7/10
mézeskalács 2010 okt. 30. - 17:08:00 7/10
(244/684)
Mikor lesznek Borg-os részek? Azokat én is csípem, de sajnos nem mindig tudom nézni a sorozatot, nem tudom, hol tartanak most.
Valezius 2010 okt. 23. - 15:48:56 Előzmény Börni1
(243/684)
Arra jó ez a számolás, hogy megmutatja, attól hogy napi 3 fényév a "hivatalos sebesség", attól még, ha valami csak két fényévre van nem kell egy nap, hogy odaérjenek.

Mondjuk én az ilyen bemondott távolságokat az Enterprise után már nem is veszem komolyan. Ott úgy látom, sajnos nem nagyon figyeltek az ilyenekre.
Börni1 2010 okt. 22. - 17:31:13
(242/684)
Lehet hogy a forrásom nem hiteles, de igazából én arra akadtam kilyukadni hogy nyílván nem lehet maximális sebességgel(6000xc) végigrepeszteni a galaxison, mert nem bírná a hajtómû 12 évig folyamatos üzemben, így kénytelenek csak 8-as fokozatot használni mert ha ledrehálják a gépet akkor nem hogy 75 év alatt nem érnek haza, hanem ott ragadnak. Ezért gondoltam hogy a 8-as fokozatot használják és így viszont kijön a 75 év, ha összesen 7 évet szánnak javításokra kb.
szinészbob 2010 okt. 22. - 13:38:56
(241/684)
Igaz. Inkább a megkerülésre gondoltam.
10/10
BLM 2010 okt. 22. - 12:43:23 10/10
(240/684)
Igazad van!:)
Bár... Te nagyon képben vagy, de ne egy színésszel beszéld meg az asztrofizikai ismereteidet, hanem inkább S. Hawkinggal!:)
Nem akarok kekeckedni, de beláthatod, hogy mindenkinek megvan a maga szakterülete, amihez ért...
Amúgy pedig tényleg nagyon képben vagy!:)
Valezius 2010 okt. 22. - 12:19:12 Előzmény szinészbob
(239/684)
Nem értek egyet :)

Voyager Equinox c. részében elhangzik, hogy Janeway sose szegte meg az elsõdleges irányelvet, néha megkerülte.
Más szabályokat néha áthágott, például a nemrég vetített Rajzás c. részben: "Nem fogunk 15 hónapos kerülõt tenni néhány ûrbunkó miatt." :)

Ezzel szemben a tngben, rögtön az elsõ évad Ítélet c. részében Picard szembekerül az irányelvvel.
Aztán van egy rész késõbb, ahol egy admirális kérdõre vonja, és felhozza, hogy 5-ször megszegte az elsõdleges irányelvet. (Lehet a számra nem pontosan emlékszem.)

Utána néztem a számolásnak, 8-as fokozat az kb 1000x-es fénysebesség. De az a bajom ezzel a számítással, hogy az egyetlen hiteles forrásnak a sorozatbeli részeket tartom, abban pedig nem emlékszem, hogy a WARP és c között elhangzana átváltás.
Tehát attól, hogy valami könyv, vagy wikipedia megadja ezeket az értékeket még nem kell elhinni :)
szinészbob 2010 okt. 22. - 01:32:25
(238/684)
Ez tetszik. Arra gondolok, azért mégis kutatóhajó, ha már teljesen ismeretlen helyen van, minél több információt szerezzen, így nem fér bele a teljes sebességgel rohanás. Szeretnének minél hamarabb hazaérni, de ehhez inkább új eszközt keresnek, új tudományos eredményt szeretnének az emberiség szolgálatába állítani,

spoiler

Talán a legtöbbet ebben a sorozatban sérül az elsõdleges irányelv. Nagy kedvencem a doktor, aki eszméletlen fejlõdésen megy keresztül. A holofedélzet kellemes irányvonal, álom az álomban. Nagy elõnye, hogy szakítottak azzal a hagyománnyal is, ha gond van, rögtön tudjuk, ki fog meghalni, hiszen csak mellékszereplõ lehet. Több megdöbbentõ befejezés született.

Spoiler vége
Börni1 2010 okt. 21. - 21:30:55 Előzmény szinészbob
(237/684)
Heló!Nagy kedvelõje vagyok a sorozatnak, emiatt kíváncsiságból kiszámolatam hogy ha a Voyager maximális utazósebességgel (9,975 warp) haladna akkor mindössze 17 év alatt átszelné az egész galaxist ami azt jelenti hogy elvileg 12 év alatt visszaterhetnének az Alpha kvadránsba. Igaz ha a normál utazósebességet vesszük ami a Voyagernél 8-as fokozat akkor már kilyön a 75 év a javításra szánt üresjáratokkal együtt.A maximális sebességet (9,985 warp) már nem számoltam mert azt csak 1 órán át tudja tartani, meg nem is lenne sokkal gyorsabb.
szinészbob 2010 okt. 16. - 00:27:04
(236/684)
meggyõztél. Egy másik topicban írtam néhány napja, hogy szellemi párbajba csak azzal kezdek, aki e téren nem fegyvertelen. Te nem vagy az, még egy baráttal lettem gazdagabb. Elkezdem nézni, utána megbeszélhetjük.
Valezius 2010 okt. 15. - 21:07:59 Előzmény szinészbob
(235/684)
Nekem az a kedvencem, amikor elõször adta a Viasat 3, majd tizenakárhány rész után áttette hajnali kettõre, majd le is vette a mûsorról, beleszerettem.
Amikor kiderült a törlés a készítõk kaptak kellõ idõt, hogy minden szálat elvarrjanak. Ezért a sorozat egyáltalán nem csonka, sõt a 4. évad 2. fele zseniális.
10/10
BLM 2010 okt. 15. - 19:56:08 10/10
(234/684)
Bocsi!
Emiatt, vagyis hülyeséget írtam, de a zene jó:)
10/10
BLM 2010 okt. 15. - 19:48:23 10/10
(233/684)
Már csak amiatt is érdemes belekukkantanod a soriba!:)
Tök jó a zenéje!

http://www.youtube.com/watch?v=-8OpsPok6iQ
szinészbob 2010 okt. 15. - 19:29:27
(232/684)
Sajnos nézettség-isten mindent meg tud dönteni. Náluk így megy. Amit írsz, nagyon logikusnak hangzik, az eddig összefüggõ ST univerzumot bonyolult lett volna tovább írni, egyszerûbb volt Lucas ötletét átvéve az elõzményt megcsinálni. A Voyagert szerettem, végig is néztem. Amikor vége lett, nagyon sajnáltam, mert úgy nézett ki, nem lesz több sorozat. Az Enterprise-t el sem kezdtem nézni, mert annyira kongatták a vészharangot, hogy félek, csonka sorozat lett. De ha azt mondjátok érdemes, nekiállok.
Valezius 2010 okt. 15. - 15:32:04 Előzmény szinészbob
(231/684)
Én nem nevezném erõszakosnak az Enterpriset. Három 24. századi sorozat után hova lehetett volna továbblépni? A 25. századba? Sok újat nem tudtak volna hozzátenni az eddigiekhez, esetleg a borg teljes legyõzése hiányzik még a történetbõl. (A voyagerben ez nem történt meg, mielõtt valaki ezzel jönne.)

Ehelyett jött egy elõzmény sorozat, ami elég logikusan van felépítve. Az emberiség kimerészkedik az ûrbe, vannak akik barátkén fogadják, mások viszont ellenségesen, akik ellen kénytelenek megvédeni magukat. Az emberek sosem keresik az erõszakot. Erkölcsileg, legalábbis ezen a hajón, már elég fejlettek ehhez.

A bukásról még egy mondatot. Nem látok bele túlságosan az amerikai sorozatgyártás logikájába, de így nem lehet értelmes sorozatokat gyártani, ha nem kap a stúdió kellõen hosszú szerzõdést hozzá.
10/10
tombenko 2010 okt. 14. - 13:15:29 10/10 Előzmény BLM
(230/684)
Közmacska. :)
szinészbob 2010 okt. 14. - 01:45:26
(229/684)
tisztelet a kivételnek, de nagyon régi trekker vagyok, itthon még sehol nem volt a sorozat egyik része sem, amikor sat1-en néztem, sõt akkoriban még a mozifilmek is csúnyát buktak. Az eredeti széria agitpropnak készült, ott volt benne a nagy ötlet, hogy az ostoba tévések a kalandos forgatókönyvekre cuppantak rá (többszöri próbálkozás után), közben a szándékolt mondanivaló az volt, hú de jó, ha összefog skót, amerikai, orosz, bantu néger sõt még egy nem földi lény is. Ez kökeményen a hidegháború alatt. Amikor levették mûsorról, már kultuszfilmnek számított, tíz év alatt csak a rajzfilmsorozat volt, meg rengeteg nyomtatott anyag. 1979-ben újra akarták kezdeni, a Star Wars sikere arra vezette õket, inkább mozifilmben gondolkodjanak. Utána jött a TNG és még mindíg az eredeti, ahogy mondtátok szirupos verzióval. De aki elejétõl ismerte, ez nem zavarta. A nézõi igények az erõszakosabb, vadabb cselekmények miatt egyre inkább eltértek az alaptól. Megértem, hogy az Enterprise a kedvenc, ez a 2000-es évekhez átírt tematika. De a legnagyobbat is bukta. Az új nézõknek nem volt elég jó, a régieknek meg túl erõszakos volt. Ezeket a mondatokat (eltekintve személyes kötõdésemtõl) egy star-trekes honlapról plagizáltam, de sajnos pontosan nem tudom megnevezni a forrást, évekkel ezelõtt olvastam és azt sem tudom, egyáltalán magyar volt-e.
10/10
BLM 2010 okt. 13. - 22:56:40 10/10
(228/684)
Szerintem lehet, hogy kiszedik ezt, de legalább nagyon jó hangulatot okoz bárkinek, meg neked is!:)

http://www.youtube.com/watch?v=zlfKdbWwruY
10/10
BLM 2010 okt. 13. - 22:39:34 10/10
(227/684)
Van macskád? Vagy kutyád? :)
10/10
tombenko 2010 okt. 13. - 22:27:01 10/10
(226/684)
Nem baj, azért próbálkozom, hátha.
10/10
BLM 2010 okt. 13. - 19:48:45 10/10
(225/684)
Az van, hogy nemigazán a film értékelése a fontos néhány hozzászólónak, hanem miután a törvény tiltja a háziállatok bántalmazását és ezért még akár pénz, vagy börtönbüntetés is járhat, a frusztrációjukat csak ilyen módon vezethetik le.
Szóval szerintem, ha nem rúghatnak bele a kutyájukba, macskájukba, feleségükbe, gyerekeikbe, hogy a dühüket le tudják vezetni, ezért azt gondolják, hogy itt levezethetik a felgyülemlett sérelmeiket arctalanul.
Mondhatnám azt is, hogy csak én gondolom így, de BIZTOS vagyok benne, hogy ez nem így van:(
Azért vannak jó, értékes hozzászólások is!:)
Nekem túlképp mindegy, hogy kinek tetszik a sori és kinek nem.
Nekem tetszik. Az a nem sori hibája, hogy a csatorna nem sorban adja le a történeteket.
Az viszont nem tetszik, hogy a nézõk egymást marcangolják!
Pedig nem is ismerik egymást:(