A Balaton északi partjának bortermelő vidékét járva az ételek mellé többféle badacsonyi kéknyelűt ajánlunk. Ellátogatunk az Egry József Emlékmúzeumba, hogy megnézzük, milyennek látta ezt a vidéket a Balaton festője. Bepillantunk a tájházba, ahol megtudjuk, mennyi híres ember kötődött Badacsonyhoz. Ellátogatunk a Szent Imre római katolikus templomba, amely Európa első bazaltkőből épült temploma, hogy megnézzük Udvardi Erzsébet képeit a szentélyben. Bemutatjuk a helyi Ezüstkapu Néptáncegyüttest is. A műsorban a következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg: Badacsonyi gombasaláta - erdei gombasaláta tejfelesen, nokedlivel, Balatoni fogas kéknyelű levelével színezett tökfőzelékkel, tökös derelyével, Badacsonyi kéknyelűn párolt köleskása, Medvehagymás-tarjás csiga, Badacsonyi legénytorta és Sokmagvas sütemény.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások