Téma: Leon, a profi

1/10
Roti1 2008 máj. 22. - 22:19:07 1/10 Előzmény KF
(50/230)
...nem néztek más filmet :D ...az én haverom szerint is ez minden idõk egyik legjobb filmje és általában egyezik az ízlésünk de nekem ez most valahogy nagyon nem jött be... bár mondjuk itt magyarországon mindig a legsz*rab filmeket istenítik föl... a Vér kötelez (bound by honor) címû filmrõl ami sztem a világ eddigi legeslegjobb filmje kétség nem férhet hozzá itt nem is áll egyáltalán semmi... még a címe is csak angolul van meg.... errõl ennyit...
elõször a leon-t végig se néztem aztán a haverom megasszondotta, hogy biztos kaka napom volt és essek neki újra... nos ekkor már azért is végig néztem az az idegbeteg zsaru az nagyon bejött de ez a stílus sajnos nem jellemzõ a filmre... az meg hogy Jean Reno a kis 10 éves Amidala királynõvel karöltve tejet iszik, virágot mosdat és lövöldözik mint egy ökör az sajnos az én lelkivilágomból nem váltott ki olyan érzelmeket ami az osztályzatomat az 1-es max. 2-es szintõl feljebb terelte volna... számomra ez a film egy nulla... és ennyi... há másoknak meg tetszik hát áldásom rá... számomra egy egyszernézhetõ gagyi... ez az õszinte véleményem Sorry.... de azért megnyugtatásodul közlöm, hogy ennél kakibb filmet is láttam már mint pl. az: Emelt fõvel vagy az Aki legyõzte Al Caponét.... azok még gagyibbak.... pegig az utóbbiba több kedvenc színészem is helyet kapott és mégsem tudtam végignézni.... na csáó

Roti vótam.....
10/10
KF 2008 máj. 05. - 19:28:18 10/10 Előzmény Roti1
(49/230)
Érdekes, hogy a film osztályzása 9,5/10, talán a többiek néztek más filmet??
Hesztia 2008 ápr. 21. - 16:27:24 Előzmény Roti1
(48/230)
"menetközben gondoltam is rá, hogy ha Reno megdugja a kislányt én kidobom a dvd lejátszót az ablakon... "

Nem nagyon sikerült megfogni Reno karakterének a lényegét...
leopard26 2008 ápr. 21. - 10:29:19
(47/230)
Izlések és pofonok!

Haver
1/10
Roti1 2008 ápr. 21. - 00:37:33 1/10
(46/230)
Hát én nem tom... Olvasom a sok pozitív hozzászólást... de sztem ez a film egy rakás szar....!!!! Kiváncsian kezdtem nézni mert egyik haver adta kölcsön és azt mondta jó....
Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy a család lemészárlása az rettentõ jól meg lett csinálva... a fõ geci figurája pedig nagyon tetszett..... de a többi... Nem tudtam sírjak bánatomba, röhögjek kínomba, vagy okádjak az undortól....azért végigszenvedtem... de sztem nagyon gagyi... menetközben gondoltam is rá, hogy ha Reno megdugja a kislányt én kidobom a dvd lejátszót az ablakon...
ez azért szerencsére nem történt meg így hát hagytam végigmenni.... a családlemészárlós rész egy külön kisfilmként nálam 10/10-est kapna... a fölm többi része 1/10....

De miivel ez a jelenet is ennek a filmnek a része.. így kapott végülis 2/10-et..... azt is fájó szívvel :)
Imurai 2008 márc. 24. - 23:11:21
(45/230)
Tökéletes film. Ezt így ki merem jelenteni.
10/10
Sarolt 2008 jan. 15. - 10:08:12 10/10 Előzmény diabonik
(44/230)
Igen, szerintem is jó J. Reno ebben a szerepben (csak annyit állapítottam meg, hogy kicsit furcsábbnak tûnik az eredeti hangjával a karakter), csak annyi, hogy: G. Oldman után N. Portmannel holtversenyben a második helyezett Reno (az én Leon-futamomban). :)
10/10
diabonik 2008 jan. 06. - 10:27:19 10/10 Előzmény Sarolt
(43/230)
Állati jó film szerintem. Jean Renonak kifejezetten jól áll ez a szerep, nagyon jól siereült a szereposztás és a rendezés is páratlan ;)
10/10
Sarolt 2007 dec. 03. - 20:41:33 10/10
(42/230)
Nemrég beszereztem DVD-n a filmet, és örömmel tapasztaltam, hogy az eredeti hangját hallgatva Natalie Portman játéka még szuperebb!!! A szinkronhangja is nagyon jó, de eredetiben pl. a cérnavékony gyerekhangjával még karakteresebb.
(Jean Reno kicsit szürkébb az eredeti hangjával, de ez esetben lehet azzal érvelni, hogy olasz származású fazont alakít, ezért nem gond, hogy akcentusban beszél.)

