Hajdúhadház Debrecentől 18 km távolságra fekvő város, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán. Bocskai István 1605. december 12-én, Korponán kelt adománylevelében mintegy 1000 hajdúkatonát telepített le erre a területre és városi rangot adományozott a településnek. A filmből megismerjük a helyi specialitások közül a kásás káposzta, a görcsgaluska- és tésztahurka-leves, a rácsos almás, a slambuc, a rucás kása és a tízperces sütemény receptjét.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
far vik
2010 febr. 14. - 15:08:54
Nagyon jó ez a mûsor. Még jobb lehetne, ha az ételek készítésének bemutatása közben is a tájegység zenéje szólna.Van bõven választék. Én igazán szeretem az erdélyi népzenét, de ha már egy adott vidék ételeirõl van szó, miért nem annak a zenéje szól? Nemcsak a vágóképnek adott néptáncbetétek alatt.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások