10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 18. - 07:37:09 10/10
(497/917)
De azokat a megégett zombikat is milyen jól megcsinálták, profi maszkmunka. :D
10/10
mushi 2014 márc. 18. - 00:19:31 10/10
(496/917)
!!!! SPOILER !!!!

kezdettõl fogva utáltam lizzie-t, mindig volt benne valami, ami ellenszenvessé változtatta. volt egy idõszak, amikor azt gondoltam, belõle kb olyan zombiölõ lesz, mint michonne-ból, kemény, érzelmek nélküli "gyilkos". aztán láttuk, hogy a kiscsaj nem teljesen százas. egyszerûen nem értem, hogy nézhetett másként a zombikra. talán az apja miatt, remélte, hogy ha átváltozik, attól még az apja marad. vagy nem tudom...
most néztem meg a 14. részt. nem tudok rá mást mondani, mint hogy kegyetlen. brutál. az évad egyik legjobb része. pedig ebben aztán ha volt 6 zombi... (aki kevesli a zombikat meg az ilyeneket belõle.) olvastam itt a hozzászólásokat, freddy-vel nem értek egyet. szerintem nagyon is logikus és ésszerû megoldás volt, hogy lizzie-t megölték. azt mondod, meg sem próbálták észhez téríteni vagy megmagyarázni a dolgot. hát carol mit csinált addig? vagy ty? a börtönben is, utána is próbálták neki elmagyarázni, hogy a zombik nem emberek, hanem gyilkosok mindenféle emberi nélkül. bolond volt, és nem kockáztathatták, hogy álmukban majd megöli õket is valamikor. egyszerûen tévképzete volt az egész invázióról, ami kb annyira veszélyes volt, mint egy zombi maga. jó így, érdekes volt. fõleg azután, hogy carol a rész elején még beszél sofia-ról is. ez meg így ráadásul keretet adott a résznek. elvesztett lányról beszél, aztán elveszt még egyet. kettõt.

egyébként aki kevesli az akciót a sorozatból, hát állítom, ezek az idõnkénti, kb rész/1 nagy események, meg a lélektani dolgok nagyobbakat ütnek, mintha állandó zombitámadásokkal lenne tele a rész. mert ha van valami, akkor az olyan nagy dolog a sorozat szempontjából, mint pl ez is. melyik sorozatban lehet látni, hogy egy részben két ártatlan kislány is meghal a jók keze által?
10/10
offtopic
Marcipáncica_ 2014 márc. 17. - 22:47:44 10/10
(495/917)
Ja jó, sorry, akkor nem szóltam! :D
Na, drukkoljunk Beth-nek...
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 22:44:11 10/10
(494/917)
Igen, õ volt a TD-ben is, 2 részben szerepelt ott.
De különben teljesen igazad van a többit illetõen is. Nem is vitatkozom, csak túl brutális volt a helyzet megoldása.
Ja és Beth-et én is remélem, hogy nem fog meghalni. A sorozatjunkie-t meg naponta többször is látogatom, olvasom is a véleményeket.
10/10
mushi 2014 márc. 17. - 22:38:20 10/10
(493/917)
nem vitatkozás céljából, de szerintem a pilot nagyon sok esetben nem olyan ütõs, mint maga a sorozat, mármint a további részei. kell egy-két rész, hogy normálisan kibontakozhasson a cselekmény, meg ahogy egyre jobban megismerjük a szereplõket, az elõéletüket, úgy jön egyre közelebb az egész, úgy lesz szerethetõbb, úgy élhetjük bele magunkat. egy rész után még nem is választ senki kedvenc szereplõt, aki szimpatikus a gondolkodásmódja meg a tettei miatt, akiért aztán a késõbbiekben izgulhat. ez is a része annak, hogy egy sorozatot megkedvelik-e. adj még esélyt az egésznek, szerintem nem fogod megbánni :)
10/10
offtopic
Marcipáncica_ 2014 márc. 17. - 22:32:48 10/10
(492/917)
Off
Ajánlom Neked ezt az oldalt: http://www.sorozatjunkie.hu/2014/03/17/walking-dead-4x14-they-are-dead-now/
Itt lehet agyalni, és több "partner" is van! ;))
10/10
Marcipáncica_ 2014 márc. 17. - 22:31:22 10/10
(491/917)
Spoiler

A döglött nyulaknál, patkányoknál, zombietetésnél nem gyanakodtál? Nekem több volt mint gyanús... (No meg olvasgatok más fórumokat is, ahol azért összerakták a puzzle-kat az emberek, és a kiscsajt már egy évada Pszichogirl-nek hívták :D) Nem vagyok pszichológus, de szerintem hogyha gyerekként ennyire félremegy valaki, és ez az állapot huzamos ideje fennáll, akkor azt nem lehet csak úgy pikk-pakk átnevelni. Lekötözve meg egy ekkora gyereket már nem lehet hurcolni, úgy hogy közben védekezni kell, meg menekülni...stb.
No, mindegy. A hatást elérte a rész, ki volt ez találva már jó ideje. Lehetett sejteni hogy ütni fog, de erre azért nem számítottam. Remélem Beth-nek jobban alakul a története...
Off: ezt a kiscsajt lehetett látni a True Detective-ben is? Mintha rémlene...
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 22:30:01 10/10
(490/917)
SPOILER

Úgy értem a zombik etetése a patkányokkal.

Amúgy nem feltétlen kellett elzavarni vagy megölni a kislányt, elég lett volna ha tanulnak hibáikból és nem hagyják egyedül Judith-al, meg úgy senki mással sem, aztán idõközben megpróbálták volna jó útra téríteni, de erre megint sok idõ ment volna el, így a legegyszerûbb megoldást választották. Meg ott az a másik dolog is amit írtam. Mindenesetre jó kis rész volt, csak hát a megoldás nem tetszett, de ez van. Rég kötött le a figyelmem ennyire egy sorozat rész. Ez a rész még szerintem sokáig lesz beszéd téma. :D
Ja, és a rész végét hétszer néztem vissza, mert nem láttam Judith-ot, de leesett, hogy Ty hátán van, viszont lehetett látni, hogy a kis ponyva alatt nincs senki, csak babaalak van formázva belõle. Míg a rész elején Carol hátán azért látni, hogy ki van tömve a cucc.
Keló Scofield 2014 márc. 17. - 22:16:57
(489/917)
Az effektek jók, ezzel nincs baj.
Egy részbõl is sajna lehet következtetni, de ne legyen igazam, az elsõ évadot végignézem, 6 rész ha jól tudom.
Általában a "Pilot" mindig üt, itt nem volt meg, persze ez csak saját vélemény.
10/10
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 22:01:39 10/10
(488/917)
SPOILER

Igazad van, de érzek itt amolyan kényszerkiírást is, mert a kislány több sorozatban szerepel most, aztán bele kellett tenniük egy részbe ezt. De lényeg, még így 22 éves srác létemre is nagyon durvának tartottam ezt a megoldást. De rég nem éreztem ilyet egy WD rész megnézése után. A 4x08-tól is csak jellemfejlõdés volt, de bután voltak akkor is megírva a részek, ez jól volt megírva, meg kellõképp felfokozták a drámai hangulatot nem is egyszer, jobban lekötött ez a rész mint a 4x08 ami a legjobb volt eddig a sorozat történetében. Ilyen elgondolkodtatást még nem adott a WD, meg ilyen érzéseket. Kegyetlenül durva volt és fordulatos, én sajnálom, hogy a kislányra kenték a készítõk a patkányetetõs részt, meg hogy neki ilyen rossz jellemet adtak. Ez a véleményem, én ilyen helyzetben biztos nem azt választottam volna, hogy fejbelövöm a kislányt akit szeretek. Amúgy is azelött, hogy majdnem megfolytotta Judith-ot az egyik részben, észre se lehetett venni elötte, hogy bármi baja van neki. Én szerintem meg lehetett volna változtatni akkor is, de persze minden úgy történik ahogy a készítõk azt akarják. Így nagyobb volt a dráma, de akkor sem tetszett a megoldás, viszont mégegyszer mondom, nagyon kényszer dolgot érzek ebben a befejezésben. :)
10/10
Marcipáncica_ 2014 márc. 17. - 21:52:32 10/10
(487/917)
Kérdés miért volt számodra gyenge. A Walking dead - ahogy pont az elõbb írtam - nem feltétlen csak a zombihentelésrõl szól. Sõt. Legtöbbször nem. Inkább dráma. Egy ilyen világban, ilyen körülmények között random összeverõdött emberek túlélésérõl szól. Ennyi. Sztem nézz meg 2-3 részt, hogyha nem jön be akkor késõbb sem fog.
10/10
Marcipáncica_ 2014 márc. 17. - 21:50:51 10/10
(486/917)
SPOILER

Kegyetlen volt, de a túlélésük miatt meg kellett lépnie. Ne feledd hogy ott volt még velük a kisbaba, aki védekezésre képtelen, magatehetetlen. Egy ilyen helyzetben egyszerûen nem megoldható az, hogy egy pillanatra se maradjon vele kettesben. Bármit mûvel a babával az (IS!) már innentõl az õ hibája. Te kockáztatnál? 3 ember túlélését egy rizikós szituban? Persze ez nehezen eldönthetõ egy fotelból nézve, nem vagyunk ott abban a helyzetben, de úgy gondolom hogy két lehetõsége volt: elkergeti, vagy megöli. Az eredménye mindkettõnek ugyanaz...

A sorozat eddigi legmegrázóbb része volt.
A TWD sosem a zombi-irtásról szólt. Inkább dráma, és abból is a kõkemény fajta.
Keló Scofield 2014 márc. 17. - 21:18:07
(485/917)
Én még csak délután láttam az 1. évad elsõ részét, vagyis a "Pilot".
Ha már ez ilyen gyenge, várható jó folytatás?
Mert ezt a zombis sztorit már jó párszor eljátszották.
fec76 2014 márc. 17. - 21:10:03
(484/917)
SPOILER!

Ennél nyomasztóbb része még nem volt ennek a sorozatnak. Nincsenek rá szavak...
10/10
LCsajszi 2014 márc. 17. - 19:14:27 10/10
(483/917)
SPOILER
Én teljesen egyet értek veled és szerintem nagyon sokan gondolják ugyanezt, hogy ez a jelenet igen megrázó volt. Elszörnyülködtem az egészen.
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 18:13:05 10/10
(482/917)
SPOILER

Tudom, hogy sokan nem így gondolják, de azért az egy kicsit durva volt, hogy a "beteg" kislányt Carol fejbelõtte. Ez nekem túl sok volt. Meg sem próbálták észheztéríteni, vagy megkötözni és elmagyarázni/felfogatni vele mit tett. Csak simán megveszélte Ty és Carol, hogy jó akkor én most megölöm a kislányt akit szeretek és a saját lányomként tekintek rá. Azért ezt máshogy kellett volna megoldani. Én arra számítottam különben, hogy Carol hal majd meg. De hát voltak meglepetések.
10/10
LCsajszi 2014 márc. 17. - 17:49:02 10/10
(481/917)
Szerintem ez a sorozat azért nagyon sikeres, mert kiszámíthatatlan, mint például most a 4. évad 14. része. Minden megvan benne: horror, dráma, akció. Szerintem ez minden idõk legnagyobb zombi sorozata. Már belenéztem 2 másik zombis sorozatba, ami borzalmasan rossz, nem is bírtam nézni, primitív, gyenge. Számomra azért is rendkívüli ez a sorozat, mert nagyon élethû. Bocsánat elõre, most nem szeretnék filmet kritizálni, ráadásul imádom is például a Kaptárt, de lássuk be, hogy az ott történt csihi-puhi egy nagy mese, de kell az akció a nézõnek, látványra és izgalomra az a film jó. De számomra mégis a Walking Dead viszi el a pálmát az élethû ábrázolásával, ahol bármi megtörténhet és sosem tudod elõre megjósolni :).
A férfiak közül nekem Daryl, a nõk közül pedig Michonne a kedvencem. Azért, mert õk azok mind közül, akik teljesen egyedül is képesek túlélni, meg õk a legnormálisabbak és a legtisztábban látók.

SPOILER
Ez a 4. évad 14. rész nagyon durva volt. Minden elismerésem, a két kislány nagyon jól játszotta a szerepét. Köpnyi-nyelni nem tudtam a döbbenettõl, hogy Lizzie annyira bekattant, hogy gyilkos hajlamai lettek. Meg is könnyeztem a végén, annyira hatott rám az, hogy szegény Mica ártatlanul meghalt, Lizziet pedig el kellett tenni láb alól. Nem semmi sorozat, a rendezõ nem kegyelmez. Valóban szörnyû, hogy a gyermekek sem élik mindig túl, de sajnos a valóság is ilyen, nem tündérmese, ahol a gyerekek mindig megmenekülnek. Megszoktuk, hogy a csemeték a legtöbb horrorfilmben túlélik, de pont ez a sorozat attól jó, hogy itt nagy fordulatok történnek. Nagyon bemutatja az emberi természetet. Kikényszeríti belõlünk, hogy könnyre fakadjunk 1-2 jelenetnél.
Nekem van egy tippem Beth-el kapcsolatban. Szerintem aki ott lakott elrabolta, mikor látta, hogy a háza nyüzsög a járkálókkal. Olyan érzésem van, hogy egy beteg fickó lehet, aki azért vitte el magával a lányt, hogy magáévá tegye, mert az az elmebeteg gondolata van, hogy veszélyben az emberiség és szaporodni kell. A másik elméletem ugyanez, de nem egy, hanem több fickó vitte el, akik fel vannak fegyvrekezve és közben más nõket is kényszerrel visznek el magukkal. A 3. gondolatom, hogy nem beteg/betegek a fickó/fickók, csak azonnal ki akarta/akarták menteni a lányt és elvitte/elvitték magával/magukkal, hogy biztonságban legyen.
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 14:38:15 10/10
(480/917)
ez a 4. évad 14. rész azért rendesen odavágott...
9/10
kazama90 2014 márc. 16. - 12:43:28 9/10 Előzmény Marcipáncica_
(479/917)
én az 1.évadot+a 2.felét láttam eddig ,de nagyon bejön. a karakterek,a zombik ábrázolása + a sztori nagyon jó.Darabont profi rendezõ jól összehozta a sorozatot.10/9.
10/10
Marcipáncica_ 2014 márc. 13. - 09:07:13 10/10
(478/917)
SPOILER

Igen, pont errõl az egyedül maradásról szólt a legutóbbi rész nyitójelenete (Bob). Beth-el kapcsolatban mondjuk szerintem elég hülyén oldották meg ezt az elrablósdit. Kicsit nyakatekert volt az odaterelt zombikkal... no de hát kellett valami akció is a részbe... :/