10/10
Seven7Crown 2014 okt. 17. - 22:47:57 10/10
(545/1165)
Egyébként az oktatással tényleg gondok lehetnek!:)
Szegény gyerekek!:)
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 17. - 22:39:33 10/10
(544/1165)
Ez, pedig már az és "Magyar! Szappan-operám" zenéjének a szövege:

SOY UNA BRUJITA HÚNGARA, ALEGRE...OPTIMISTA...
ROMÁNTICA...CON MENTE ABIERTA...Y NO ME ASUSTO DE LA VIDA.:)

Majd felkérjük Orális kisasszonyt, hogy énekelje el, mert szerintem tuti siker lesz!:D
És nem csak a vidéki, hanem a városi értelmiségi csókák is lemerevednek majd, ahogy külföldön is kaszálhatunk vele!:)
olahmiki1959 2014 okt. 17. - 19:16:13
(543/1165)
"Ugye, hogy milyen furcsa, hogy ennek a három mondatnak egy magyar jelentése van, és a kiejtésük is más!:D"

Ez tényleg nagyon furcsa, elõször el sem akartam hinni, amikor olvastam. Aztán amikor megértettem a jelentésüket, elfehéredtem, és éreztem, hogy elkezd szakadni a hátamon a víz.:D

A hiteles fordítás:
- "Ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek".

Elõször jöjjön egy belvárosi, értelmiségi fogalmazása, és kiejtése:
- Ha elhúzott otthonról a macsek, az egerek azonnal elkezdenek balhézni!

Aztán egy vidéki, alacsony iskolázottságú ember, amint nyilatkozik a tv-ben::
- Há kérem! Megmondom õszintén, amikor kimegy a lakásból az a koszos macska, az egerek azonnal nekiállnak cincogni, az asszonyra a múltkor is ráhozták a frászt!

Végül következzen egy 2 éves, bûbájos kisgyerek az óvodából:
- Ha ninc otthon a cica, úgy cinálnak azsok a cúna egelek, hogy cincin!

- Carramba! - ez már az én magánvéleményem...:)))
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 17. - 18:06:35 10/10
(542/1165)
És egy kis spanyol lecke:

-SI CREES EN LA AMISTAD SINCERA Y SANA...COMUNÍCATE SI QUIERES.

-Si in sinceritate et sanus eris si vis communicare AMICITIA.

-Se cree en amizade sincera e saudable ... Se queres comunicarse.

Ugye, hogy milyen furcsa, hogy ennek a három mondatnak egy magyar jelentése van, és a kiejtésük is más!:D
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 16. - 22:48:43 10/10
(541/1165)
Üdv az Ismerõsnek, aki vagy felvilágosított, hogy a spanyol anyanyelvû országokban más és más a kiejtés, vagy az általam leírtak alapján, mégis próbálsz különbözõ verziókat összehozni, mint pl.a nyelvvizsgáról leírtak.
Az még mindig meglep, hogy nem vagy képes értékelni Kökény elõadását, ami egy zanzásított változata volt az eredeti dalnak, de azt neked is érezni kellett volna, hogy a nehezebb részeket egy nõ még ki is vágta volna, de férfiként Õ már nem volt erre képes, hiszen nem egy Dana International. Így inkább elharapta ezeket a sorokat, neked, pedig kapásból az jött le, hogy halandzsázik. A könnyebbik részét viszont szép magyarosan hozta.
Azt viszont megemlíteném, hogy még Spanyolország különbözõ területein is más és más dialektusok uralkodnak, Dél-Amerika spanyol anyanyelvû országaiban, pedig teljesen máshogy beszélnek, ahogy az ott megtalálható területeken is. Az, pedig még véletlenül sem kamu, hogy a rokonaim Argentínában élnek, és azon az ott beszélt fura nyelven kommunikálnak õk is, amit én inkább a latin nyelvcsaládra hajazó Dél-Amerikai kamu nyelvek egyikének neveznék!:D

Így az adott dalt is teljesen máshogy énekelte volna egy spanyol lány, mint az Uruguayi vad angyal.

P.S.
Uruguay, pedig abszolút nem a kedvencem, ha esetleg a focira váltanánk, fõleg ha arra gondolok, hogy pont õk állították meg a kedvenc Olasz válogatottamat a VB-n!:(
offtopic
Petrapetrus 2014 okt. 16. - 17:46:24 Előzmény Seven7Crown
(540/1165)
Szerintem totálisan elbeszélünk egymás mellett. Nem érted, vagy nem akarod megérteni, mit próbálok írni, úgyhogy így ennek az égvilágon semmi értelme. :D

Az európai és a latin-amerikai spanyol között egész könnyen különbséget tud tenni az, aki egy picit is foglalkozott már a nyelvvel. Kicsi korom óta párhuzamosan nézem/hallgatom az európai és latin-amerikai spanyolt, tudok köztük különbséget tenni. Ha hallok valakit spanyolul beszélni, meg tudom róla mondani, hogy európai-e vagy sem.

Nem kerülte el a spanyolul tudó ismerõsöm figyelmét a nyelvjárás, pont, hogy ezekre is nagy hangsúlyt fektet. Olvasgasd a blogját, majd meglátod. Kifejezetten a spanyollal foglalkozik rajta/benne és mindenféle területet érint. Többek között a nyelvjárásokat is.

[Persze, hogy a hazai nyelvvizsgák nem érnek sokat, mert ha ellátogat az ember adott országba, hát meglepõdik, mennyire más az a hétköznapi nyelv, amit használnak és az, amit megtanítanak a(z) (nyelv)iskolában. Ezt azért szerintem sokan pontosan tudjuk...]

Kökény akkor is halandzsázott, ha elhiszed, ha nem...
olahmiki1959 2014 okt. 16. - 13:33:02
(539/1165)
No habla espanol!
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 16. - 10:53:36 10/10
(538/1165)
És halandzsa volt vagy sem? Szép magyaros Dél-Ameikai szöveg, amit még a kisasszony sem képes elenekelni az Európai nyelvjárás alapján.
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 16. - 10:35:27 10/10
(537/1165)
Argentína nem az az ország, ahol sokan beszélnek az angolul.
A Családtagjaim több mint 30éve élnek kint, és tudnak különbséget tenni az Európai, a Dél-Ameikai nyelvjárás között.
És pontosan ezért csalóka a spanyol, mert amennyire egyszerûnek tûnik, annyira nehéz is egyben, az különbözõ kifejtések miatt a világon, de úgy látszik, hogy ez elkerülte spanyolul beszélõ barátod figyelmét. A Magyaországon szerzett nyelvvizsga, pedig ezért nem is ér semmit, mert kint még egy kiló kenyeret sem tudna venni senki, akármennyire is azt gondolja, hogy, már profi. De ha már szóba hoztad az angolt, akkor azt is tudod kéne, hogy ez fordítva is igaz, mert õk sem képesek az amerikai, vagy az irodalmi angolt tökéletesen megtanulni.
offtopic
Petrapetrus 2014 okt. 16. - 07:54:48
(536/1165)
Mondhatsz amit akarsz, Kökény a refrént leszámítva korrektül halandzsázott. A spanyolról meg latinról való okosságokról, amiket leírtál: nekem nyelvész ismerõsöm van, aki tud/beszél/ért spanyolul, ez a kedvenc nyelve is, foglalkozik vele nem keveset és Kökény szerinte is szimplán csak halandzsázott. ( http://elmexicano2010.blogspot.hu/2014/09/cambio-dolor.html )

Az, hogy a spanyol nyelv nyelvtana nehéz, nem vitatom, sõt, igazat adok neked. Ilyen szempontból tényleg nem egyszerû a nyelv, viszont kiejtésben a legegyszerûbbek között van. Sokkal, de sokkal egyszerûbb és egyértelmûbb a kiejtése, mint az angolnak...

Az, hogy Kökény "magyaros kiejtéssel" adta elõ a Cambio dolort, nem jelent semmit. Ugyanis semmilyen kiejtéssel nem volt spanyol a produkció, mivel a halandzsa az halandzsa. :)

"ne holmi paraszt spanyol rock banda dalaival kezdje valaki a tanulást" --> ??? Képzeld, nem velük kezdtem el a spanyol nyelvvel foglalkozni. Az említett bandát nagyjából 2 éve fedeztem fel és szerettem meg, a spanyol nyelvvel viszont már körülbelül 16 éve vagyok kapcsolatban, viszonylag rendszeresen fordítgatok is (többek között) spanyolról magyarra, szóval ne magyarázd meg nekem, hogy mi az igazi spanyol és mi nem...

"pár családtagom Argentínában él, és miután meghallgatták a felvételt, rögtön vágták, hogy ez bizony tényleg nem halandzsa, csupán egy rövidített, magyaros Vad Angyal produkciója" --> Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? XD Ha valóban olyan régóta ott élnek a családtagok, akkor vagy angolul kommunikálnak és egy kukkot sem tudnak spanyolul, vagy nem kicsit kamukázol itten. :D Aki tud vagy legalábbis ért spanyolul, az rögtön vágja, hogy Kökény produkciója (a refrént leszámítva) értelmetlen akármilyen nyelven. :D

Köszönöm az eredeti dal linkjét, nagyon kedves tõled, hogy megmutattad, ám el kell keserítselek: én ezt a dalt már legalább 15-16 éve ismerem, betéve tudom, sõt, ez a dal egyike volt az elsõknek, melyek hatására elkezdtem foglalkozni a spanyol nyelvvel... Mi több, Natalia Oreiro teljes diszkográfiájával is rendelkezem. Na erre varrj gombot! :D

Azt elismerem, hogy Kökény tehetséges elõadómûvész, mind énekben, mind "színészileg", de az Oreiro-produkciója akkor is csak egyszerû halandzsa volt és még a "magyaros kiejtéshez" sem volt köze. :D
10/10
Seven7Crown 2014 okt. 15. - 23:58:11 10/10 Előzmény Petrapetrus
(535/1165)
Akkor egy pici story egy pici lányról, és a latin nyelvekrõl!

A latin nyelv család igen színes, igen dallamos, kevés szókinccsel rendelkezik, viszont annál nehezebb a nyelvtana. Az angol ehhez képest kutya fa..sza. Azt viszont újra megemlíteném, hogy a spanyol anyanyelvû országokban, teljesen más, és más a kiejtés, ami a Dél-Amerikai kontinensen mutatkozik meg igazán, mert az õshonosok, a gyarmatosítók, és a behurcolt rabszolgák, valami egészen új nyelvet alkottak, ami kicsit hajaz a spanyolra, a portugálra, és az afrikai nyelvekre is. Kökény Attila elõadásában a Vad Angyal zenéjét, pedig ezért hitted kamunak, ráadásul az is megzavarhatott, hogy a dalnak csupán egy rövidített változatát adta elõ magyaros kiejtéssel, viszont azt tökéletesen, mert egy törékeny pici lány hangját valóban nehéz utánozni egy igen megtermett fazonú férfi elõadónak, aki ráadásul nem is tud spanyolul, de azt a pár sort amit elõadott, nem volt kamu, és ezt még Orális kisasszony is megerõsíthette volna, ha éppen itt lett volna.
Viszont a film zenéjét még Õ is cifrázta, mivel a hölgy Uruguayi, ahol az ember végleg elvész még egy felsõfokú spanyol nyelvvizsgával is. De ha egyszer Argentínába látogatnál, akkor az elsõ utad egy (Argentin)-Spanyol-és Magyar) nyelvtanfolyam legyen, és ne holmi paraszt spanyol rock banda dalaival kezdje valaki a tanulást!

P.S.
Ez, pedig nem kioktatás, hanem egy kósza beszámoló, mivel pár családtagom Argentínában él, és miután meghallgatták a felvételt, rögtön vágták, hogy ez bizony tényleg nem halandzsa, csupán egy rövidített, magyaros Vad Angyal produkciója!
Majkának, pedig tökéletesen igaza volt, amikor megemlítette, hogy ez a lazaság kell ahhoz, hogy valaki ilyen szinten tudja elõadni ezt a nehéz produkciót, és ez bizony egy csomó profinál hiányzik, ami amortizálja õket a színpadon.
Ezért remélem, hogy Kökény fog nyerni, és az X-Faktor mostani elõadói sem idegroncsként fognak színpadra lépni.

És íme az eredeti dal:
http://www.youtube.com/watch?v=RTM-YZi5EYM
tortura 2014 okt. 14. - 09:28:08 Előzmény Semprini
(534/1165)
Minden szavaddal egyetértek.
olahmiki1959 2014 okt. 13. - 15:10:50
(533/1165)
Nagyjából egyetértek az elõttem, szólókkal, annyi kiegészítéssel, hogy Vastag Tomi valami elképesztõen jól el tudta kapni az Apostol énekesének a hangját, ha nem néztem a képernyõre, valóban Mezõdi Józsefet hallottam - hozzátéve, hogy a maszkja is barom jól sikerült.:D

Tóth Vera - aki egyébként az egyik nagy kedvencem, - ma nagyon nem tetszett.
A maszkja nagyon rossz lett, - a zsûri értékelése, poénkodásai alatt a hátuk mögött ott volt a kivetítõn Caramel arca, azon is jól látszott a jellegzetes bajusz, ami Tóth Vera arcáról egyszerûen lemaradt, - hogy miért, az rejtély a számomra.
Caramelt én a magam részérõl, - elismerve a nagyon nagy tehetségét - az egyik legmodorosabban éneklõ figurának tartom a magyar könnyûzenei palettán, a hajlítgatásai, a frazírozásai egy átlagembernek sokszor túl soknak bizonyulhatnak, de ez az övé, az egyéniségének a kifejezése, így ismertük, meg, ilyennek fogadtuk el.
Utánozni gyakorlatilag lehetetlen, egyrészt a cirkalmas éneklés nehézségek miatt, másrészt, ha valaki más csinálja ezt, azonnal nagyon rossz paródiába fordul az egész.
(Nem véletlen, hogy a másik, konkurens csatornán futó X Faktorban, ha valaki Caramel számot hoz - egy az egyben - közröhej lesz belõle. Azt a kissé nyálas, modoros énekkést, affektáló szövegmondást nem lehet, sõt, nem is szabad utánozni!...:)
Tóth Vera idõnként hamis volt, sokszor aláénekelt, ki-kicsúszott a hangnembõl, nem tehetett róla, ez a feladat bárkinek meghaladta volna a képességeit.
Õ a mai napig az Aretha Franklin dallal maradt emlékezetes, azt a teljesítményt valószínûleg nagyon sokáig nem fogja tudni elérni, egész eddigi pályafutásának egyik csúcsa volt az az elõadás.

A srácok által elõadott Backstreet Boys számon kinyúltam, valami elképesztõen jó lett, nagyon szórakoztató volt, a különbözõ karakterek tökéletesen érvényesültek, le a kalappal.

Az is kiderült, hogy a mûsor szerves része lett immár a zsûri, tulajdonképpen az énekes produkciókon túl az õ beszólásaik, poénjaik éltetik ezt az egészet, nélkülük feleannyira sem lenne szórakoztató a mûsor.

Összességében a Sztárban sztár kinõtte magát, érdemes odakapcsolni, ha néhány óráig felhõtlenül akarunk szórakozni.
Petrapetrus 2014 okt. 13. - 13:54:04
(532/1165)
Sipos Peti: sajnos nem láttam a teljes produkciót, de amennyit hallottam/láttam belõle: hangilag szerintem eléggé rendben volt, külsõre viszont én is azt mondom, hogy nem igazán sikerült. Egyrészt Lenny sokkal csokibb, másrészt pedig a rasta frizura szintén nem volt túl hiteles. Csak azt nem értem, hogyha nincs megfelelõ paróka, akkor miért nem egy másik dalt választanak az elõadótól vagy miért ragaszkodnak pont ahhoz a séróhoz? Kravitz hordott többféle frizkót is pályafutása során... Lehetett volna mibõl válogatni...

