Téma: Wonka

8/10
Teleport Pál 2023 dec. 25. - 21:16:15 8/10
(6/26)
A csajommal néztem, azt mondta kicsit mjüzikeles lesz. Hazudott. Musical. Habár manipuláció áldozata lettem, nem bántam meg a történteket. Teljesen korrekt kis csokizós film. Ezután Kylie fix nem az m&m's-eket szopkodja majd.
Ajánlanám azoknak a filmkedvelőknek akik nem szeretik az after eightet.
1/10
KovacsReka94 2023 dec. 22. - 22:42:40 1/10
(5/26)
Szamomra hatalmas csalodas! Aki latta a Charlie es a csokigyar cimu filmet, es szereti is annak nem ajanlom!
Kezdenem azzal hogy ez egy musical, egy szinhazi darabkent eltudnam kepzelni de onallo filmnek nekem gyenge. A charlie es a csokigyarban megtudjuk hogy Wonka apukaja szigoru fogorvos es sosem engedte Willynek hogy csokoladet egyen, itt pedig mar az edesanyjaval van aki csokoladet keszit neki..

Timothée Chalamet-nek jol allt Wonka szerepe, jobbat alakitott itt mint a Duneben.
Hugh Grant-nek az umpalumpa szerepe szerintem megalazo, kaphatta volna barmelyik foszerepet az emelt volna egy kicsit a szinten.
Rowan Atkinsonnak meg ennyi szerep sem jutott.. Hogy lehet az hogy ilyen nagy es szorakoztato nevek vannak egy filmben es ilyen rettenetes a szereposztas?!

A tortenet lapos, minden sarkon kiszamithato. Felnotteknek rem unalmas lehet, viszont gyerekek biztos elvezettel nezik.
ef 2023 dec. 19. - 13:45:46
(4/26)
A történet szép, de már részben vegytisztított,
halála után az író műveit , így ezt is utólag a kiadók átírták, cenzúrázták:
https://en.wikipedia.org/wiki/Roald_Dahl_revision_controversy
többek között antiszemitizmusa miatt is, de példul könyveiben az "anyák és apák" kifejezéseket is megváltoztattásk gendersemleges "szülőkre", a "queer" szavakat pedig egyszerűen kigyomlálták műveiből.
blood.1 2023 dec. 16. - 20:36:49
(3/26)
Tényleg gyerekeknek való film. Kimaradt a téma megjelölésénél, hogy MUSICAL, amit ha előre tudok, meg sem néztem volna moziban.
10/10
11Marce11 2023 dec. 15. - 14:36:18 10/10
(2/26)
Mesébe burkolt üzenet. A jelenlegi világban több ilyen filmre lenne szükség. Ne tévesszen meg senkit a mesés kontextus, mert a valóságot mutatja be. A készítők nagyon tudatosak voltak. Zseniális film. A nyitott szemű nézők sok utalást és üzenetet vélhetnek felfedezni benne, nem beszélve arról, hogy az alapvető (igazából fontos) értékeket is előtérbe helyezi. Tanulságos!
3/10
Rrgdatas 2023 dec. 14. - 22:36:24 3/10
(1/26)
Zenes mesefilm gyerekeknek. Aranyos de én mást vártam így csalódtam.