9/10
offtopic
Atis88 2014 dec. 16. - 11:17:03 9/10 Előzmény Silkent
(311/391)
Hallod ember! Ne hasonlítsd már a kettõt össze. Ez kb olyan, mintha az almát a körtéhez hasonlítanád. Annyiban hajaz rá, hogy egy része ennek is a börtönben játszódik, de egyébként teljesen más történetbõl építkezik a két film.
SzVanda 2014 nov. 20. - 09:24:51
(310/391)
Nagyon jó film. (spoiler lehet benne)
azon azért meglepõdtem, amikor valaki a remény rabjai szánalmas koppintásának nevezte. Több alkalommal láttam azt a filmet is. Az a film, a legjobb tudomásom szerint egy olyan emberrõl szól, akit a felesége (és annak szeretõje) megcsilkolásával vádoltak és ítélnek életfogytiglanra ártatlanul. És akinek lehetõsége volt bosszút állni azokon, akik a börtönben kihasználták a tudását.
Nem értem mi köze ehhez, ahol egy családot megtámadnak, bántalmaznak és megölnek, ahol a férj életben marad, és miután az ügyész vádalkut köt a ténylegesen gyilkoló hulladékkal, aki a társa ellen vall és akit x év után ki is engednek, míg a másikat (aki szintén bûnös, de nem õ ölt) kivégzik, és ezt a férj igazságérzete nem tudja elviselni, tehát bosszút áll elsõként a felesége és a kislánya gyilkosain, utána pedig magán a rendszeren keresztül azokon, akik elõrébb helyzeték a karrierjüket az igazságnál.
Ha jól emlékszem, mondja az egyik ügyész, hogy hibáztak, tévedtek.
Tényleg nem tudom, hogy akárkinek is hogy viselné ezt el az igazságérzete? A férj tanúskodni akart, látta, hogy az erõszakolt és õlt, akivel alkut kötött az ügyész. De nem ez volt a lényeg.
A férjnek igaza volt, de az igazságszolgáltatás nem mindig igazságos. Akinek jólfejlett az igazságérzete, az átérezte, akinek nem, örüljön neki, hogy nincs szilánk az agyában.
A férj(ÁLDOZAT) -akirõl véletlenül kiderül, hogy nem épp egy átlagos ember - pont az igazságszolgáltatás rendszer hibái miatt tud ilyen sikeresen elégtételt venni. Errõl szól a film.
Silkent 2014 okt. 26. - 11:33:08
(309/391)
Ez a film a Remény rabjai szánalmas koppintása, felturbózva egy kis Éhezõk viadalával.
Jó is lehetne, de nem az....
Fájdalmasan bugyuta... :(
Persze van akinek ez is elég.
Azért ne legyünk igazságtalanok-nem a nézhetetlen kategória, de 104 percet kidobni érte nagyon kár.

10/5
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 24. - 00:00:28 10/10 Előzmény Újvállalkozó
(308/391)
Minden értõen filmet nézõ ember veled ért egyet szerintem. Aki átérzi a szerephez kapcsolt történetet és érzéseket, az nem tud más oldalán állni, csak Sheltonén. :) Ennek ellenére is tartom a véleményem, hogy tökéletes mû. Nem egyszer láttam és részemrõl megunhatatlan.
9/10
Újvállalkozó 2014 jún. 22. - 18:00:14 9/10
(307/391)
9/10

Szerintem jó kis film és jól bemutatja az igazságszolgáltatás hibáit.

SPOILER

Nekem a vége nem tetszett. Lehet, hogy sok embert megölt Shelton, de én akkor is neki drukkoltam, a néger alakja sokkal unszimpatikusabb volt.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 06. - 03:48:04 10/10
(306/391)
Óriási alkotás. Egyedi a cselekmény ami izgalmas, akciódússá is válik és kellõen meglepõ.
Kiszámíthatatlan és megfogó. A nagyon jól átélhetõ, kiváló színészi játékok és a látványos képi megjelenítés teszi még feledhetetlenebbé az eleve zseniális történetet.
10/10, mert megérdeml(ed)i a többszöri megtekintést szívfájdalom és elalvás nélkül.
10/10
bokor5 2014 máj. 31. - 21:36:53 10/10
(305/391)
Ez maga a FILM!
Szuper volt minden perce!
Bárcsak valami hasonlót látnék mindíg!
Edmond Dantes 2014 máj. 18. - 21:54:49
(304/391)
Alaposan lemaradtam, itt már mindenki mindent elmondott pro és kontra. Akcióthriller témában és mûszaki dolgokban nem vagyok járatos, kivitelezhetõ/nem az, hiteles/nem az stb.
Morális vonalon nekem a szintén nemrég látott A másik én-t juttatta eszembe meg, abban a topikban (is?) vitákba bonyolódtam önbíráskodás versus igazságszolgáltatás örökzöld témájában. Ez a film még szélsõségesebb formában veti föl ezt a kérdést. Horatius óta ismert a "p e d e c l a u d o" azaz "a sántikálva jövõ büntetés" toposza. Utóbbi (lenne?) az igazságszolgáltatás. Sántikál, olykor nem mûködik. Az önbíráskodás bezzeg szárnyal(ni tud). És, mint e filmben láttuk, olykor nincs határa. És ki mondja meg, mikor hol s mi a határ.
Röviden: én maradok az igazságszolgáltatásnál. A film -mellesleg- amúgy lekötött.
B.Toma 2014 máj. 18. - 20:02:54
(303/391)
És mégis mit propagál szerinted? :D
1/10
benvenuto1 2014 máj. 18. - 01:38:58 1/10
(302/391)
Ez egy undorító propagandafilm.
Virág.. 2014 máj. 18. - 01:27:51
(301/391)
Szerintem nagyon-nagyon jó film. Végig izgalmas és fogva tart.
1/10
stenmore- 2014 máj. 18. - 01:15:40 1/10
(300/391)
Oltári hülyeség.
6/10
Makker5 2014 máj. 17. - 09:12:23 6/10
(299/391)
Kicist túl értékelt a film. Személy szerint nemvolt nagy cucc.. 1x nézhetõs. 10/6-7
antibond 2014 máj. 17. - 08:07:03
(298/391)
Talán félrenéztél egy pillanatra, éppen amikor a betörõ kéjes élvezettel egy bökõt csúsztat a fõhõs bordái közé.
Nekem inkább az okozott gondot - amikor újra feltûnt Clyde - hogyan élte túl a szúrást. A filmrõl vagy oldalakat lehet írni, vagy semmit, bízzuk a nézõkre, ki, hogyan érti, értékeli. Egyetlen dolog biztos; igencsak ellentmondásos, de éppen ezért jó alaposan elgondolkodtat mindenkit, a látta.
bbit 2014 máj. 16. - 07:07:40
(297/391)
S P O I L E R!
Ez a film már egybõl az elején hiteltelen! Elég nehezen hihetõ, hogy a betörõk, hogy ne legyenek szemtanúk megölik az anyát, a kislányt... aztán pont a férjet pedig megkötözve életben hagyják? LOL!
Morális szempontból azért beteg ez a film, mivel a kezdetben pozitívnak látszó apa elõre eltervezetten és brutálisan elkezdi gyilkolászni kezdetben az ügyben érintetteket, majd már a vétlen állampolgárokat is... pusztuljon minden és mindenki jelszóval... csak hogy rávilágítson az igazságszolgáltatási rendszer hibás mûködésére.
9/10
scn 2014 ápr. 03. - 13:47:59 9/10
(296/391)
Azzal egyetértek, hogy jó kis film, de szerintem a végét eléggé összecsapták. A vége miatt nálam "csak" 9-es.
10/10
makovecz1972 2013 szept. 02. - 18:40:56 10/10
(295/391)
Nagyon jó kis film, nekem tetszett, ajánlom mindenkinek, aki szereti a hasonló filmeket. A vége szerintem nagyon ütõs! 10/10
Guszti2004 2013 aug. 25. - 23:52:49
(294/391)
Nagyon jó kis film, csak hát megússza a pszihopata szemét..
**SPOILER
Talán tényleg az zavaró egy kicsit, hogy bizonytalan elemekbõl építette fel az Apa a tervét, és így a kimenetel is megjósolhatatlan lett volna tehát végül is terve se volt igazán. És mivel okos volt ezt fel kellett volna ismerje, és el se kezdenie.
**SPOILER
perry 2013 jún. 27. - 00:44:52
(293/391)
nemhogy *
perry 2013 jún. 27. - 00:42:38
(292/391)
Bár a mozit eredetileg Frank Darabontnak kínálták fel és így aztán belegondolva, hogy nekem mennyire tetszett a Remény rabjai és Köd lelki szemeim elõtt megjelent az õ verziójában a Törvénytisztelõ polgár és hiszem , hogy izgalmas mozi kerekedett volna belõle.
Persze érdekes morális kérdés, hogy mi a jog és mi a bûn és hol van a bûnhõdés határa?
Feloldozhatja-e vagy igazolhatja-e az egyéni fájdalom azt az "arkangyali" öldöklést amit Shelton visz véghez?
Akkor pedig elérkeztünk a bosszúfilmek jól bevált receptjéhez vagy akár a Bárányok hallgatnak opushoz és az amerikai filmkészítés receptjeink vegykonyhájához.
Nekem az a bajom a filmmel, hogy Shelton figurája a film elsõ tizedében szerethetõ és drámai, ezek utána pedig egy zseniális elme õrült ámokfutását követhetjük nyomon, hellyel - közzel dramaturgiai bakugrásokkal, megspékelve valami vadnyugati fimbõl vett a rossz és a jó cowboy leszámol egymással recepttel.
Innen aztán a feszültség egyre kevesebb lesz és kapunk egy thrillerbe oltott krimit.
Ami a annak ellenére , hogy csupa A kategóriás színész játszik a filmben, /ez nem az én kategóriám/ ennek ellenére Buttler
jutalomjátékává válik,játszhat szerethetõ apát és az õrületbe hajló tömeggyilkost, ellenben az ügyésszel, mivel Foxx szerepe annyira nincs kibontva, hogy zenei hasonlattal éljek nem több mint egy kitartott Á hang. Vagy csak azt mondták neki csak semmi érzelem jogászok vagyunk. Ettõl a legjobb a szájába adott igazság is olyan mintha a hosszú távolba nézõs önképzõköri színészt látnánk a vásznon.
A gyilkosságok számával nem , hogy nõne a feszültség de nem igazán lesz olyan mintha a Hetes számú vágóhídról lenne szó.
A bosszúfilm témájában nekem még mindig inkább az ázsiai film és Chan-wook Park, mint a Törvénytisztelõ polgár.