A film legjobb felnõtt alakítása szerintem Gary Oldmané. Az õrült, drogfüggõ, korrupt rendõr szerepében zseniális szerintem. :)
10/10
real_madrid 2007 júl. 25. - 01:19:35 10/10 Előzmény Brambilla
(41/230)
azért olyan jó, h annyi filmet már egy rakatszor leadtak a magya tévében, pl az rtl klubon, de ami igazán tetszik nekem azt vhogy sosem ismétlik :(( mint például ez... szívesen megnézném még1x, csakhát le kéne adni. legutóbb az rtl klubon volt, akkor is éjfél környékén (nekem még korán van :D) szal most leadhatnák a film+-on is...
Brambilla 2007 júl. 15. - 23:26:58 Előzmény zszoltan
(40/230)
Én úgy emlékszem, hogy az utoljára tvben vetített verzióban benne volt ez a jelenet. Azért eléggé meg volt vágva, ahogy manapság minden. Nem értem a forgalmazókat, miért engedik, hogy egy ilyen igényes filmet is megvágjanak a kereskedelmi tv-k, amelyet úgyis olyanok néznek meg akiket fél óra plusz idõ nem zavar, nem fogják kikapcsolni a tv-t 90 perc után.
worldpeace 2007 júl. 15. - 01:58:21
(39/230)
Egy pár szem mazsola az Imdb-rõl:

- Natalie Portmant elõször leselejtezték, mondván, hogy túl fiatal, de még egyszer visszatért, és olyan brilliánsan szerepelt a válogatáson, hogy Bessonnak neki kellett adnia a szerepet.

- Volt egy faszi, aki forgatás alatt kirabolt egy kis boltot, aztán jól besz##va a sok rendõrautó látványától, feladta magát az egyenruhás statisztáknak.J

- Mathilda MacGuffin néven jelenti be magukat a hotelben. Ez egy mozis szakzsargon, amit Hitchcock vezetett be, és valami visszafelé történõ történetvezetést, vagy mit jelent.

- A növény, amelyet Leon gondoz, és a film végén Mathilda elültet, egy Agleonema. – Értitek: LEON!J

- Nathalie-nak eleinte fenntartási voltak azzal kapcsolatban, hogy a mozivásznon dohányozzon, mondván, hogy ez káros hatással lesz a kortársaira (11 éves volt!). Luc Besson ekkor eszébe juttatta a forgatókönyvbõl azt a jelenetet, amikor Leon ráparancsol: „és hagyd abba a dohányzást!” – erre Mathilda: „OK”, és azonnal eldobja. Mint látható, Nathalie végülis cigizett a filmben.
norton15 2007 júl. 07. - 18:22:05
(38/230)
Tényleg zseniális a film, többet nem is lehet mondani róla. Az kár viszont, hogy állandóan megvágják mindenféle hülye okból.
10/10
real_madrid 2007 júl. 07. - 14:40:02 10/10 Előzmény zszoltan
(37/230)
várható a film+-on is az ismétlése nem?
zszoltan 2007 jún. 24. - 12:24:51
(36/230)
Hát amit nekem sikerült videóra vennem nemrég a TV-bõl, az eléggé csúnyán meg volt vágva, vagy esetleg még félreszinkronizálva is. Most próbáltam az IMDB-n megkeresni egy idézetet belõle (amit nem találtam meg ott sem), és egy csomó ismeretlen párbeszédre bukkantam.
Kimaradt az egyik legkedvesebb jelenetem is belõle: amikor Mathilda átnyújtja Leon-nak a megbízási díjat. Ami amellett, hogy a film egyik legjobb poénja, még a lány helyzetét is remekül ábrázolja. Kár érte.
zszoltan 2007 jún. 23. - 19:50:25 Előzmény Zolkó
(35/230)
Ehhez én is csatlakozom. Mindhárman nagyon jól adták elõ a rájuk osztott szerepeket (Portman-tõl legjobban a 'robotoló lány' tetszett).
Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy beteg a film alapötlete. Szerintem éppenhogy nem. Nagyon is jó. Csak kicsit szokatlan a felállás. Ha valami beteg ebben a filmben, akkor az a két (három) fõ karakter. Leon-ra olyan munkát kényszerítettek, amit a lelke nem tudott soha elfogadni (csak az esze). Stansfield ki tudja, mitõl kattant be (megtébolyult zseni?), de még a saját kollégái is rettegnek tõle. Mathilda-t is eléggé meggyûrte az élet, de talán ennyire lázadnia nem kellett volna.
A remek színészi alakításokon kívül aranyos humora és jó hangulata van. Nekem még ez a vágott verzió is tetszett, és mindenkinek ajánlom akció-dráma kategóriában.

Forma:4 + Tartalom:2
8/10
Zolkó 2007 jún. 03. - 22:11:51
(34/230)
Oldman és Reno tényleg remekeltek, de Portman is. Az egyik legjobb gyerekszínész alakítás volt, amit eddig láttam.
Mákostonhal 2007 jún. 03. - 20:36:01
(33/230)
Abszolúte képtelen vagyok megérteni,hogy ezt a Luc Bessont miért kell annyira ajnározni...Szerintem nem éri meg a pénzét.Azért a Nagy kékség,a Nikita(Csakis az eredeti !!!!)
nameg ez a film azért kétségtelenül volt valami.Apropó...a Leon a profi jó kis film,sok jó akcióval,és egész jó alakításokkal.Jean Reno és Gary Oldman remekeltek,csak Natalie Portman irritált kissé...82%.
10/10
J@ni 2007 jún. 03. - 19:47:02 10/10
(32/230)
Szó se róla, a Forrest Gump megérdemelte a díjesõt, a Ponyvaregény a jelölésesõt (Tarantinot imádják Hollywoodban..). Én csak azon vagyok kiakadva, hogy Léont még csak nem is jelölték. Natalie Portman a taxisofõrös Jodie Fosterre emlékeztetett kicsit, csakhát a 70-es években még volt ítélõképessége a jelölõbizottságnak. Jean Reno pedig nem tudom mikor fog mégegy ilyen ütõs produkcióban szerepelni. A Roninban is jó volt, de akciófilmekért nem szoktak Oscart adni :)
Zolkó 2007 jún. 03. - 17:15:53
(31/230)
Ja bocsi, most látom, figyelmetlenül olvastalak:) Szóval akkor egyetértünk:)))