik kakukkfű, admenta, paprika, bors és só keverékével. Az első benne főzött ételnek ünnepinek kell lenni. Például ürühús, hagyma, zöldség, mandula, mazsola keveréke. A cserépedényben párolás jól érvényesíti az ízeket. De népszerű étel a kuszkusz és a sűrű darakása is.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások