BMariska52 2015 máj. 01. - 14:58:06
(2353/4273)
Kedves Érsekem! Nagyon szépen köszönöm, hidd el, tiszta szívbõl jött! Valahol éreztem, hogy a Ti véleményetek is benne van abban, amit leírtam! Én is gondolok néha titokban arra, hogy talán idepillant valami illetékes erre a fórumra! Azért szeretném, ha már valami "okoska" elmesélné, vajon miért próbálkoztak fõmûsoridõben levetíteni Kuzey-t, miért reklámozzák több helyen, miért látom én jobbnak a kép minõségét? Az újságok is egyre többen hívják fel rá a figyelmet, ez érdekes! Én azt is megírtam a TV2-nek, nincs értelme elkezdeni, ha nem veszik meg, vagy nem gondolkodnak a második évad megvásárlásán! Én különben mindig igyekszem udvariasan, kedvesen fogalmazni (erre tanítottak!), nem sértettem meg õket a mondataimmal, csak finoman utaltam rá, mi volna az igénye többeknek.
Neked is további szép hétvégét!
8/10
Érsekvári 2015 máj. 01. - 14:52:08 8/10 Előzmény zandra
(2352/4273)
Kedves Szandra !
Hallottuk a jó hírt a sikeres vizsgáról .
Nagyon gratulálok Neked , hiába aki tud az tud . A fordításod is a sorozatnál csúcs , imádjuk .
További szép sikereket kívánok :)))
BMariska52 2015 máj. 01. - 14:50:20
(2351/4273)
Pontosan hasonló válaszra számítottam, mint amit kaptam! Egy száraz, okos vélemény, lélek egy csepp sincs benne.
Úgy, mint a csatornáknál dolgozókban, valamint azokban, akik a magasból döntenek a fejünk felett, nem csak abban, hogy mit nézzünk a tévében! Egyébként honnan veszi, hogy a közpénzen mûködõ csatornának még nem írtam, ha éppen úgy éreztem, van véleményem??? Merthogy az is megtörtént már nem is egyszer, csak azt Ön nem olvasta.
Szerintem onnan vesszük, hogy a TV2-nek dolgozik, hogy a megfogalmazásból, a hozzáállásból úgy jön le az egyszerû pórnép számára, akik nem értünk hozzá ilyen magas szinten, csak szórakozni szeretnénk az ismételten kimondom, a pénzünkért, mert erre még futja, 10ezer ft-os színház és koncertjegyre már kevésbé, bár oda is szívesen megyünk, ha eljutunk! Azért annyira én sem vagyok kuka, hogy azt gondoljam, a csatornák nem kapnak semmit azokból a pénzekbõl, amiket mi befizetünk a szolgáltatóknak, nem hiszem, hogy csak a drága reklámokból élnek. Azért én sem buta emberek között töltöttem ám a munkás éveimet! Nem mondom, hogy értek az Ön szakmájához, de Ön sem az enyémhez, és egyébként láttam már karón varjút!
Nem ezzel akarom eltölteni a szép, jól megérdemelt délutánomat, hogy itt levelezgetek és vitatkozom, inkább megnézem az újonnan feltett fordítását Kuzey-nek, merthogy ezzel PIHENEK! és lehet, hogy esetleg 3x is megnézem! Sajnos, azzal nem a TV2 nézettségét növelem, sorry! Tegyenek õk is ennyit a nézõkért, akkor meghajlok elõttük, nem fog nehezemre esni!
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 14:48:12 9/10
(2350/4273)
Nahát, nahát, mégiscsak benfentes, de miután kugrott a nyúl a bokorból, így legalább most már tudjuk, hogy hol is dolgozik...
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 14:44:06 9/10
(2349/4273)
Kedves Fórumtársaim!

Van egy jó hírem zandra-val kapcsolatban, meg van az angol nyelvvizsgája. De még nem lazíthat, mert hétfõn lesz magyarból szintemelõ vizsgája, és majd júniusban a szakmai vizsgák.

Sok szeretettel gratulálok neki.
Lengabor 2015 máj. 01. - 14:34:54
(2348/4273)
"azért még mindig én fizetek!"
Ön a szolgáltatójának fizet, nem magának a tévécsatornának. Az elõfizetési díj teljes egésze pedig nem a csatornát illeti, csak egy része. Egyébként ott azért fizet, amit a csatorna vezetõsége ad. Ha valaki az HBO-ra fizet elõ, akkor sem õ maga dönti el, hogy mi kerül képernyõre, hanem azok, akik beszerzik és adásba szerkesztik a mûsorokat.

"elvárás lehet, hogy figyelembe vegyék a véleményemet is!"
Az úgynevezett közszolgálati médiánál (M1, M2, Duna, Duna World, M3) valóban elvárás, mert azt az adófizetõk pénzébõl finanszírozzák, nem is kis összegben, hanem 80 milliárd forintból. Ott miért nem háborodik fel, hogy egy ócska propagandacsatorna lett az M1, a Duna World egy semmitérõ ismétlõcsatorna, az M2 esti sávjában pedig azokat a sorozatokat adják, amik annak idején nézettségileg megbuktak az M1-en? Látja, abban tényleg benne van az Ön pénze is. Egy magánvállalkozás, mint amilyen a TV2 vagy az RTL Klub is, azt csinál, amit jónak lát. Ha úgy érzik, hogy a nézettség nem elegendõ, akkor félbemarad bármi. Lásd: Szerelemben, háborúban, Az éden titkai, Az élet iskolája, stb. Szóval egyáltalán nem elvárás, hogy be is fejezzék az elkezdett sorozatot, ha nincs rá elég "igény". Az Egyesült Államokban akár két rész után is törlik a friss sorozatot, ha nem hozza az elvárt számokat.
Nagyon szép és megható, hogy Önök a korukra és az elvégzett munkájuk mennyiségére hivatkoznak, de a tévés szakmát ez nem érdekli. Egy száraz adatsor alapján döntenek mindenrõl. Nem mondom, hogy aki itt van és korábban petíciózott, az most nem nézi a sorozatot. De vannak ilyenek is, akiknek csak a szájuk járt.

Bemes: lehet, hogy nem kellett volna 107 napig hülyíteni a nézõket. De akkor mi lett volna? Még nagyobb égszakadás, földindulás, ha már 30 rész után törlik a sorozatot. Az jobb lett volna? Megvették az elsõ évadot, hát le is adták, holott jövedelmezõnek nem lehetett nevezni, de akkor már inkább kerüljön adásba, ha náluk van, mintsem hogy kidobott pénzként kezeljék a rá fordított összeget. Többek között a Hazugságok gyûrûjébent is ezért fejezték be másfél évvel késõbb. Bukás volt, de náluk volt a sorozat, szóval leadták. De nem véletlenül az éjszaka közepén és hajnalban. Egyszerû helykitöltõ volt.
Az RTL Klub talán nem a legalja bulvár? Attól még sikeres a csatorna. Kultúra is van mindkét csatornán, csak olyan idõpontokban, amikor sokan nem tévéznek.
A nézettségmérõ eszközök elhelyezését nem a csatorna dönti el, hanem a Nielsen.
Meglepõ, hogy van, aki szidja a "szennymûsorokat"? Az országban kb. 10 millióan élnek. Abból nézi 1 millió például az Éjjel-Nappal Budapestet. Marad 9 millió, aki nem nézi. Naná, hogy közülük kerülnek ki az elégedetlenkedõk. Csak az a baj, hogy az a 9 millió ember szétoszlik 100 másik csatorna között, sõt van, aki nem is tévézik. Így a számarányuk megosztott lesz és elhanyagolható. Nem véletlen, hogy nem a Spektrum, a National Geographic vagy épp az M3 vezeti a nézettségi listákat, hanem a szenny. Az országos csatornák annak a rétegnek adnak mûsort, akikbõl egyszerre a lehetõ legtöbb nézõt képernyõ elé lehet ültetni. Ez van, ha nekik szemét kell, akkor az lesz. Sajnos.

Egyébként nem tudom, honnan veszik, hogy a TV2-nek dolgozom, de elárulom, hogy semmi közöm hozzájuk. Viszont a nézettséggel foglalkozom, úgyhogy átlátom, hogy mi a helyzet.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 01. - 14:28:40 8/10
(2347/4273)
Kedves Mariska !
Nagyon remek volt a véleményed , teljesen egy nyelvet beszélünk én is és szerintem itt mindenki egyet ért az általad leírtakkal .
Jobban nem is lehetett volna megfogalmazni ,minden benne volt ami a lényeget jelenti .
Köszönjük Neked.
Jó lenne , ha ezeket a véleményeket valaki olyan is elolvasná aki kompetens a tv2.nél . Igaz õket nem hiszem , hogy érdekli vagy valamit is számítana . A mûsorok struktúráját õk határozzák meg a nézõket figyelembe sem véve.
Valószínû ezt is csak picsogásnak vélnék .
Szép napot és jó hétvégét kívánok Neked és minden Fórumtársnak !
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 14:23:04 9/10
(2346/4273)
Szia BMariska!

Annyit nem ér az egész, hogy ettõl felidegesítsd magad. Ilyenek mindig is voltak és lesznek is, ez ellen nem tudunk mit csinálni. Vannak, akik a magánéletben nem kapnak elég szeretetet, megbecsülést és így úgy mond névtelenül sokkal könnyebb nagy arcot mutatni.
Bízom abban, hogy lecsendesedik, nehogy esetleg ártson neki, hogy mint benfentes dolgozó (gondolom én) lyen kijelentéseket tesz...

Szép napot kívánok :-)
BMariska52 2015 máj. 01. - 14:00:18
(2345/4273)
Kedves Fórumozótársaim!
Mostanra már kimûveltem magam a hozzászólásokból, mert én ugye, mint "öregecske" háziasszony, a délelõttöt a konyhában töltöttem. Eddigre már azok, akikkel általában mindig egyetértek, és akiknek a véleményére ADOK! már mindent elmondtak elõttem. Szeretem, mikor azok mondanak okosságokat, Kedves Lengabor, akik 24 évesek, fordítsuk meg a 24-et, én 42-t dolgoztam le. (de attól többet is, mert kb. 30 évig több állásom is volt!) Amikor végre leülök a tévé elé, (merthogy bûnös módon én nem a gépet nézem túlnyomórészt) amiért nem keveset fizetek, mert a fizetõs csatornák is mennek nálunk, a Kuzey-hez hasonló témájú filmek kapcsolnak ki a hétköznapokból, sikerül elfelejtenem egy idõre a gondjaimat. Szerintem, akik ezen a fórumon összejöttek és igenis nagyon jól elvannak egymással, egyetértenek velem ebben, ha valaki nem, Isten õrizz, hogy megbántsak bárkit, elnézést kérek.
Részemrõl kitartó vagyok, és tévén szeretem nézni, amit szeretek, szerencsére már nyugdíjas voltam, mikor a Super TV2-n futott a film, így végig tudtam nézni, de akkor sem mindig az adott idõben, a boxra mindig beprogramoztam, mert elég sûrû volt a tavalyi évem, éppen ezért a kedvelt sorozatommal kapcsoltam ki az agyam a napi gondok után, így a reklámokat is átpörgethettem. Amit Ön leírt egy helyen "Azok tartoztak oda, akik képesek voltak a neten p*csogni, hogy folytassák a sorozatot, most meg cseszik nézni. A száj nagy volt, a nézettségi adat meg lent van a fenében. Persze vagdalkozni és a Berki-féléket szidni könnyebb. Akiket amúgy lehet, de nem miattuk nem nézik a sorozatot, hanem azért, mert nem érdekli a magyarokat annyira. Pont. Majd ha leveszik a képernyõrõl, lehet sírni."
Azt mondom erre, hogy én is p*csogtam a neten, hogy folytassák, de részemrõl most újranézem az elsõ évadot, mert tetszik, mert már több dolgot elfelejtettem, vagy éppenséggel másként látok, botor módon még most is reménykedem - és levelet is írtam nemegyszer -, hogy megveszik a második évadot, mert igenis fontos volna szerintem többeknek a történet folytatása, még azoknak is, akik most nézik a fordítást. Mert ha Ön olyan tájékozott, akkor azt is olvashatta, és tudhatná, hogy nem mindenki tudja MOST követni a neten az áldozatos munkával készült folytatást, mert nincs annyi pénze a netre, vagy nem tud élni ezzel a lehetõséggel, mert éppenséggel egy ici-pici faluban lakik. Szerintem ma már annyira elrugaszkodott a világ és sok ember felfogása attól, hogy elõtérbe helyezze a közben meg sokat hangoztatott családi értékeket, nem is értem, miért nem látják meg ebben a sorozatban, hogy pont ezeket akarja közvetíteni.
Lehet, hogy engem olyan szinten nem érdekel a nézettség, mint ahogy az éppen adott ker.csatornát nem érdekli, hogy én mit szeretnék, de azért még mindig én fizetek! Akkor elvárás lehet, hogy figyelembe vegyék a véleményemet is! Elvárás lehet, hogy ha valami két teljes évadból áll, akkor legyenek már annyira figyelmesek, hogy megveszik a második évadot is, nem vágnak képen bennünket azzal, hogy egyszerûen félbehagyják!
További szép napot kívánok!
BMariska52 2015 máj. 01. - 13:39:05
(2344/4273)
Aranyos Malvinkám! Most fogalmaztam egy hosszabb levelet, (mindjárt láthatod) annyira jólesik a figyelmed! Ugye, mindig ezt mondom, nemcsak a filmet nézzük itt és vitatjuk meg, hanem figyelünk egymásra is! Remélem, Te is kipihented már magad a disznóvágás után!, kóstoltál finomakat, biztos sokat dolgoztál! Jó hétvégét, jó pihenést kívánok Neked és Anyák Napjára sok boldogságot, nagyon jó egészséget, örömet a Családodban!
malvinkicska 2015 máj. 01. - 13:23:19
(2343/4273)
Nem is tudtam, hogy volt egy kis egészségi gondod, sajnálom ha figyelmetlen voltam, így utólag olvasom, most már jól vagy, kitartás, vigyázz magadra nekem is nagyon kell figyelnem ,mert ez az idõ járás borzalom, a vérnyomásomnak nem jó. Utólag jó egészséget szép hétvégét kívánok.
BMariska52 2015 máj. 01. - 12:23:38 Előzmény Érsekvári
(2342/4273)
Kedves Érsekem! Nagyon szépen köszönöm a figyelmedet! Mára teljesen elmúlt, biztos tegnap már éreztem a frontot, aztán hallottam, más is hasonlóképpen járt, újabban ez van velem, én mint nagy öreg megérzem a frontokat(a fórum egyes véleményei szerint itt öregek gyülekezete van!). Mégis érdekes módon, a kiváló fordítónk 20 éves, de kevesen vagyunk a nézettség feltornázásához!
Azért én kitartó vagyok, Kuzeyt nézni mindig van erõm és kedvem!
További szép napot kívánok Neked!
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 11:41:26 9/10
(2341/4273)
Kedves Fórumtársaim!
Megvannak az április 29-i nézettségi adatok, ez már jónak tûnik.

