A Dunakanyar közepén, félúton Esztergom és Visegrád között fekszik a festői Zebegény. A település lakossága a török idők alatt majdnem teljesen elpusztult, ezért az 1700-as évek első felében a lakosság pótlására németeket, magyarokat és szlávokat telepítettek le. A korabeli írások a 19. század elején Zebegényt német-magyar-szlovák településként említik. A nemzetiségi hatások a gasztronómiában is megjelennek, így a műsorban bemutatott ételek - a savanyú tojásleves, a schupnudli, a köménymagos stangli, a rozsdás hús krumplis puliszkával, a mákos guba és a spitzpuwe - is ezt tükrözik.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
feketevipera
2011 jún. 21. - 19:24:05
Csak az elejét láttam a mûsornak, de a savanyú tojáslevesen így is meglepõdtem. Illetve azt tudtam, hogy van ilyen változata is, csak azt nem tudtam, hogy van, ahol a tojás tartalmát a feltörés után egyben teszik bele a levesbe, majd szedéskor mindenkinek jut egy egész tojás a tányérjába. Így se nézett ki rosszul csak számomra kicsit furcsa volt.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások