Az aktuális rész ismertetője: Aragónia hegyes-dombos táj Spanyolország északkeleti részén. Spanyolország negyedik legnagyobb területű régiója, a lakosság azonban nagyon kisszámú. Aragónia az ország egyik legritkábban lakott régiója. Elsősorban gyümölcsöt és a zöldséget termesztenek itt. Jól terem a mángold, a cékla, a borágó, amelynek íze erősen emlékeztet a friss zöld uborkáéra. A szárából krémlevest, zsenge leveleiből desszertet készítenek: a crespillo palacsintatésztában süt borágólevél. A sült bárány, a sonka Teruelből és a bundában sült zöldséglevelek a kulináris különlegességek közé tartoznak.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások