olahmiki1959 2018 okt. 21. - 18:32:39 Előzmény tortura
(1025/1165)
Teljesen igazad van, a filmeknél én is megfigyeltem ezt az új jelenséget, ez valahogy régebben nem volt divat.
Odakattintok, mert szeretném elolvasni a tartalmat, erre semmi, de tényleg semmi.
Olyankor, ha lejjebb gördítek, és szerencsém is van, valamelyik fórumozó a hozzászólásában leírja a szereplőket és a rövid tartalmat, amit meg kell köszönni neki, hiszen átvállalja azt a feladatot, ami nem az ő dolga lenne.
Milyen abszurd, nem?
8/10
napraforgó 2018 okt. 21. - 16:52:15 8/10 Előzmény tortura
(1024/1165)
A férfiak, ha női énekest kapnak, általában igen rondák nőként. Különösen, ha szép nő a megszemélyesítendő figura és a férfinak meg nagyon karakteres az arca (pl. erős álla van, mint az előző szériában Kocsis Tibornak). Én itt csak Tina Turner külsejére értettem a véleményem, nem az ő, vagy Freddie hangi kvalitásaira. Ebben a műsorban ugyanis a külső hasonlóság is számít, nemcsak a hang. Gesztesiből ezért nem lesz soha Dolly.
tortura 2018 okt. 21. - 14:48:12 Előzmény olahmiki1959
(1023/1165)
Ezt én már az előző szériánál is megírtam. Nem frissítenek semmit. Nem is dolgoznak, a világ legjobb állása az övék. Pénz a semmiért.
Gondolj pl. a filmekre. Felmész egy filmes oldalra, lassan már ott tartunk, se rezümé, se stáblista, semmi nincs. Maguk a fórumozók szerkesztik az oldalt.
Bocs az OFF-ért.
tortura 2018 okt. 21. - 14:46:06 Előzmény napraforgó
(1022/1165)
"Freddie is tetszett Tina Turnerként, de ő eleve csúnya nő, így Freddie nem tudta elrontani."
?????? Hát, ízlés dolga. Ha világnyelv lenne a magyar, szerintem most több millióan hördülnének fel.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 18:28:29 8/10 Előzmény Virág Kiss
(1021/1165)
Az apja ír, az anyja angol. Vagyis nem tévedés, hogy írnek néztem és annak is tituláltam.
A brit meg nagyon tág fogalom, angol, skót, walesi és ír népességet egyaránt takar.
9/10
Virág Kiss 2018 okt. 15. - 15:24:24 9/10 Előzmény napraforgó
(1020/1165)
Ed Sheeran nem ír, hanem brit.
2/10
nikato 2018 okt. 15. - 11:38:54 2/10
(1019/1165)
Tolvai Reni a sminket kivéve nem hasonlított Thalíára, végig a saját hangján énekelt, semmi latinos tánc. Unalmas volt nagyon!! Végig csak sétálgatott. Thalía nem ilyen! Majka 4 pontja volt a jó, bár sokan bírálják. De mindenki azon volt régen kiakadva, hogy mindig mindenki 9-10 pontokat kap, akkor minek a zsűri? Azt is el kell dönteni, hogy a hasonlóság, vagy a szórakoztatás van-e pontozva inkább. Freddie jól hozta Tinát. Beletették Gesztesit is a műsorba, nyilván legyen miről írni a lapoknak, szegény Claudiának milyen ciki lehetett, bár ahogy elnéztem jól viselte, hogy a volt férjét kell pontozni.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 11:25:52 8/10 Előzmény Pszichoapu
(1018/1165)
Köszi. Most is megírtam, és rákattintottam az elküld gombra, de ki tudja hová küldte a rendszer...
Mégegyszer már nem megyek végig a 12 szereplőn, legalábbis részletesen, összegzésül csak annyit, hogy a szereplők közül két legnevesebb színész, Pintér Tibor és Gesztesi Károly borzasztó rondák voltak, úgy tűnik ennek a szériának ők lesznek a bohócai.
Szőcs Reni Rúzsa Magdi alakítása tetszett, mint ahogy Hien Britneyje is. Torres Dani Banderasa is rendben volt, neki nyilván nem okozott gondot a spanyol nyelv.
Burai Krisztiánt nem ismerem, de roppant csúf Dér Heni volt. Odett, mint Madonna felejthető volt, viszont Völgyesi Gabi Chubby Checkerként igazán kitűnő volt. Mind a maszk, mind a hang kiváló volt, talán az est legjobbja. Freddie is tetszett Tina Turnerként, de ő eleve csúnya nő, így Freddie nem tudta elrontani.
Tolvai Reninek nagyon passzolt Thalia Rosalindája és Kállay-Saunders Andrásból is igen kiváló vörös hajú ír gyereket faragtak. Simple Red Ed Sheeran - jók a maszkmesterei! Kíváncsi vagyok hogy fogják alakítani egymást a jövő héten.
A műsort Sári Évi zárta Vikidál Gyulaként, mellette láthattuk Deák Bill Gyulát is.
Tilla öltönye most is megdöbbentő volt, fekete-vörös virágmintás brokát.
A zsűri szigorúbb volt, mint szokott, főleg Majka, de még így is potyogott pár 10 pont.
Pszichoapu 2018 okt. 15. - 09:44:51 Előzmény napraforgó
(1017/1165)
Szia Napraforgó! Hiányzik a "Hogy volt"-od. :)
Természetesen az idei évadnak is megvan már a kijelölt bohóca, mindjárt akadt 2 is, ha netán az egyiktől rövid távon kiütést kapnának a nézők, még mindig legyen egy pót, amin a zsüri a térdét csapkodhatja és a már-már kötelező jellegű idétlen hasonlítgatásoknak vesse alá a versenyzőt.
A magam részéről értetlenül állok az előtt, hogy hogyan került bele ebbe a mezőnybe a fahangú ogre-Gesztesi? Mindegy, pár részen keresztül jó lesz majd az ő esetlenségén is élcelődni, tök mindegy, hogy kénytelen vagyok lehalkítani a TV-t addig, amíg énekel, mert az viszont egyszerűen elviselhetetlen.
És persze már a szokásos részrehajlások is megjelentek a zsűrizés során, de remélhetően ezt valamelyest korrigálja a műértőbb nézőközönség szavazata, mert azon sosem tudok napirendre térni, hogy míg az egyik előadónál magasról tesznek a tökéletes előadásmódra, az énekhangra vagy az eredeti előadó és/vagy videoklip hű megjelenítésére, addig a másiknál épp ezeket a szempontokat hozzák fel hibaként. No de ezt már kibeszéltük egyszer, kell a népnek a bohócfigura is. ;) Azt viszont továbbra is elfogadhatatlannak tartom, hogy egyes zsűritagok az alapján pontoznak, hogy mennyire kedvelik az előadandó dalt - amit ugye NEM a fellépők választanak maguknak (kivéve a nézői szavazat alapján első helyezettet, aki most ebben az évadban választhat magának 3 lehetőségből).
Na mindegy, attól, hogy megint végig fogom dühöngeni a zsűri hozzá nem értését és alpári modorát, attól még nézni fogom ezt az évadot is. :))
Tilla Reni felé intézett bunkó beszólásához meg nincs mit hozzáfűzni.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 04:52:58 8/10 Előzmény olahmiki1959
(1016/1165)
Szerintem nem az operatőr hibája, hanem azé az emberé - rendező, vagy akárhogy is hívják - aki megmondja, hogy mikor melyik kép megy adásba. Gondolom van egy operatőr, aki a produkciót veszi, egy másik, aki a nézőket pásztázza és egy harmadik, aki a zsűrit mutatja. És van a megmondóember, aki vezényli, hogy mikor melyik kamera képét adják ki adásba. Szerintem ő a felelős azért, ha nem látjuk a műsort, mert épp a tátott szájú nézőket mutatja.

Sose felejtem el a legelső közvetítést az augusztus 20-i tüzijátékról, amikror a 30 perces tüzijátékból nem láttunk 5 percet sem, mert a stúdióban ülő okoskodó embereket mutatták a "műsor" nagy részében. Miközben ők mondták az okosságaikat, a háttérben hallani lehetett a tüzijáték petárdáinak robbanásait.
Majdnem olyan vicces volt, mint a badacsonyi szüretről közvetített intervíziós adás....
Vagy ugyanolyan szomorú...
olahmiki1959 2018 okt. 15. - 02:42:16
(1015/1165)
A Port frissességéről csak ennyit - idézet következik:
ZSŰRI:
Ábel Anita
Bereczki Zoltán
Hajós András
Majka
Liptai Claudia

No comment - ahogy mondani szokták.

Az megvan egyébként, hogy - tv csatornától függetlenül - minden magyar televíziós operatőr tehetségtelen hülye?
Miért mondom ezt?
Mert - figyeljétek meg -, amikor valahol történik valami, akkor az operatőr azonnal valami mást mutat.

Például, amikor a színpadon az egyik szereplő csinál egy lélegzetelállítóan nehéz mutatványt, vagy tánclépést, akkor az operatőr éppen a zsűrit mutatja, vagy a nézőket, akik tátott szájjal nézik a produkciót.
Mindenki mindent lát, csak a tévénézők nem, "ezek" miatt...:)

Hihetetlen...

1/10
BReal85 2018 okt. 14. - 20:10:32 1/10 Előzmény Mozi tv
(1014/1165)
Anyóka, a Békemenetről jött haza?
10/10
Mozi tv 2018 okt. 06. - 17:55:22 10/10 Előzmény Pszichoapu
(1013/1165)
Én is!!!
10/10
Mozi tv 2018 okt. 06. - 17:53:37 10/10
(1012/1165)
Szuper átváltozások, Szuper énekesek, és nagyon szimpatikus zsűri. Nézzétek!!!!
Pszichoapu 2017 nov. 14. - 16:36:23
(1011/1165)
Horváth Tomi helyett szívem szerint én is sokkal inkább Király Viktort hoztam volna ki gyõztesként - ha már Ekanem Bálint kiesett, mert ha nem esett volna ki ilyen korán, akkor meg jó eséllyel Õt -, de engem Veca hangja is mindig lenyûgöz. Viszont az is igaz, hogy utóbbi kettõ (mármint Veca és Viktor) nem minden esetben tudott szabadulni az eredeti énekhangjától, nekik gyakrabban "kihallatszott" az eredeti hangszínük, orgánumuk az utánzott énekesébõl, bárhogy is igyekeztek. Mondjuk lehet, hogy ez azért van, mert õk sokkal ismertebbek, több vagy populárisabb dalaik vannak, ily módon jobban beivódik az ember fülébe egy ismert énekhang, mint egy újonnan hallgatotté. Az énektudásuk azonban toronymagasan övéké volt a legjobb. Király Viktor döntõbeli Somló utánzása számomra kifejezetten megnyerõ volt és tökéletesen élethû is egyben, úgyhogy el sem tudtam volna képzelni, hogy más nyerje meg. Horváth Tomi nekem csak legfeljebb a legutolsó adásokban bizonyított, de azt sem annyira fényesen, hogy elsõ lehessen. De ha így lett, az sem baj, csupán akkor lettem volna mérhetetlenül csalódott, ha Pápait hozzák ki gyõztesnek, mert az egyértelmûvé tette volna, hogy egy bunda az egész szavazás. Noha ettõl persze még lehetett az vagy legalábbis erõsen nézõbefolyásoló, de ezt úgy sem tudjuk bizonyítani, talán csak azzal, amikor az egyik adásban Berkes Olivérre állítólag elég érdekes okokból nem lehetett jó ideig szavazni...
olahmiki1959 2017 nov. 14. - 06:22:26
(1010/1165)
Jaj de jó, hogy megemlítetted Ekanem Bálintot, mert én õt nagyon kedveltem, és borzasztóan sajnáltam, hogy kiesett.
