Kína Jünnan tartományából indulva Luke Nguyen - ausztrál séf - a forgalmas utcákról rögtön a tömött sikátorok felé fordul, hogy felfedezhesse a valódi, ősi hagyományoknak és szokásoknak megfelelően készített kínai ételeket. Szakácsunk könnyed és kíváncsi stílusával felvértezve, biztos kézzel kalauzol bennünket végig a Mekong folyó mesébe illő tájain, zöldellő ormokon, elfelejtett tavakon és apró falvakon át, egy olyan vidéken utazva, ahol mintha megállt volna az idő kereke. Tartsanak velünk erre a csodálatos tájra és fedezzék fel Ázsia egyik legnagyobb folyóját, Mekongot, a Vizek Anyját.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
7/10
dorombka
2013 ápr. 15. - 06:07:55
7/10
Este újra kezdik vetíteni a TV-Paprikán, hétköznap este 10:00, ismétlés éjjel 1:00
Ismerjük meg egy kicsit jobban idegenvezetõ séfünket:
Luke Nguyen
1978-ban született egy Thaiföldi menekülttáborban ,amikor is szüleit Vietnamból menekülve ott érte a sors.
Innen telepedtek le Ausztráliában.
Mindig is az élelmiszer-kereskedelem és a vendéglátás volt a család fõ megélhetése.
Jelenleg elismert tv-sztár, de több lábon áll.
Van egy neves étterme Red Lantern néven Sydneyben , de szakácskönyveket is kiadot.
Üzlettársa nõvére,Pauline , sógora Mark és barátja Suze a fotós és írótárs. http://www.redlantern.com.au/about/
Koldus csirkéje 土窑鸡
A legenda szerint volt egy koldus, aki csirkét lopott, majd elkezdte szépen megsütni az erdõ szélén.
Csakhogy a füstöt észrevették a helyiek és már mentek is lincselni az öreget, aki gyorsan földbe temette az egész tûzrakást a csirkével együtt, így mikor rátaláltak, nem tudták rábizonyítani a lopást.
Mikor elcsitult a környék, a koldus visszament a halomhoz és kiásta a csirkét, ami közben a betemetett parázson isteni finomra sült.... http://xiaolongimnida.wordpress.com/2013/01/12/foldben-sult-csirke/
Szeretném ajánlani ezt a sorozatot mindazoknak, akik szeretnek különleges tájakkal, egzotikus ételekkel megismerkedni.Most 2:1-ben élvezheti, ha belenéz.
A vendéglátó egy vietnami származású ausztrál szakács ,az 1978-as születésû Luke Nguyen.
Közvetlen természete magával ragadó.Az operatõri munka profi.
Miközben "hõsünk" fõz , megismerkedhetünk a 6 országon át folyó Mekong még fel nem fedezett részeivel.
Mintha megállt volna az élet a Vizek Anyja egyes szakaszain.
Az ott-élõk mosolygósak, a nyersanyagok különlegesek, mégis oly természetesek.
Az elkészült ételek , tájak nem mindennapiak, néhány a témákból:
agyagban sült koldus csirkéje, úszó paradicsomfarm, zöld teában fõtt töltött ragacsos rizsgombóc esõvízzel gyúrva,lótuszselyem-ami drágább az igazinál, zöld tea savanyítás bambuszcsõben....és még számos érdekesség...
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások