Téma: Maffiózók

10/10
convar 2013 aug. 16. - 15:48:40 10/10 Előzmény SpencerBarnes
(252/292)
Ez egyébként tényleg egy érdekes jelenség az ilyen jellegû sorozatoknál, filmeknél hogy a nézõ azokkal szimpatizál, azoknak szurkol akiket a való életben valszeg megvet, vagy legalábbis elítél (szerencsés esetben :o) ). Ez persze elsõsorban az alkotóknak, jelen esetben Chasenek köszönhetõ, többek közt olyan pofonegyszerû dolgoknak is köszönhetõen pl. hogy az elvileg "jó" oldal még a rosszfiúknál is rosszabbak. És ez alól tehát a Maffiózók sem kivétel, elég csak az FBI ábrázolására gondolni. Az õ módszereik is u.olyan piszkosak mint a másik oldalé, vagy ha lehet még érzéketlenebbek azokkal az érintettekkel, akik "két tûz közé kerülnek".

SPOILER

Jó példa erre az amit Adrianával mûveltek. Néha a gyomrom kifordult attól ahogy a lánnyal bántak (igaz, aztán Tonyék sem voltak sokkal megértõbbek :) :S ).

SPOILER VÉGE

De! Ettõl függetlenül én Tonyékkal sem tudtam soha, egy percig sem azonosulni, merthát mégiscsak bûnözõk, ezen nincs mit szépíteni *** . És így megkedvelni sem, én magát a sorozatot, a történetet, a produkciót szerettem, a szereplõket már nem feltétlen, sõt... Persze mint anno írtam azért köztük is voltak átmenetek, a fõszereplõ, Tony pl. kétségtelen hogy nem egy velejéig romlott vadállat, annál jóval összetettebb személyiség. Meg a maga módján pl. Sil is "jó arc" volt, Jun bácsiról nem is beszélve (ez is mekkora volt: http://www.youtube.com/watch?v=La-nRTkSmPI :DDD ) De akkor is...

Az egy más kérdés hogy az eggyel fentebbi okok miatt az FBIt is elítéltem.

Meg az is egy másik kérdés hogy én pl. Pauliet idõvel külön, kifejezetten megutáltam, és itt nem a jófiú-rosszfiú dologról van szó, hanem mert egy igazi s*ggfej volt - pl. a Barreni erdõs balhé is miatta volt.

*** Am ha jól belegondolunk hogy hány "tisztes állampolgár" van a sorozatban (most szintén szorítkozzunk a fõbb szereplõkre), sztem egy kézen meg lehetne számolni. Melfi pl. biztos, meg még Artie és felesége, de ami már érdekesebb kérdés, hogy mi van a gyerekekkel, feleségekkel, barátnõkkel, rokonokkal stb.

Nálam, az én ítéletemben õk is mindannyian sárosak, hiszen tudták (már akik) mivel foglalkozik Tony, Christopher, Pussy, Sil, stb. Így pl. sztem Meadow és AJ is bûnös, Carmela meg aztán végképp. Bár más szempontból meg érthetõ, hiszen mégis csak a szeretteinkrõl van szó, apámról/férjemrõl arról nem is beszélve hogy az olaszoknál am is erõs a családi kötelék, az összetartás. Szal lehet hogy túl szigorú vagyok, elismerem, hiszen én még nem voltam ilyen helyzetben így azt sem tudhatom hogy én hogy kezelném mindezt, ill. meddig mennék el a struccpolitikában.

Tényleg, egyébként jogi értelemben Carmela és/vagy a gyerekek, vagy akár Janice vádolható lenne bûnrészességgel? Van itt egy jogász? :)
10/10
convar 2013 aug. 16. - 15:17:52 10/10 Előzmény Bavaria
(251/292)
"A Maffiózókat nem a Bada Binges csöcsös csajokért kellett nézni."

