Visszavárt minket Pityerszer, ami teljesen megújult. Sok érdekes látnivalóval szolgál azoknak is, akik már jártak ott. Batha Pál az őrségi magolajokról mesélt, és az olajütés hagyományos módszerét is bemutatta. Megismerkedtünk Horváth Csabával, aki a nagyapjától tanulta a kópickötés mesterségét. Vörös Netti néniről, az Őrség dalos pacsirtájáról sok szépet hallottunk, és a helyi asszonyok el is énekeltek néhány éneket a gyűjtéséből. Gaál Zsuzsa régi kedves ismerősünk, aki "Az őrségi konyha kincsei" címmel írt nagysikerű könyvet sok érdekességet megosztott velünk a helyi hagyományos étkekről. A műsorban szereplő ételeket is az Ő könyvéből választottuk, és zömmel a Szalafői Banyaklub jókedvű, lelkes csapata készítette el boszorkányos ügyességgel. Ezek a következők: Hajdinagombóc leves, Patyolatök cicege, Köleskása prósza kormin szőlővel, Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet hajdinakásával, Gombás-tökmagos batyu, Csutris-mákos és szilvás-tökmagos rétes.
Hozzászólások