Szerintem nagyon tehetséges, elképesztõen jól alakított szinte minden feladatban, nagyon jó hangja van és nagyon jól mozog, tulajdonképpen még azt is elképzelhetõnek tartottam, hogy a végén megnyeri a versenyt, örültem volna neki.
És, ami nem utolsó szempont, egy nagyon rokonszenves, szerény, jó humorú srácról van szó. Örülnék neki, ha még hallanánk róla.
8/10
napraforgó 2017 nov. 14. - 03:33:53 8/10
(1009/1165)
Többé-kevésbé igazad van, Király Viktornak nyilván jobb, iskolázottabb hangja van, mint pl. Pápai Jocinak, vagy Horváth Tamásnak. Ebbõl a szempontból Janicsák Veca is sokkal-sokkal jobb, neki is nagyon szép és kimûvelt hangja van. Horváth Tominak az igyekezetét nagyon díjaztam és azt, hogy olyasmit is bevállalt, amit a civil életben valószínûleg nem tenne meg. (gondolok itt a kis arany fecskére...) És igaz, hogy én tõle nem tudok egy-egy kiemelkedõ produkciót, viszont õ állandó jó színvonalat hozott. Pápai Joci meg egy igazi clown, egy nagy bohóc, mert amit nem tud - és sok mindent nem tud, azt szórakoztatóan elbohóckodja.
Az én döntõs négyesembe helyette Ekanem Bálint jutott volna be és akkor akármelyiket is el tudtam volna fogadni nyertesként.
Én örülök neki, hogy Horváth Tominak adtak egy esélyt és nem a zsûri, hanem a közönség a szavazataival, mert Király Viktor már így is sztár, ismert énekes, õ megengedheti magának, hogy picit háttérbe vonul. Én még Ekanem Bálintot támogatnám, nekem úgy tûnik, hogy rendkívül sokoldalú, itt is énekelt operát (nem is rosszul!), reppelt, énekelt fekete és fehér énekeseket, különbözõ stílusokban, szerintem megérdemli a figyelmet.
De hát ez is csak egy magánvélemény, ráadásul elég laikus is, mert én sajna nem tudok énekelni.
tortura 2017 nov. 13. - 20:50:23
(1008/1165)
Gondolom, nem vigasztal, de én is Viktornak drukkoltam. Annak ellenére, hogy tegnap H.Tamás is elképesztõen jól nyomta Jackot. De összességében Viktor tényleg toronymagasan a mezõny fölé nõtt.
Pápai Joci örüljön annak, hogy elvergõdött a döntõig.
Szerintem egyébként ez egy szórakoztató, jó kis kikapcsolódást nyújtó mûsor - még a gyermekbetegségeivel együtt is. Én szerettem.
Ja, még egy. A zsûritagok közül az a Szabi gyerek rettenetesen irritált a hadarásával meg úgy egyébként is... Viszont örültem Bucinak. Klaudia meg az idõ múlásával egyre jobban néz ki. Sugárzik a boldogságtól, le se tagadhatná. Jó ránézni. Valószínûleg végre megtalálta a párját.
olahmiki1959 2017 nov. 13. - 19:22:27
(1007/1165)
Sok mindent leírtál, nagyrészt egyetértek Veled, két dologban azonban nem. (Természetesen ez csak az én véleményem...:)
Ha a szórakoztatást, a sokszor alpári humort, a "röhögtetést" nézzük, akkor Pápai Jocinak kellett volna megnyernie a versenyt. (Igazából nem örültem volna neki, de a nézõk szempontjából megértettem volna.:)
Ha viszont az ének-teljesítményt nézzük, és azt, hogy a mûsor több hete alatt ki mennyire tudott azonosulni az általa megjelenített "figurával", sztárral, akkor egyértelmûen Király Viktornak kellett volna nyernie, õ ugyanis nagyságrendekkel felette állt az egész mezõnynek, ami az énektudást és a különbözõ hangszínek bemutatását illeti.
Nálam pont a nyertes, Horváth Tamás nem volt annyira meggyõzõ, hogy jó szívvel neki adjam a gyõzelmet.
Persze, nagyon jól teljesített, voltak jó produkciói, de összességében nem õ volt a legjobb, hanem Király Viktor - legalábbis szerintem.
