Téma: Sisu

offtopic
k11zoltan 2023 júl. 08. - 22:03:25 Előzmény capt.nemo
(11/91)
Anno még nem szavazhattam, mert fiatal voltam. Most már 14 éve élek nyugat európában.
Hálás vagyok az égnek, hogy EU tagok vagyunk.
Minden álmom valóra váltottam.

Remélem ez marad is így!!!
capt.nemo 2023 júl. 08. - 21:14:52 Előzmény capt.nemo
(10/91)
megjegyzem: az lista amit alább linkeltem, eredetileg a wikipédián volt, de gondolom annyira fájóan kínos volt a többi nációnak szembesülni a Luftwaffe mesterségbeli fölényével a légiharcot tekintve, hogy szétszedték országok szerint felbontva. annyira szánalmasak az ilyen inkorrekt fogások :DD
offtopic
capt.nemo 2023 júl. 08. - 21:00:26 Előzmény k11zoltan
(9/91)
a végkimenetelen a káplár-führer antistratégiai érzéke látszik, a taktikain meg az Rommel Africa Corps-a vagy Manstein alatt harcoló alakulatok és sok hasonló.. és én az utóbbiról beszélek. vagy tekintsd meg a wikipédián mondjuk a top ace ww2 pilóták légigyőzelem eredménylistáját https://military-history.fandom.com/wiki/List_of_World_War_II_flying_aces (és ennek tükrében nézd az usa önajnározását a Red Tails-szerű filmgagyiságait). ilyen kvalitások nélkül a németek nem húzták volna 6 évig a világ ellen, pláne hogy az enigma feltörésével beleláttak a kártyáikba a szövetségesek.

no és a magyarok értelmi szintjét az is ugyan ilyen jól példázza, hogy az eu-ba beléptünk. gondolom te is igennel szavaztál...
k11zoltan 2023 júl. 08. - 18:16:54 Előzmény capt.nemo
(8/91)
Pedig nem voltak ügyesek.
Ez látszik a végkimenetelenn.
Az meg a magyarok értelmi szintjét mutattja (már akkor is), hogy szövetségre léptünk velük. De legalább visszanyalt a fagyi.
capt.nemo 2023 júl. 08. - 13:03:43
(7/91)
számomra baromira fárasztó hogy ennyire általánossá vált a filmvilágban a 2.vh-s német katonák ügyeletes bohóccá válása, akikbe bárki büntetlenül beletörölheti a lábát, mert az olyan vagány és dicső dolog, és hozzájuk képest mindenki erkölcsön felül áll. ha tényleg ennyire stupidok lettek volna harcászatban, hogy egy vénember+pár nő semlegesít egy harcedzett osztagot, akkor egy négyzetcentit nem tudtak volna elfoglalni, nem hogy fél európát.. szóval a bajom a filmmel, hogy félig komolyan veszi magát, amikor teljesen irreális (talán valamiféle finn önfényezés okán?). én azt mondom, hogy ha már irreális, akkor legyen teljesen az, hogy senki ne tudja kicsit se komolyan venni. (lásd a: Shadow in the Cloud)
9/10
King Diamond 2023 júl. 08. - 00:49:35 9/10
(6/91)
Az első, kicsit unalmaska felvezetés és fejezet után féltem, hogy nem volt jó döntés moziban megnézni ezt a filmet. Aztán ami utána jött, az meg olyan hamar elröppent, mint a sicc. Remek akciódús film, kemény jelenetekkel, de a 18-as karika után ezt is vártam. Nagyon érződik rajta, hogy nem amerikai, hanem európai - azon belül is skandináv, a finn tájak, vidékek csodálatosak. A Rovaniemi felirat a film kb. felénél nekem szintén kellemes emlékeket idézett fel - lévén, hogy jártam már "Lappföld szívében". Az, hogy túl van tolva, engem egyáltalán nem zavart, a főszereplő mellett a német katonák is jók voltak. A film címéről beugrott a Sabaton White Death dalának dalszövege - amiben az egyik sor szintén tartalmazza a "sissu" szót - valamint gyakorlatilag a film főhőse egy "közelharcos Fehér Halál". Tetszett a fejezetekre bontás, a Tarantinós megközelítés és a magyar szinkron is.
Mindenképp tegyen vele egy próbát, aki szereti az ilyen jellegű akciódús filmeket, mint a John Wick vagy éppen a Védelmező - aminek nemsoká szintén jön a harmadik része, az is várós és moziban nézős lesz.
8.5/10
k11zoltan 2023 jún. 09. - 18:10:22
(5/91)
Kb egy hónapja láttam, de nem volt még topikja.
Amire számítani lehet. Túlzásokkal teli akció.
Egyszer mindenképp nézhető.
Anna Dé 2023 jún. 09. - 02:17:00
(4/91)
Voltak benne válogatott finomságok, az öreg papó meg kemény volt mint a kádszéle, szóval nem is nagyon szaporítanám a szót. Nekem tetszett. :) - 10 pont

Mondjuk azt nem teljesen értettem hogy maradt a bitófán életben a faszi, de le a kalappal előtte. Felakarták robbantani, vízbe fojtani, golyószóróval lőttek rá, túlélt egy akasztást. Kihagytam valamit? Egy macskának nincs ennyi élete. :D

8/10
rajdi 2023 jún. 04. - 19:00:18 8/10 Előzmény Sz. Péter
(3/91)
Igazad van, nem írtam le érthetően. "Az Iron Sky kategória nálam" alatt azt értem, hogy ugyan annyira komolyan vehető. Remélem így már jó...
Sz. Péter 2023 jún. 03. - 17:23:27 Előzmény rajdi
(2/91)
Azért az Iron Sky-nál sokkal komolyabb, durvább és naturálisabb.
8/10
rajdi 2023 jún. 03. - 13:38:49 8/10
(1/91)
ÁÁÁ, naggyon nagy! Mélységet vagy realitást senki ne keressen benne, cserébe egy akció videoklip mindenféle király jelenetekkel. Mintha a Rambo és John Wick keverékét álmodná filmre Peter Griffin. Az Iron Sky kategória nálam, és látszik hogy odatették magukat a skandinávok, mert bár egy trash baromság, mégis van benne lélek. Többször nézős (meg van akinek egyszer sem!) 😎 - Most valamiért nem lehet csillagot adni, de ha lesz rá lehetőség, adok rá egy 8-ast!