Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől 130 km-re, délre, a Homokhátság legmagasabb részén fekszik. A tanyákkal tarkított vidék természeti különlegessége a homokbuckás táj. A várost valamikor tavak, mocsarak, övezték, a "Halas" név is ebből ered. Mára csak a Sóstó maradt meg. Kiskunhalast említik a "csipke városa"- ként is: a csodálatos csipkék 1902 óta hódítanak az egész világon. Gasztronómiáját zömmel a pásztorételek határozzák meg, ezúttal ezekből "nyújtunk át" egy kis ízelítőt. A menü a következő: Sonkaleves, Halasi savanyúmáj, Marhahúsleves, Húsos rakott tészta, Körömpörkölt, Sűrű tarhonya.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Jó volt, érdemes volt megnézni. A fõbb tudnivalókat, illetve látnivalókat és ételeket felsorolták. Kellõen jó volt a bemutató, fél órába elegendõen belesûrítették mindezt, remek elbeszélés, narráció.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások