Téma: Szósz!?

henett 2009 okt. 11. - 19:55:39
(11/31)
Második adás, amit látok. Elképesztõen ötletes és érdekfeszítõ, mulatságos és okító. Nagyon dinamikus és nem szájbarágós.

Kedvelem ezt a mûsort . 9/10
Pókháló 2009 jún. 10. - 01:13:36 Előzmény bébé1
(10/31)
www.vamosmiklos.hu oldalon megtalálható minden rész
bébé1 2009 jún. 01. - 15:14:47
(9/31)
Továbbra is hiányzik a sorozat elsõ része! Kérem szépen ha valakinek megvan, jelentkezzen!

Köszönettel
kisbogáncs 2009 ápr. 19. - 20:32:47
(8/31)
nekem ez a mûsor olyan felemás. nem rossz, de szerintem egy kicsit lapos, unalmas, és így valóban azt a veszélyt hordozza magában, hogy - maradjunk akkor már az említett szónál - elfogult legyen. nem eléggé köti le egy olyan embernek a figyelmét, aki kevésbé ismeri az irodalmat, vagy a magyar nyelvet, ha mondjuk a mûsornak célja, hogy azt jobban megismertesse szélesebb réteggel. szerintem a színházak erre jobbak, mint egy ilyen mûsor. Az én kedvencem a tévében a Lehetetlen volt, sajnálom is, hogy vége.
lil.girl 2009 ápr. 19. - 19:52:47
(7/31)
Színvonalas és egyben szórakoztató mûsor.
Aki szerint ez a mûsor "elfogult", ez nem tudja, mi az, hogy nyelvtudomány. Még ebben is politizáni egyszerûen szánalmas.
Heptahidrat 2009 ápr. 13. - 17:11:22
(6/31)
Néztem ezt a vasárnapi adást. Nagyon jó, csak kár hogy kissé egyoldalú, elfogult és mindenki Élet és irodalmas.
pozsizsuzsi 2009 ápr. 01. - 00:51:41 Előzmény foeniculum
(5/31)
De jó, kösz a linket, akkor én is megnézhetem végre, mindíg kimarad valahogy...
10/10
foeniculum 2009 márc. 30. - 09:12:51 10/10
(4/31)
Fergeteges, valóban "zseiális" mûsor.
Régen nevettem ennyit.
A tegnapi harmadik epizód minden eddigi részt felülmúlott; minden percét élveztem!
Én is gratulálok a készítõknek és az összes résztvevõnek!
Szeretnék még sok hasonló élvezetes mûsort látni a tv-ben.
Különösen szívesen olvasnám így írott formában is Szabó T. Anna "szerelmes versét". Messzemenõen a kedvencem lett!!!

Különben megtekinthetõ így utólag az MTV videótárjában:
http://www.mtv.hu/videotar/?id=40975

(az elõzõ részek is)
10/10
guinever 2009 márc. 30. - 04:36:00 10/10
(3/31)
Szeretnék csatlakozni az elõttem szólókhoz, végre egy mûsor, ami intelligens,okos, mûvelt,
rendkívül szellemes és, ami úgy érzem "nekem" szól.
Ezen azt értem, hogy nekünk 40 éveseknek vagy idõsebbeknek, akik még ifjúi éveinket nem a TV képernyõje vagy a számítógép elõtt töltöttük, - hanem OLVASTUNK.

A mi generációnktól még nem idegen Csehov, Arany, Kafka, Thomas Mann,Tolsztoj,mert mi, legalább is én ezen nõttem fel. Tulajdonképpen a gimnáziumi évek alatt kiolvastam a világirodalom klasszikusait. Az egyetemi éveim alatt pedig a verseket bújtam, mint hogy állandóan a szerelem ábrándos útvesztõin botladoztam.

Ma sem olvasok bulvár termékeket, mert egyszerûen halálosan untatnak.
A szüleimmel renszeresen jártunk múzeumba, képtárakba,volt bérletünk az Operába és a Zeneakadémiára, pedig akkoriban kifejezetten szegények voltunk.
Azért írtam mindezt le, mert ma, sajnos nagyon megváltozott a világ.
Hiába dolgozom egyetemet végzett, néha több diplomás emberek között, alig akad közöttük olyan,(kb 100 közül 2-3) akivel el lehetne
beszélgetni egy irodalmi mûrõl, szinházról
vagy zenérõl.
Sajnálatos, hogy a közéletünk is mennyire "elsilányult".A TV mûsorai egyszerûen nézhetetlenek, különösen a kereskedelmi adóké,
mintha szánt szándékkal sötétségben akarnának tartani, csak a 8 általánost sem végzett legbutább, tájékozatlan nézõknek csinálnának mûsorokat.

Az újságíróink (tisztelet a kivételnek) nem tudnak magyarul !!! Napi- és heti lapjaink tele vannak mondat szerkesztési, nyelvtani és helyesírási hibával.Nem tudom, ezt csak én veszem észre?? Egy-egy újságoldalon annyi a helyesírási
hiba, hogy engem már az általánosban biztos megbuktattak volna ennyiért.

Azért is örülök ennek és a hasonló csodás mûsoroknak,( A Nyugat 100 éve,vagy a Játék a szinház c. mûsorok az m1-en) mert arra gondolok, hogy egy szellemes, jó humorú mûsor elé talán a fiatalok is leülnek.

A legszomorúbb, hogy felnõtt egy generáció, akinek a 80%-a NEM OLVAS,egyáltalán(!) és ez borzasztó, legalább is szerintem.
Látom a saját fiamon, aki most 27 éves, okos, értelmes, diplomás közgazdász, de nem olvas.
Azt mondják egy gyermek azt a viselkedési mintát követi, amelyet otthon lát(legalább is kis korban), hát ha ez igaz az én fiamnak könyvtár szakra kellett volna mennie.
Otthon csak azt látta,hogy én is és a férjem is minden nap olvasunk.Kis gyermekként rengeteget olvastam neki 6-7 éves koráig.
Szerette a meséket,szép történeteket, DE még jobban szerette a rajzfilmeket.És sajnos a könyveket legyõzték a rajzfilmek, filmek, majd a számítógép.
Ez a generáció már egy digitalizált világban nõtt föl, és én nem tehetek ellene semmit.

Elnézést a hosszú eszmefuttatásért, de a mûsor kapcsán kibuggyantak belõlem a gondola
tok.
A fentemlített problémák lehetnek kiindulási pontjai egy jó kis vitának.

A "SZÓSZ" készítõinek, szereplõinek az egész stábnak gratulálok a fantasztikus mûsorhoz .
Remélem még sok ilyen jó irodalmi mûsort láthatunk.
Guinever

beszélgetni
Detechtor 2009 márc. 29. - 20:51:16 Előzmény bébé1
(2/31)
Nekem is egybõl a zseniális szó ugrott be errõl a mûsorról! :)
Szerintem jelenleg a legjobb magyar készítésû tv-mûsor.
Az elsõ résztõl nézem és utoljára, köztévés mûsorok közül talán a Nagy Könyv-sorozat kötött le ennyire mint ez, remélem a tíz rész után is lesz majd folytatása.

Gratulálok én is a készítõknek és természetesen az íróknak is a szuper írásokért. Mácsai Pál és Pokorny Lia meg egyszerûen zseniálisak, sokszor a könnyem folyt a nevetéstõl, annyira jól játszanak.
bébé1 2009 márc. 23. - 18:23:30
(1/31)
Egyszerûen zseniális!

A szinházas mûsor méltó folytatása, minden kitalálónak és megvalósítónak csak a legnagyobb elismerésem és gratulációm!!!

Ha valaki véletlenül felvette az elsõ részt, kérem írjon nekem, szívesen átvenném!