Szép napot mindenkinek! :-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 01. - 09:40:19 8/10
(2340/4273)
Nagyon izgalmas részek ezek . Nem gyõzöm hangsúlyozni milyen jók a színészek , mindenkire annyira illik az általa megformált karakter . Tegnap Güney bevallotta Cemrének még mindig szereti , Banut pedig nem tudja . Handan annyira negatív már , elviselhetetlen a nõ . Zeynep nem adja fel tapad Kuzeyre....akire semmi hatással nincs .
Burak -Kuzey szövetsége nagy meglepetést okozott, Güneyt is sikerült összezavarni a jelenlétükkel meg a kesztyûvel .
Nagy akciók lesznek a folytatásban .
malvinkicska 2015 máj. 01. - 07:32:01
(2339/4273)
Ahogy halad a történet annál izgalmasabb, szerintem Cemre elveszítette a józan eszét ahogy most beszélt a telefonban, nagyon meglepõ. én ha Kuzeynak lennék, szóba sem állnék vele többet, maradjon a Barissal, most úgy néz ki õ is a jó módot választotta. Handan annyit képzel magáról az már sok, neki semmi köze nincs a személyzethez, nem õ a munkáltató, buta nagyon. Burak jól betart nekik oda vitte Kuzeyt az jó volt Nem létezõ ügyek, ezek félnek valamitõl, Baris És Ebru egy követ fújnak, de majd kiderül, mert õk ketten veszélyesek. Güney is csak néz ki a fejébõl, nem igen tudja az irányt, merre tartanak.
Bemes 2015 máj. 01. - 05:27:39
(2338/4273)
Bocsásson meg, semmi újat nem mondott. Úgy tûnik nincsenek erkölcsi aggályai azzal kapcsolatban, hogy 107 napon át hülyítettek egy réteget a fél filmmel.
Erre mit tudok mondani? Az Önök mûsorpolitikája bumerángként hat. A legalja bulvár amit adnak, kultúra semmi- napi szinten tobzõdnak benne, meg is van az eredménye, mert Önök is olyanná váltak mint a mûsoraik szereplõi. Mondhatnám, hát ettõl van úgy kinyúlva?
Érdekes lenne tudni, hogyan válogatták ki a háztartásokat, hova tették a mérõiket? Melyik kerületekbe, milyen városokba, milyen az iskolázottság stb. ?
Mert önök manipulálhatnak, szeretik azt mondani hogy bunkó a magyar, ez kell neki.
Ha ez így lenne, akkor nem hallanám a környezetemben folyamatosan szídni a mûsoraikat, nem mennének telt házzal a színházak, egy hét alatt nem fogynának el a bérletek az Operába, vagy az Erkelbe, nem lennének olyan sokan a kiállításokon, múzeumokban.
Önök csak egy rétegnek adnak olcsón elõállítható szennyt. Ha a Mónika mûsorát nézte volna pl. egy külföldi, azt hinne, hogy a magyarok mind fogatlanok pl.
Önök nem kulturemberek, nem érthetik, el sem hiszik hogy valakiknek ez nem színvonal. Csak az önök világa ilyen, nem az egész ország. Aki csak kocsmába jár, az ott szocializálódik. Észre sem veszi, hogy lesüllyed,önökkel ez történt.
Lehet hogy nagyon büszkék magukra, milyen racionálisak , pénz beszél kutya ugat, stb. de a mi szemünkben szánalmasak.

Nem minket kell sajnálni, a mi rétegünk nem csak néz ki a fejébõl, megtalálja a színvonalas szórakozást. önök meg dagonyázzanak továbbra is a pocsolyában.
Lengabor 2015 ápr. 30. - 23:00:32
(2337/4273)
Katica63: Ebben Önnek tökéletesen igaza van. Lelkiismereti alapon legalábbis igen és abszolút megértem. Én magam is utálom és mindig felszólalok a nézõellenes dolgok ellen. A baj viszont az, hogy a kereskedelmi tévézés nem jótékonysági intézmény. Mint mondtam, a SuperTV2-n nem volt siker. Lehetett volna délután is, de nem lett. Az RTL II telenovellái sem különösebben sikeresek, ha valakit érdekel, de legalább olcsók. Épp ezért egyáltalán nem volt se evidens, se kötelezõ, hogy megvegyék a második évadot. Ebbõl a szempontból pedig irreleváns, hogy epizodikus vagy szerializált (összefüggõ) sorozatról van szó. Gondolták, hogy oké, sok a panasz, kipróbáljuk a fõcsatornán, hátha. Ha ott siker lenne, lenne hivatkozási alap, hogy vegyék meg a második évadot is. De mivel se a SuperTV2-n, se itt nem sikeres, így szerintem hülyék lesznek pénzt kidobni a megvételére és a szinkronizálására.

"Nem kell csatornához, idõponthoz alkalmazkodni"
Persze, hogy nem. De a csatorna sem fog Önökhöz alkalmazkodni és nem fogják leszinkronizálni a második évadot, ha minden így marad. Patthelyzet. Ha jó a feliratos változat, akkor nincs mirõl beszélni, de a szinkronhoz ehhez több kellene.
Igen, a nézettségmérés ebben a formában eléggé megkérdõjelezhetõ, de mint mondtam, MINDEN piaci résztvevõ elfogadja, így a TV2 is. Amit a Nielsen mond, az szent és sérthetetlen. Ha majd egyszer bevezetnek egy más, pontosabb mérési eljárást és elfogadott is lesz, akkor lesz változás. Addig ez van. Hiába nem hiszi el az itteni tisztelt társaság, hogy nem nézik a sorozatot, de aki eldönti, hogy Önök mit mikor nézhetnek, az elhiszi. És az õ szava számít, nem a hozzászólóké. A tévézés egy kiszolgáltatott cselekvés, mert emberek ezrei, milliói vannak egy viszonylag szûk kör kezében.

Bemes: ilyen a mai világ. Volt lehetõségük a nézõknek sikerré tenni a sorozatot a SuperTV2-n. Nem tették. A TV2-n sem. Akkor mirõl beszélünk? Ön szívesen dobja ki olyanra a pénzét, amire nincs szüksége, vagy csak veszteséget okoz? Nem? Hát persze, hogy nem. Akkor miért várják el egy csatornától, hogy olyanra áldozzon, ami nem hoz elég hasznot? Ezt a Duna TV-tõl vagy az M2-tõl lehetne elvárni. Ha rajtam múlna, le lenne adva a sorozat összes része, de nem rajtam múlik. A kereskedelmi tévézés lényege, hogy a lehetõ legtöbb nézõt szerezze meg a csatorna egyszerre. A sok jó, a "kevés" nem jó. Itt érzelmeknek nem nagyon van helye. A bank sem sajnálja meg az embert, ha hajléktalan lesz, ahogy a szolgáltatók is a pénzüket akarják látni, nem érdekli õket, ha az ember nem tudja fizetni a számláját. Az empátia rég kihalt. Undorító a mai világ? Az. De lesz ez még rosszabb is, sajnos.

Na mindegy, én befejeztem. Kíváncsi leszek a további eredményekre. Ha javít a sorozat, akkor lehet még mirõl beszélni. Ha nem, azt úgyis észreveszik. További szép estét mindenkinek!
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 22:56:50 8/10
(2336/4273)
Bemes 2015 ápr. 30. - 22:47:32
(2335/4273)
Milyen érzés olyan helyen dolgozni, ahol az értéknek nincs helye, mindent a pénz ural? Tudom, most kapott röhögõgörcsöt.
Azért is kérdezem, mert én is "öreg vagyok" és önt olvasva arra gondoltam én nem lennék büszke egy olyan munkahelyre, amelyik hülyére veszi a nézõket. Mert ugye mi nem könyörögtünk, hanem felháborodtunk, mert a film felét vették meg. Ha annyi okos üzletember van önök között, miért nem mérték fel a várható érdeklõdést? Hogy képzelték, hogy a 40 török részbõl csinálnak 107 részt, reklámokkal ? Aztán kész, palira vettük akik idáig ennyi napot ültek a Tv elõtt, nem baj hogy nem adjuk le a szerencsétleneknek a film második felét.?

Uram, ön azért nem értékeli ezt a sorozatot, mert elvesztett önökbõl az etikai érzék is.

Azt komolyan gondolja, hogy újra megnézik a 107 részt akik már látták, de tudják hogy a csatorna nem vette meg a második évadot?

Diszkrimináció amit az idõsebb generációval tesznek. Remélem ön is megéri az idõsebb kort, talán akkor eszébe jut majd hogyan is gondolkodott.
Örülök a Vodafon döntésének, legalább van olyan cég, amelyiknek vezetõi nem szeretnék a szennyt támogatni.
Mert kultúrát önök nem adnak az embereknek. Sõt önök miatt romlik a közízlés. Szóval nem érdemes itt kioktatgatni minket, szánalmas a gondolkodása.

Persze lehet minket senkinek tekinteni, biztosan nem hiányzunk a nézõik sorából.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 22:10:11 8/10
(2334/4273)
Ma lezárom részemrõl az eszmefuttatást .
Engem nem hat meg a tv2 nézettségi indexe ,felejtõs.... Tudom szerencsére más módon is nézni és valószínû sokan így tesznek , tettek már . Nem kell csatornához , idõponthoz alkalmazkodni és passz :P