Mindegy, a nézõk, a szavazók döntöttek, aztán hogy ez valóban így történt-e, az soha nem fog kiderülni.
Annak idején Árpa Attila megírta a könyvében, hogy a valóságshow-k beszavazásakor bizony a tv csatornák úgy manipulálták a beérkezõ szavazatokat, hogy az a versenyzõ kerüljön be a mûsorba, akit õk szerettek volna.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy itt is valami hasonló történhetett, de az igazság az, hogy eddig még egyetlen egy magyarországi tehetségkutató verseny szavazását sem ellenõrizte senki, mindig bemondásra kellett elhinnünk, hogy az nyert, vagy az esett ki, aki a legtöbb, vagy éppen legkevesebb szavazatot kapta.

Janicsák Vecának is drukkoltam, ha az összteljesítményét nézzük, akár még õ is nyerhetett volna.
Nem így történt.
Kár...:)
8/10
napraforgó 2017 nov. 13. - 08:44:58 8/10
(1006/1165)
Itt a széria utolsó adása, a döntõ. Kezdenek a széria összes korábbi szereplõi.
Aztán Király Viktor kezd, Joe Cockerként. Küllemileg inkább hasonlított az idõs Phil Collinsra, mint Joe Cockerre - hiába no, az arcformáján nem tud változtatni a fellépõ énekes és a maszkmesterek sem. A hang, az ének egyébként rendben volt.
Aztán jön Veca Nyári Károllyal egy Cserháti Zsuzsa számmal. Nekem kicsit modoros, nem ugyanaz a hang, bár õneki is kiváló hangja van. Nyilván õ is el tudná énekelni ezt a számot a saját stílusában, és az is jó lenne. Számomra Cserhátit nem idézte meg, de szeretem ezt a fiatal nõt a kíváló hangjával, képességeivel. Biztos kialakul majd a saját stílusa....
Jön Pápai Joci, az Alcazar frontembereként. Egy alakatilag más tipust kellene megformálnia, sztaniolba csomagolva. Szokatlanul jó volt.
A szünet után jön Horváth Tamás Kerényi Miklós Mátéval és Veréb Tomival, a Rómeó és Júlia musicalból adják elõ a Lehetsz király hármast. Nem igazán értettem, hogy miért kellett Horváth Tomi Mercutio fejére egy partfis szerû frizurát föltenni, amikor a másik két fiú a saját hajával játszott..... Nem mondták, hogy neki konkrétan XY-t kellett megszemélyesítenie.
Ezután jönnek a korábban kiesett csajok néger, vagy félvér énekesnõként és elõadnak valamit, ami egész jól sikerült.
Jön Janicsák Veca egy rastahajú néger énekeskélnt, a nevét nem tudom. Nekem elég lányos hangon énekelt, az eredetit meg nem ismerem....
Aztán jön Pápai Joci Vincze lillaként - Júlia nem akar a földön járni. Kiki segít neki... Hát Joci a légiesen karcsú Lillára kicsit sem emlékeztet, fõleg, hogy nem volt az arca frissen borotválva. Szakállas, bajuszos Júlia.... A rövid kisgatya meg, amiben látszott a csomagja... Soha ilyen Júliát!
Aztán jön a britt fiúcsapat a Take That, egy kakukktojással, Kollányi Zsuzsival. Ekanem Bálint most meg már túl fehér. A leghelyesebb fiú pont Zsuzsi......
Horváth Tamás Michael Jacksont személyesíti meg. Bár külsõleg kevéssé hasonlít, de az ének és a tánc nagyon rendben volt.
Ezután újra Király Viktor jön Somló Tamásként, Karácsony Jánossal duettezik. Az arc, a maszk alig hasonlít, a nazális hangok túl erõsek, azért Somló nem volt ennyire orrhangú. De azért ketten összehozták.
Utána hosszas herce-hurca, végül eredményt hirdetnek. Horváth Tamás nyerte meg a szériát, eléggé megérdemelten, különösen az utolsó néhány adásban nagyon jó volt.