A somogyi települést a királyi szakácsok földjének is nevezik, mert a XV. században Mátyás és Zsigmond király itt adott hűséges szakácsainak földet és nemesi kiváltságokat. A falu, őrizve a hagyományokat, már hosszú ideje minden augusztus első hétvégéjén megrendezi a "Királyi Szakácsok Nyomdokán" nevezetű szakácsversenyt. A filmből megismerhetjük néhány "királyi fogás" elkészítési módját, de ezen túl a helybéli háziasszonyok mindennapi ételeit is: a juhtúrós pogácsát, a szárazbabfőzeléket és a szilvalekváros tutyit.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások