Az aktuális rész ismertetője:
Ha azt hiszik, hogy reggelire csak kalácsot és műzlit lehet enni, tévednek! Persze a magyar ember gyomra nem veti meg a szalonnát és a kolbászt, vagy egy jó kis bundáskenyeret, de gondoltak-e már vajon arra, hogy reggelire ördöngős vesét egyenek? Jennifer és Clarissa a Két duci hölgy sorozat 11. részében egy serfőzdébe látogat, ahol kemény fizikai munkát végző embereknek kell megtölteniük a bendőjét a hosszú, egész napos, kemény munka előtt. Nem meglepő tehát, ha nem "light" reggelit kínálnak ugye? Egy kis serfőzdei látogatást követően ebben a részben megismerhetjük a dél-amerikai kukoricalepény készítésének rejtélyeit (melyet aztán baconnel és juharsziruppal tálalnak), megtudhatják, hogyan készül az ördöngős bárányvese, sőt ez alkalommal azt is megtanulhatják, hogyan lehet egyszerűen vesét pucolni. És ha még ez a reggeli is túl könnyű a gyomruknak, jegyezzék meg, hogyan kell az indiai Kedgeree-t, a mexikói huevo rancheros-t (azaz tanyasi tojást) vagy éppen egy kis tortillát készíteni.
De aztán ne tessék csodálkozni, ha ebédidőben nem éhesek!
A műsor ismertetése: A BBC 24 részes díjnyertes sorozata azoknak szól, akik szeretnek főzni, de unják már a magazinok sótlan reformreceptjeit és a szupermarketek félkész termékeinek szűkös kínálatát. A cím - Két duci hölgy - talán nem utal egyértelműen a film fő mondanivalójára, vagyis a főzésre, de nem ok nélkül. A sorozat házigazdái, Jennifer Paterson és Clarissa Dickson Wright két "súlyos" egyéniség, ám mindkettőjük igen jókedvű teremtés, akik foglalkozásukra nézve ugyan nem is szakácsok, de termetüket büszkén vállalva reklámozzák hazájuk, Anglia hagyományos konyháját. Nem egy mindennapos "konyha-stúdió" fajta főzőcskézésről van ám szó, hiszen Jennifer és Clarissa Triumph Thunderbird típusú oldalkocsis motorjukon szelik át Angliát, így az egyes epizódok alkalmával módunk nyílik megismerkedni egy-egy tipikus helyszínnel, amelyek a műsor jellege folytán természetesen nem a legismertebb turistalátványosságok.
Hozzászólások