Elsõsorban tényleg nem, de mondjuk amilyen jó bõr volt némelyik éppenséggel azokért is lehetett :o)
SpencerBarnes 2013 aug. 14. - 15:10:11
(250/292)
A másik meg, igen is zavar, hogy mostanában nem lehet megnézni úgy egy sorozatot/filmet
hogy ne legyen benne szegény néger testvér, meleg, vagy leszbi.
És igen, az élet része az is, csak ne tolják a pofámba, amikor esetleg vacsora alatt nézném a filmet.Stimt?
SpencerBarnes 2013 aug. 14. - 15:08:12
(249/292)
"Véleményt írni úgy, hogy végig se nézted, elég érdekes dolog."
Szerintem, meg tanuld meg értelmezni amit írtam, aztán válaszolj. Hol is írtam azt hogy nem néztem végig?
A másik meg az, hogy miért ne akarnának úgy élni? Az emberek 50%-a finoman szólva "segédmunkás" ha így, ha úgy.
Nyilván az ilyen egy üveg sör elõtt szeretne azonosulni a szereplõkkel, ha bevallja ha nem
De ezen nem akarok vitázni
10/10
Bavaria 2013 aug. 04. - 13:20:54 10/10 Előzmény SpencerBarnes
(248/292)
Jó néhány butaság van ebben az írásban, már bocsánat. Azért rajonganak több tíz millióan a sorozatért, mert úgy akarnak élni mint Tony? Volt meleg vonal, jolvan. Elõfordul az ilyen. Tom Hankset Oscar díjjal jutalmazták azért mert meleget játszott. A Ponyvaregényt is abbahagytad, amikor Ving Rhamest kíntatták a pincében? A Maffiózókat nem a Bada Binges csöcsös csajokért kellett nézni. Kiváló zeneválasztások, jelenet részek, drámaiság, Tony álmai. Közel engedte a nézõt a család dolgaihoz a sorozat. Mindenkinek volt szinte személyes drámája a 6 évad alatt. Véleményt írni úgy, hogy végig se nézted, elég érdekes dolog.
SpencerBarnes 2013 júl. 24. - 18:12:30
(247/292)
Eddig valahogy kimaradt az életembõl, nem is vagyok sorozat függõ,
most hogy szegény James meghalt, gondoltam lenyomom az összes részt, fõleg hogy már HD-ben elérhetõ.
Kb 3 hét alatt toltam le, érzéseim vegyesek kicsit, lehet hogy más szemmel nézem a dolgokat :)
Elsõ sorban, ami nem tetszett a megvalósításban, hogy enyém egész Jersey, de testõrök nélkül mászkálok,
hogy ne legyek feltûnõ...miközben egy ócska celeb körbe veszi magát gorillákkal...
Voltak benne jó részek, és rettentõen unalmasak, de ez mondjuk bele fér egy sorozatba.
Ami életszerû volt legalább, hogy egymást is folyton lehúzták, ügyeskedtek családon belül is,
meg hogy sose volt pénzük, mert folyton elverték.
Voltak kimondottan jó karakterek, mint pl. Dr. Jennifer Melfi, miatta néztem meg az elsõ részt, miután
megtudtam hogy szerepel ebben is, a nagymenõkben ismertem meg.
A homoszexuális száltól behánytam, úgy tûnik hogy már egy sorozatba is kötelezõ elem a néger, és homokos elem,
különben megszólják hogy miért is nincs benne ilyen. De mi a t@kömnek kellett premier plán mutatni, hogy egy bajúszos csávó smárolja a másikat, azt a mai napig nem tudom, úgy is volt annál az évadnál hogy hagyom a fenébe.
Az, hogy miért ez a legsikeresebb sorozat, gondolom azért van, mert az átlag ember tudat alatt szeretne
úgy élni mint Tony...még ha tagadja is.Más kérdés, hogy kisebb szinten is van bõven gyomorideg, amivel meg
senki se akarna cserélni.Lehet, hogy jobb leülni egy sörrel a fotelba nézni valamit, mint ebben az iparágban nyomni.
összességében nézhetõ, de a maga "nyolcvan akárhány" részével ami megfelel kb 50 teljes filmnek, bennem
nem hagyott akkora nyomot, mint mondjuk 5 normális, JÓ film.
10/10
offtopic
convar 2013 jún. 28. - 12:08:11 10/10
(246/292)
Igaz, nem "gengszteres" hanem csak "bûnözõs", de ez is egy elég komoly drámai sorozat, majd meglátod.
10/10
offtopic
convar 2013 jún. 28. - 12:06:35 10/10 Előzmény GMontana
(245/292)
Sons Of Anarchy
10/10
fenegyerek18 2013 jún. 24. - 17:15:43 10/10 Előzmény GMontana
(244/292)
Sajnos James Gandolfini elhunyt szóval nem valószínû, hogy lesz folytatás vagy film! De ha másik gengszteres sorozatra vágy bátran ajánlom a Boardwalk Empire-t ami szintén remek sorozat!
dud2009 2013 jún. 20. - 08:29:05
(243/292)
James Gandolfini - nyugodjék békében!
10/10
GMontana 2013 jún. 05. - 22:46:20 10/10
(242/292)
Rég láttam már ezt a sorozatot ezért újranéztem. Ma megnéztem az utolsó részt is... Kedvenc sorozatom mai napig. Szerintetek elõ fogják még venni ezt a történetet és esetleg pár résszel meglephetnek még minket az alkotók, vagy esetleg egy film elképzelhetõ lenne?

Nem tud valaki ehhez hasonló sorozatot mondani nekem? Valami gengszteres sorozat jó lenne ezek után :) lõre is köszönöm!
10/10
convar 2013 márc. 30. - 19:18:02 10/10
(241/292)
http://comment.blog.hu/2013/03/29/tony_sopranot_siman_kinyirtak_volna_interju_lou_ferrante-val_a_torveny_a_racsok_mogott_cimu_sorozat_

"Azt kell mondjam, imádtam a sorozatot, tényleg nagyon jó, jó munkát végeztek. Habár van egy dolog, ami a valóságban sosem fordulna elõ, de ezt nem akartam elmondani Lorraine Bracconak, aki Dr. Melfit játssza a sorozatban. A maffiózók valódi világában Tony Sopranót megölték volna, ha pszichiáterhez megy. Egyrészt mivel mindenki attól félne, hogy elárulja a titkainkat, másrészt pedig egy olyan fõnök, aki nem tudja megoldani a saját problémáit, gyengének számít, a gyenge fõnök pedig mindannyiunk vesztét okozhatja."

Ebben mondjuk lehet vmi, tehát ha úgy vesszük a Maffiózók cselekményének egyik legfontosabb alappillére máris egy ordas nagy logikai baki :)
10/10
convar 2013 febr. 09. - 19:46:08 10/10
(240/292)
Jó képek:

Az utolsó vacsora Maffiózókra "konvertálva":
http://3.bp.blogspot.com/-OwgLOWrPxh8/T5GF1ZgONDI/AAAAAAAADyA/qGl3eopZ3R0/s1600/The_Sopranos_Widescreen_312200522814PM122.jpg

http://laatutaustat.com/taustat/var/albums/TV/Sopranos/Sopranos_%5B1680x1050%5D_3.jpg

Látszik hogy egyeseken nem kellett sokat dolgozni a stylistoknak hogy a sorozatbeli formájukat hozzák, akár az utcáról bejõvel egybõl lehetett volna forgatni velük. De azért akadnak kivételek, a legmarkánsabb példa sztem Steve Van Zandt (Silvio Dante), akit am civilben talán még soha nem láttam fejkendõ nélkül :)

http://www.vanityfair.com/hollywood/2012/04/sopranos-exclusive-slideshow/jcr:content/par/cn_contentwell/par-main/cn_slideshow/item0.rendition.slideshowWideHorizontal.sopranos-ss01.jpg

http://www.vanityfair.com/hollywood/2012/04/sopranos-exclusive-slideshow/jcr:content/par/cn_contentwell/par-main/cn_slideshow/item1.rendition.slideshowWideVertical.sopranos-ss02.jpg

:)))
10/10
RichieAprile 2013 febr. 02. - 17:48:54 10/10 Előzmény convar
(239/292)
"Dominic Chianese elárulta, hogy Jun bácsi jellegzetes szemüvegét otthon tartja a számítógépe mellett. A színésznek egyébként kiváló a látása, így a forgatás alatt a szemüvegben nem látott semmit"

LOL

Érdekes lehetett úgy forgatni.
10/10
convar 2013 febr. 01. - 12:32:25 10/10
(238/292)
Ha vki még nem tudna róla és mindeközben felveti a pénz :D

http://comment.blog.hu/2008/06/25/jon_a_maffiozok_mega_dvd

Am van pár érdekes infómorzsa a cikkben, nekem ez a kedvencem:

"Dominic Chianese elárulta, hogy Jun bácsi jellegzetes szemüvegét otthon tartja a számítógépe mellett. A színésznek egyébként kiváló a látása, így a forgatás alatt a szemüvegben nem látott semmit"

:D
10/10
convar 2012 dec. 27. - 23:02:57 10/10
(237/292)
A napokban újranéztem pár részt. Részben a húgom miatt, mert gondoltam legyen már neki fogalma arról hogy ez egy milyen zseniális sorozat.

Am a Barreni erdõt és a 6. évad záróepizódot néztem/néztük meg (az elsõt én ajánlottam neki, a másodikhoz õ ragaszkodott), de jelenetekbõl többet is, pl. azokat is végigzongoráztuk amik fentvannak a jutubon.

A Barreni erdõ am 2. megtekintésre is módfelett szórakoztató volt :) Paulitól azok a fejek amiket vág... :DDD Az egyik legjobb epizód sztem.
10/10
convar 2012 szept. 26. - 12:01:53 10/10 Előzmény Pityesz1989
(236/292)
Tudom már. Am én is rá gyanakodtam már elõtte is csak a kopasz fej megzavart :)
10/10
convar 2012 szept. 26. - 11:59:48 10/10
(235/292)
Egy kis érdekesség. Na mi a WTF ebben a jelenetben?

http://youtu.be/o4fd634BakQ

Segítek, ill. megmondom hogy én mire gondoltam. Hogy az ott még nem Vito, hanem Gino, csak Joseph R. Gannascoli játszotta mindkét karaktert.

Nekem, miután már elég rég láttam a sorozatot, fõleg az elsõ évadokat ez mindenképpen újdonságnak hatott :)

Más: az indexen most arról megy a téma hogy DVDn létezik egy unrated változat is sokkal több erõszakkal, káromkodással, szexjelenettel, stb. Ti tudtátok ezt?
10/10
Pityesz1989 2012 szept. 24. - 15:14:29 10/10 Előzmény convar
(234/292)
Aki a fejét a kezében tartja, az Ralph Cifaretto. Én is a ruhájáról ismertem meg! :)
10/10
convar 2012 ápr. 15. - 21:15:50 10/10 Előzmény mukiwa
(233/292)
Nemtom jársz-e még erre, de: mire vagy kíváncsi pontosan?