Kökény Attila: hangban szerintem meglehetõsen jól hozta Travoltát, a mozgás sem volt rossz. Összességében tetszett.

Tóth Vera: talán most elõször véltem Vera énekében felfedezni valami olyat, ami arra utalt, hogy igyekezett utánozni az adott elõadó (esetében Caramel) hangját. Ezt nagyon értékeltem. Sõt, néha kifejezetten tényleg Caramelles volt, amit hallottam. Ami a külsõségeket illeti: egész jó lett a smink, de valami az arcon nekem is sántított. Összességében egészen jó volt, talán ez tetszett Verától eddig a leginkább. (legalábbis olyan szempontból, ami a mûsor lényege lenne)

Keresztes Ildikó: nem piskóta feladatot kapott. Xtina tényleg napjaink egyik legkitûnõbb énekesnõje, ráadásul ez az egyik legjobb dala is. Nem csak a zene jó, de a tartalmi mondanivaló is. Ahogy Ildi is mondta, shakespear-i szintû szövege van. :) A klipet szuperül hozták, megvolt a groteszk és "boszorkányos" világ, ami az eredeti videó hangulatára is rányomta a bélyegét, viszont amit hallottam, az annyira nem tetszett. Egyrészt tényleg "bikicsunáj" lett (pontosabban nagyon magyarosan ejtette ki a szavakat sok helyen), másrészt Ildikó hangja Christináétól: Makó Jeruzsálemtõl. Mindkettõ tehetséges énekesnõ, kétség sem fér hozzá, de a Fighter kifejezetten Xtina hangjával az igazi, minden más próbálkozás "gyenge". Ahogy más is mondta a zsûriben: Ildit elsõsorban én is Ildiként szeretem hallgatni. :) Ha ettõl eltekintek, akkor a produkció nem volt rossz, de azzal sem értek egyet, hogy ennyire felpontozták.

Hevesi Tamás: nem értettem, egyszerûen nem értettem a kritikákat. Szerintem pont, hogy sok helyen kifejezetten hasonlított Sipos F. hangjára, ráadásul messzirõl külsõre is meglehetõsen hasonlított a ráépített maszk. Õt szerintem alul pontozták. Összességében õ is tetszett.

Pál Dénes: hát... Nem volt "szép" látvány szerintem. Egy vézna fekete gyereket láttam, akinek bár nagyon szép hangja van és nagyon jól énekel, még csak nyomokban sem emlékeztet Headawayre, aki azért egy erõs testalkatú, eléggé kigyúrt pasas. :) Persze errõl nyilván nem tehet Dénes, õ ilyen alkat, kapott egy ilyen feladatot, hát ez lett belõle... :D A képességeihez és lehetõségeihez mérten jól hozta a produkciót, összességében tetszett.

Vastag Tomi: véleményem szerint is a legjobban sikerült produkció volt az övé. Hangban és látványban is telitalálat volt a végeredmény. Nekem is õ tetszett a leginkább.

Extra produkciók:

Az ABBA: Ildi és Vera jól énekeltek, de látványra valahogy szokatlan volt az egész. :) Azt viszont megállapítottam, hogy Ildikónak nagyon jó áll az ilyen ruha (és mozgás! :)) is. :D

A Backstreet Boys: húúúú, hát kifeküdtem. Egyszerûen zseniális volt, nem bírtam ki röhögés nélkül. Kevin és Nick (vagyis Dini és Tomi) voltak az abszolút "hasonmások", viszont Sipos Peti, mint A.J. is maximálisan hiteles volt és hasonlított az általa megformált karakterre. Hevesi, mint Brian: hozta a feelinget, a "bárgyú, szépfiús" fejeket, ez nagyon tetszett, viszont ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor ennyiben ki is merült a hasonlóság. A legkevésbé Howie-t találták el (õ volt Kökény), õ egyáltalán nem hasonlított a célszemélyre. Egyrészt, mert a srác puerto ricói gyökerekkel rendelkezik: kreol bõrû, másrészt nem tudom, mi volt a fején, de nagyon mûnek hatott... ???

Az énekben viszont senkit nem kifogásolnék, mindenki teljesítménye nagyon tetszett. :)

Nehéz lenne megmondani, ki volt a leggyengébb szerintem. Ha a komplex produkciókat és a bennem keltett "érzéseket" veszem figyelembe, akkor szerintem is Ildikó volt a leggyengébb. Pedig tényleg pöpecül hozták a klipet...
8/10
napraforgó 2014 okt. 13. - 08:06:43 8/10
(531/1165)
Sipos Peti kezdett Lenny Kravitzcal. Én õt nem ismerem, mármint énekesként, csak a bulvárlapokban megjelent hódításait. Mivel ezek annyira nagy kanként mutatták be, kicsit meglepõdtem a hosszú piros nõi ruhán - a zsûri viccelõdött is azon, hogy Kökény Attila Natalia Oreirós ruháját kérte kölcsön. A raszta haja sem volt élethû, nekem ez a produkció inkább a paródia mûfajába tartozott volna.
Ezt követõen Kökény Attila jött John Travoltaként, pörgõs számával igazi jó hangulatot teremtett. Bár Bereczki megjegyezte, hogy nem volt egy pontos lépése sem, - azt viszont nagyon magabiztosan, szórakoztatóan, tette meg, így 40 pontot zsebelt be.
Utána Tóth Vera Caramelként lépett színre. Az ének jó volt, bár látszik, hogy Vera már nem is igen erõlködik, hogy férfihangokat produkáljon. A maszk tûrhetõ volt, bár a sminkes lefelejtette Caramel jellegzetes, divatos, sok molett és kerekarcú férfi által kedvelt lefelé futó bajuszát! Ettõl Vera arca még kerekebb lett. Caramel jó húsban van, de talán nem ennyire. A bajusz itt is segített volna optikailag.
Keresztes Ildikó most is nehéz feladatot kapott - Christina Aguilera Fighterével. Én nem ismerem ezt a számot, nem is tetszik, de a nõ jól megcsinálta. Szerintem nem nyomják õt se elõre, se hátra, egyszerûen mindent tud.
Hevesi Tamás végre testhezálló feladatot kapott, pl. nem kellett szoprán takarítónõt, vagy néger énekest alakítania. A szám könnyû és népszerû volt, egykor mindenki fújta, õ mégis belezavarodott kicsit. Ha valakit nyomnak, akkor talán inkább õt. Mert a zsûri annyit magyarázkodott az egyéb érdemeirõl, amiket figyelembe kell venni - és nem az épp aktuális produkciót véleményezte és pontozta.
Na mindegy. Valahogy van egy olyan érzésem, hogy a döntõs szerepek már elõre le vannak osztva...
Pál Dénes természetesen kicsit sem hasonlított Haddawayre, még csokira kenve, pucér mellkassal sem, de a szám jó volt. A srác a hagyományos jó fiús, bájgúnáros frizuráját is feláldozta, és Majka pont ezt cikizte ki, holott neki pont ugyanaz a "sziget a fejtetõn" borzalom frizurája van, ami manapság oly divatos. ..... (Ha belegondolok, hogy úgy 45 éve az én akkori nagynevû elit gimnáziumomban egy fiút pont egy ugyanilyen frizuráért akartak kicsapni 16 évesen, csak a neves filozófus papa közbenjárása és könyörgése mentette meg a srácot, viszont a tanárok érettségiig pikkeltek rá...)
A sort Vastag Tomi "Apostol" Józsija zárta, ami valóban fantasztikusan sikerült. A maszk és a hang is remek volt.
Végül Sipos Peti esett ki - talán nem egészen megérdemelten.
De mit ad isten, pont a bentmaradó fiúk póbálták a Backstreet Boys számot.... már jó elõre.
Jött a lányok ABBA száma - Liptai Claudia remekül jellemzte "aranyanyám és a vízitündér" szentmentális, habos számát, ami a fiúk számára nyáltenger, sõt habos nyáltenger volt, de a 10 pontot mindenki megadta.
A pasik Backstreet Boys száma is siker volt, tényleg helyesek, szórakoztatóak voltak, habár az eredeti elõadókról a bandanevükön kívül semmit sem tudok. Mi is, a zsüri is és az elõadók is remekül szórakoztunk a számukon. A 10 pontokat õk is bezsebelték.

Élvezetes, szórakoztató este volt, várom a folytatást.
8/10
Semprini 2014 okt. 12. - 23:01:32 8/10
(530/1165)
Nem gondoltam, hogy valaha le fogok ilyet írni, de a mai adásban Vastag Tomi volt magasan a legjobb, a múltkori Sinatráján is meglepõdtem, de ez most még jobban sikerült, mind a maszk, mind a hang tökéletesen élethû volt, néhol tényleg mintha az eredeti Mezõdi énekelt volna.
Keresztesnél nekem is nagyon kezd kilógni a lóláb. Messze túlértékelik, túlajnározzák adásról adásra, én azt vártam, hogy ma õ esik ki, de sajnos Sipos Petinek kellett mennie, akit tényleg sajnáltam, mert egyértelmûen nem õ volt a leggyengébb ma sem, és a korábbi produkciói alapján sem.
Hevesi Tamás most sokkal jobb volt, mint legutóbb (bár ezzel még nem mondtam semmit), de valahogy többet vártam tõle, nagyjából hasonlított minden, de mégsem annyira, mint elvártam volna, Sipos F. Tamásnak nagyon jellegzetes, mély, ugyanakkor nazális hangja van, amit csak nyomokban sikerült levennie. Tóth Verának megint férfi-elõadót adtak, szegény nagyon igyekezett, és a nyávogós, túlhajlítgatós énekstílus meg is volt, de hangban persze egyáltalán nem hasonlított Caramelre. Pál Dénes most volt eddig a legrosszabb önmagához képest, és nemcsak az volt a baj, hogy nem hasonlított sem a maszkja, sem a hangja, de nagyon hamisan is énekelt, ami eddig nem volt jellemzõ rá. Kökény Attila mint John Travolta egész jó volt, bár a produkcióban ezúttal inkább a tánc dominált, nem annyira az ének, de összességében tetszett.
Csak remélni merem, hogy nem Keresztessel akarják megnyeretni ezt a szériát!
stenimore 2014 okt. 12. - 21:56:00
(529/1165)
Keresztest pofátlanul nyomgya a zsüri,a múltkor ráadásul mikor az utolsó kettõ között volt, meghamísították az eredményt hogy õ jusson tovább,mai szar produkciójára azért adtak 40 pontot hogy nehogy mégegyszer a kiesés szélére kerüljön.Nem beszélve arról hogy könnyû feladatokat kap.Mentor is volt ,úgylátszik hogy valaki nagyon támogatja nyomogatja õt.
10/10
mushi 2014 okt. 12. - 20:29:12 10/10
(528/1165)
nem értem, hogy pál dénest miért kellett annyira ajnározni, egyáltalán nem volt most jó, hevesi tamást viszont lehúzták, pedig az egyik legjobb volt. vastag tamás profi, de õ se kapta meg azt az elismerést most...
liptai claudia lehúzhatja magát, semmihez nem ért, se az énekléshez, se az elõadómûvészethez, csak riheg-röhög, meg a bereczki valagát nyalja néha
10/10
offtopic
mushi 2014 okt. 12. - 20:26:22 10/10
(527/1165)
a felhasználóneved és a kommented nem áll összhangban egymással
offtopic
DrAgy 2014 okt. 12. - 12:49:13
(526/1165)
Xarban xar.