A zömmel sváb nemzetiségű lakosai miatt "magyar Svájcként" is emlegetett Óbánya két domb közt fekvő kis község a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben. Jellegzetes sváb ételeket mutat be a műsor: a grízgaluskát Hutzel kompóttal, a sült gőzgombócot, amit babfőzelékkel szoktak enni, a csirkepaprikást tésztával, a sokfűszeres marhalábszárt burgonyalángossal, a fokhagymás szaftos húst és a rongyos rétest.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások