A világ konyhái / Az Atlasz-hegység

Bakancslistához adom
francia-német ismeretterjesztő filmsorozat, 24. rész, 26 perc

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az Atlasz hegységben lévő Közép-Marokkóban járunk, 2000 méter magasan, egy zöld oázisban. Nehezek az életfeltételek, még a tűzifáért is meg kell küzdeni. Tűzifa pedig kell a kemencében való főzéshez. Az egyik legismertebb étel a tazsim. Ez egy cserépedény neve de minden benne készült ételt is így hívnak. Az új tazsimot először többször átkenik kakukkfű, admenta, paprika, bors és só keverékével. Az első benne főzött ételnek ünnepinek kell lenni. Például ürühús, hagyma, zöldség, mandula, mazsola keveréke. A cserépedényben párolás jól érvényesíti az ízeket. De népszerű étel a kuszkusz és a sűrű darakása is.

A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Hedvigah 2011 máj. 03. - 18:16:32
Mi a bánatot kezdjek a korai ismétléssel? Este xar a mûsor, napközben adnak 1-1 ismeretterjesztõ, vagy valamilyen szempontból érdekesebb anyagot amit a munkaidõ miatt nem nézhetek. Felvenni pedig nincs kedvem. Talán esténként nem a dumákat, meg a "hû de okos vagyok és csak az én véleményem a jó" c. önimádó mûsorokat (egymásnak) nyomatják, amit természetesen mi tv-nézõk nem nézünk.
8/10
monnicca 2011 febr. 09. - 14:45:48 8/10 Előzmény monnicca
nagyon köszönöm, hogy ismétlik a részeket, várom a régebbieket is,igyekszem mindet összegyûjteni!
igényes, érdekes mûsor, mindenkinek szívbõl ajánlom.
fekagabi 2010 máj. 12. - 20:23:33
Mi szedtünk éretlenül 2 fürt banánt(alig fért be a passat csomagtartójába)fürtönként 50kg.Most az erkélyen érik tovább nejlonnal letakarva.Csak kisebb fürtöket vagdosunk le róla,ha már besárgult.
De zölden viszont nagyon jól lehet sütni!
Imádom Tenerifét!!
gabroca 2010 máj. 12. - 09:26:55
gondolom a banánt nem éretlenül szedik le...
8/10
monnicca 2009 szept. 25. - 10:28:16 8/10
sajnos csak a végén kapcsolódtam be, pedig nagyon érdekes, színvonalas. ugye, lesz ismétlés?