Marianna Turi 2015 ápr. 23. - 21:26:47
(2193/4273)
Na a mai résznél megérkezett a "várva várt" reklám.
Nem tudom, de nekem nem csak Kurt Seyitként esztétikai élmény Kivanc. A mai részben itt is az volt. :P
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 23. - 21:23:01 8/10
(2192/4273)
A mai résznél ami a 4. volt , már úgy látszik a Tv2 bosszúja mûködik az alacsony nézettség miatt .
Eddig nem volt reklám ma pedig igen és elég hosszú ideig nyomták .
Nálam nem számít a negatív vélemény , engem nem tántorít el attól , hogy ez nagyon jó sorozat, és ez a lényeg :p
zandra 2015 ápr. 23. - 20:49:41
(2191/4273)
Ízlés dolga. Nekem az már TÚL SOK, amikor ilyeneket mond egy nõ (egy férjezett nõ ráadásul) (a férjének ráadásul), hogy "a lábai elé vetem magam, és könyörgök, hogy ne menjen el". Ez már rajongás, mániákusság, nekem legalábbis.
zandra 2015 ápr. 23. - 20:31:11
(2190/4273)
SPOILERES
Szerintem az elvek nem nemtõl, hanem személyiségtõl függenek. A nõi, férfi szerepekben pedig nem igazán hiszek.
Ebben a testvérem exe ügyben pedig maximálisan azonosulni tudok Kuzeyjel. Biztos vagyok benne, hogy a helyében nekem se lenne lelkiismeretem hozzá. Persze, Kuzey helyzetében elmondható, hogy Güney nem érdemli meg, de akkor is, én megértem a vívódását. Ha Cemre helyébe képzelem magam, akkor is számomra nonszensz szerelmet vallani az exem testvérének. De ami leginkább ellenszenves Cemrében, nem is az, hogy erkölcsileg nem áll Kuzeyjel egy szinten, hanem hogy nem is képes tiszteletben tartani Kuzey elveit, degradálja õket, nem érdekli, és nem is számol vele, hogy Kuzeynek mekkora bûntudata lenne, csakis a saját szerelemi kielégülése foglalkoztatja. Szerintem önzõség és egoizmus azt gondolni, hogy Kuzeynek fontosabb a szerelme mint az elvei és a testvére. Nem tudom, õ hogyan cselekedne, ha fordítva történik, és az õ testvére járt volna anno Kuzeyjel...

Amúgy persze, érthetõ, hogy Cemre a boldogságra törekszik, mert ilyen az ember, de szerintem a sorozat szempontjából nagyobb húzás lett volna, ha nem a szerelem gyõz, fõleg mert a sorozat címe Kuzey Güney, nem Kuzey Cemre. Ha Kuzey hû marad az elveihez, és Cemre hû marad a nemlétezõ elveihez, vagy ha nem is marad hû Barishoz és a házasság szentségéhez, de beletörõdik Kuzey döntésébe, akkor az számomra sokkal romantikusabb lett volna, mint ez a romantikus befejezés. Így nálam elmaradt a katarzis, ami viszont sorozat minõségéhez dukált volna. De nyilván ez csak egyéni szociális probléma, akik a szerelmeseknek drukkoltak, gondolom náluk megvolt. (Bár igaz, én katarzis-szerûséget török sorozatoknál egyedül a Tiltott szerelem végén éreztem. Nem szadizmusból, de azt tényleg ütött, a Kuzey nálam nem.)
burak 2015 ápr. 23. - 19:32:06
(2189/4273)
Szia!

Nekem nincs testvérem, de azt tudjuk,ahol két gyerek van ott mindig az egyik kedvesebb, eleve a természetük nem egyforma, és van anya kedvence és apa kedvence.
Épp ma tünt fel Kivanc videóján, egy esküvõn vett részt két napja és ott volt a legidõsebb bátyja is, aki ebben a sorozatban is szerepel éppen hogy csak megölelték egymást. Szerintem náluk is van kedvenc gyerek, fõleg,hogy öten vannak testvérek. Sokat látjuk például Kivancot az apjával, szerintem neki õ a kedvenc fia. És náluk is a testvérek nem egyformán szerethetik egymást.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 23. - 19:23:00 10/10
(2188/4273)
Mielõtt leírom a gondolataimat, több percig töprengek, hogy tegyem-e. Mit fognak szólni a többiek, ha nem ugyanazon a véleményen vagyok? Aztán mindig gyõz az érzésem, mert ha hagynám magam, az nem én lennék. Nem kell mindenkinek egyformán látni és érezni dolgokat.
Én például nem látom be, hogy egy kamasznak miért kellene otthon segítenie a családi vállalkozást? Az rendben van, hogy alapvetõ dolgokra megtanítja az ember és el is vár bizonyos dolgokat, de miért kényszerítsem arra, amit én csinálok, ami nekem megfelel? Igenis kell idõ, míg az ember megtalálja saját magát, amíg a saját útjára lép. Én -és kövezzen meg érte bárki- nem kérném a gyerekeimtõl, hogy segítsenek. Sõt, én úgy érzem, hogy az életet nem õk választották, mi döntöttünk úgy, hogy megszülessenek és nekem örök "kötelességem" és "dolgom", hogy amíg élek én segítsem õket ott, akkor és úgy, ahogy tudom. Másrészrõl ha ilyen családi hátterem lenne (és sajnos a történetben ez nagyon is valóságos) lehet, hogy nekem sem lenne kedvem anyucinak és apucinak segíteni. Hol volt a szülõ, mikor Kuzey nem tanult tovább? Hol volt, mikor elkezdte ezt a kicsapongó életet? De bármi történjék is, a gyerekem mindig a gyerekem marad. Ha leüti a fotóst akkor is, ha elüt egy embert akkor is.
Egy a lényeg, attól függ, hogy kinek a szemszögébõl nézzük a karaktereket. Mindenkinek van jó és rossz tulajdonsága úgy, mint a való életben.
burak 2015 ápr. 23. - 19:16:50
(2187/4273)
Ha átgondoljuk,mikor Kuzey mondta Cemrének,hogy szereti, akkor még semmi köze sem volt Barishoz ugye. Mikor látta Ferhat lányával Kuzeyt Cemre akkor tudta, ugye,hogy Kuzey õt szereti, akkor minek ment Barishoz. És az természetes,hogy Baris felesége, és ki hiszi el,hogy nincs semmi köztük. Egyébként is Kuzey még Simaj férje, nem is tudom, mikor válnak el? Tele van ellentmondással az egész, egyébként is mióta szereti Cemre ennyire Kuzeyt, miért nem az elejétõl és akkor nem jön képbe, Simaj, Zeynep és a többi nõ, még akivel lefekszik. Látod ez csak film.

Szerintem ez a sorozat éppen ezért a két testvér harca.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 23. - 19:06:54 10/10
(2186/4273)
Valóban, ez egy film. De mirõl is beszéljünk itt a fórumon, ha nem a szereplõkrõl és a történetrõl??
10/10
kaboca12 2015 ápr. 23. - 19:02:40 10/10
(2185/4273)
Szerintem Cemre viselkedése akkor lenne megalázó, ha Kuzey nem érezne iránta semmit. Viszont a szerelmemért én is harcolok és nem hagynám veszni ha tudom, hogy én jelentek neki mindent. Mivel Kuzey megvallotta Cemrének az érzéseit itt inkább már arról van szó, hogy Cemre bizonyítja, hogy õ mindennek ellenére vállalja Kuzeyt és általa akár a veszélyt is. Számomra egyáltalán nem megalázó.
BMariska52 2015 ápr. 23. - 18:54:57
(2184/4273)
Kisregény ide-vagy oda! maximálisan egyetértek Veled, szuper jól megfogalmaztad az érzéseimet!
napraforgó 2015 ápr. 23. - 17:24:08
(2183/4273)
Kuzey a börtönévek elõtt sem segített otthon semmit. Amikor kijött a börtönbõl, megértem, hogy nem volt kedve rögvest dolgozni a pékségben. És az is érthetõ, hogy letört, mint a bili füle, mikor nem vették be a seregbe.
És talán megkérhette volna a szüleit, hogy a 4 év bezártság miatt engedjék kicsit bulizni, szórakozni. Egy rendes szülõ még pénzt is adott volna, biztos nem kellett volna a kasszából, meg a báttytól lopkodni. A szülõknek annál is inkább segíteni kellett volna õt, mert végül is "ártatlanul" került börtönbe, a bátyja helyett. Erre az "apróségra" felhívhatta volna a szülõk és a bátyja figyelmét is, nemde? Talán a börtön után nem is linkeskedett nagyon, de az biztos, hogy a családjával nem állt szóba. Inkább elment Alival Banu bulijára.

Biztos sok minden fog még történni, meg az egyes karakterek sokat változnak majd. Én inkább attól félek, hogy túl sok minden fog történni, annyi minden, ami a valóságban soha meg nem esik egy emberrel, vagy egy családdal.
burak 2015 ápr. 23. - 15:51:19
(2182/4273)
Szia Mankos !

Szolidalitásból csatlakozom, én szerintem még nagyobb ellentábor vagyok. Én már nem is nézem a lányok fordítását sem. Szerintem nem szabad ennyire belemenni a történetbe, mint ahogy a többiek, hiszen ez egy film.
Spoiler
Ez egy testvéri harc a két fiú között, de õk mindig is testvérek maradnak, hiszen a végén Güney mikor lövöldöz ott bõg neki Kuzey, ha lehetne én a forgatókönyvet is átírnám, mikor jön ki Güney a börtönbõl Kuzey ott várja és vissza adja Cemrét. Ez a KuzeyCemre házasság csak szánalom, mivel ezt a buta, csúnya nõt már senki sem venné el. Hiába repülnek õk el a világ végére a multjuk mindig kísérti õket, azt nem lehet elfelejteni.

Ettõl a Cemre és Gülten karaktertõl borzongok, ez a házasság Barissal, és utánna, ahogy vinnyog örökké Kuzey után. Ha fordítva lett volna Kuzey már rég a falra kente volna Cemrét egy férjes asszony igy nem viselkedik. Ja és Güneyt szidjuk, Cemre beül a húsz milliós autóba és elmegy lopni, ez meg végképp kiakasztott. Eleve ez a színésznõ annyira gyenge eresztés. A végén a tengerparton ahogy kinéz fûrdõruhában, mondjuk Kuzey a fekete glottgatyában sem egy látlvány és mit keres ott Gülten, ahogy vigyázz rájuk nekem már sok.

Arra én is kiváncsi vagyok meddig kínlódja végig a Tv2. Nekem sem nézhetõ újból.

Viszont Kivanc mindent elvisz a hátán, a Güney alakító színész srác is nagyon jó vetekszik Kivanccal.
zandra 2015 ápr. 23. - 15:15:47
(2181/4273)
A rácuppanást szószerint értettem, mármint a csókra gondoltam, miután meglátta Banuval Güneyt.
Nem tudom miért nézte Barist (bár Baris nem producer, és inkább Gültennek voltak színészi álmai), de nem is erre akartam kilyukadni, hanem, hogy szerintem a forgatókönyvírók itt megakartak téveszteni minket. Ahogy a többi karakterrel is, az elején még Kuzey, Sami és Gülten is elég ellenszenves, míg Güneyrõl már csak az angyalszárnyak hiányoznak, de Handan is sokkal lágyabb karakter még itt. Cemre is sokkal "vérbõbb" volt az elején, én itt azt hittem, hogy majd szórakozik mindkét testvérrel, mert pl. Baris "közeledéseit" is sokkal szívesebben fogadta, amikor még Güneyjel járt, mint amikor már szingli volt, meg ugye a lopások, és ahogy megcsókolta Kuzeyt, erre engedtek következtetni. Aztán csalódtam, nem pozitív de is negatív irányba. Bár a forgatókönyv szempontjából inkább negatív irányba, bennem sokkal mélyebb nyomot hagynak a tragikus végû sorozatok.

Azért kezdeményezés és könyörgés között van különbség. Amit Cemre csinál az nekem már túl sok, túl megalázónak érzem. (pl. mikor utánamegy kocsival, vagy amikor betegen a hóban átmegy hozzá.) De nyilván ez szubjektív. Egyébként nincs bajom a nõi kezdeményezéssel ( ha más csinálja, én nem tudnám.) Például: ha már oroszok (én is nagy rajongó vagyok:)) az Anyeginben Tatjana kezdeményezõ levelét nagyra becsülöm. De azt még inkább, hogy a végén elfogadta a sorsát. Ha Cemre Barissal marad szenvedni, most õ lenne nálam a TOP fõhõsnõ, de így... Õ még azt a 3 hónapot se bírta ki Kuzey körberajongása nélkül, nem hogy egy életet. Kuzey nekem nagyon nem volt az esetem az elején az agresszivitásával, de megszerettem, mert erkölcsileg olyan magas szinten áll, mint senki más a sorozatban. Cemrébõl ezt hiányolom. Nyilván a valóságban senki sem áldozná fel a boldogságát az elveiért, de nekem ez nagyon tetszik/tetszett Kuzeyben (amíg...) vagy Tatjánában.
Marianna Turi 2015 ápr. 23. - 14:46:43
(2180/4273)
Csak azt tudom ajánlani, hogy nézd még egy kicsit a filmet és minden a helyére kerül. Hogy miért olyan szorgalmas Güney...
Lehet arra fogni hogy fiatal vagyok és lázadok de bizony ha az én anyámat is rendszeresen verte volna az apám gyerekkoromtól kezdve én nem mondom hogy egyszer nekem sem lendült volna meg a kezem, fõleg egy olyan nap után tisztelet ide vagy oda...
Bemes 2015 ápr. 23. - 14:40:23
(2179/4273)
A börtön elõtt még nem járt egyetemre Güney, hisz a felvételire készült.
A börtönbõl éppen hogy kijött, egy- két nap telt el, azt gondolom ennyi átmenet elnézhetõ nem?
Tehát nem igaz, hogy csak jött-ment, a szülei pedig simán elnézték hogy csak õ vigye el a balhét. Güney a börtön évek alatt segített otthon.Nem sikerült a gyerekkori álom (katonaság), még ideje sem volt kigondolnia mit csináljon. Ennyi leengedés négy év élet eszély után nem jár? Úgy tûnik több Sami és Handan nézi.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 23. - 13:53:37 8/10
(2178/4273)
Hú ez nagyon bonyolult ki kinek szimpatikus , talán aki már látta könnyebben tud véleményt írni .
Az valóban igaz Kuzey a család " fekete báránya " se munka , se tanulás , se segíteni a pékségben , csak a hülyéskedés , szórakozás. Ez a baleset bármennyire nagy árat fizetett érte ( van egy ember aki egész további életére kihat - negatívan ), de a börtön nevelte meg ott lett férfi belõle. Ahogy halad az idõben a történet egyre látni , persze nem rögtön , de nem kapkod megfontolt és korrekt lesz . A bátyja is változáson megy keresztül és egyre rosszabb irányba. A többi szereplõk nem kevésbé okoznak izgalmakat .
Annyi minden történik velük és a többi szereplõvel , hogy egyszerûen nem lehet nem nézni. Mindig a folytatást vártam , várom most is . Nyilván ízlések és pofonok...., de akik itt vagyunk a sorozat mellett kitartó rajongói csapat :-))
napraforgó 2015 ápr. 23. - 12:54:42
(2177/4273)
Azért ne felejtsük el, hogy Güney volt az, aki segített az apjának a pékségben, pedig egyetemre járt. Mondhatta volna, hogy én tanulok, nem érek rá, segítsen az öcsém. Plussz még melózott a golfklubban is, szóval hármas megterhelés alatt állt. És mit csinált Kuzey? Semmit. Az égadta világon semmit. Leszarta a szüleit, jött és ment, amikor akart, elfogadta az otthoni kiszolgálást, meleg étel, tiszta ruha, stb. Rendszeresen lenyúlta a bátyja pénzét. Azt, hogy lecsapta a fényképészt, meg az apját is, én bizony nem tudom sem megértõen fogadni, sem mentségeket keresni a számára. Még az anyja "védelme" sem indokolt volna ekkora durvaságot. Könnyedén lefoghatta volna az apja lendülõ kezét, vagy az anyja elé állhatott volna valami olyan dumával, hogy engem üss meg, anyámat ne bántsd.

Az igaz, hogy nagy áldozat volt, hogy magára vállalta a gázolást, holott egyértelmûen Güney vezetett és gázolt. Az igaz, hogy Güneynek tervei voltak, az egyetem, a házasság, stb. Kuzeynek meg kútba estek a tervei, a lány mást szeret, a katonaságnál alkalmatlannak minõsítették. fogalma nincs, hogyan tovább. Úgy érzi, semmit nem ér az élete. Nyilván ezért is ment el boxolni, holott tudta, hogy ha megütik a sebhelyénél, ott marad.
Apropó, hogy szerezte azt a sérülést és mikor?
Ha Güney nem megy utána - és azért ment utána, mert aggódott az öccséért - Ha pl. otthon tanul, vagy a barátnõjével szórakozik, akkor nem okoz balesetet. Persze ez nem mentségm nem a vezetésre figyelt, balhézott az öccsével, nem figyelt az útra. Ha felvállalja a balesetet, õt ítélik el. Talán az addigi kifogástalan életvezetése miatt nem kap 4 évet, csak 2-t, vagy 3-at. De ha õt viszik el, a család elesik egy dolgos kéztõl. Mert Kuzey biztos nem ugrott volna be helyette perecet gyártani, meg kiszállítani.

Handant sem látom olyan rossznak. Mert lehet, hogy megvádolta Kuzeyt, hogy látod, mit tettél a fiammal?, de ugyanúgy õ érte el, hogy Güney és Sami is elmenjen a börtünbe Kuzey elé. Habár az magas nekem, hogy vajon miért nem látogatták soha.

Summa summárum egyelõre egyik fiú sem a kedvencem, de ha választani kell, én inkább a családot segítõ tipusú gyerek mellett döntenék, kevésbé tetszik az "élettel teli", ahogy fogalmaztál, szerintem meg egyszerûen csak balhés fickó.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 23. - 12:07:58 10/10
(2176/4273)
Igen, tudom. De nálam ez már a lopás kategóriája, mivel ilyen alapon el is kérhette volna. De azért belátom, hogy Sami úgysem adott volna neki. Bár.... nem tudom. Azt is értem, hogy miért is ütötte le a fotóst, de ez nem mentség a tettére, hiszen mi volna, ha mindenki így reagálná le a dolgait. De én mindezekkel együtt szeretem Kuzeyt. Bármilyen indulatos is, õ magát adja. Õ ilyen és fel is vállalja.
Azt az elõbb kifelejtettem, hogy Güneynek sem volt kötelessége Kuzey után takarítani. Magától vállalta ezt a "tisztséget", ami mögött lehet, hogy már akkor az lapult, ha nem is tudatosan, hogy így kivívom anyuci és apuci szeretetét, hiszen én vagyok a nagy testvér, aki mindig vigyáz az öccsére. Aztán persze késõbb mikor teheti, a képébe is vágja. Lehet, hogy késõbb lesz olyan, hogy Kuzey kéri meg, de ebben a 3 részben mindig önszántából ment Kuzey után.
Bemes 2015 ápr. 23. - 11:35:37
(2175/4273)
Szerintem is Kuzey a börtön elõtt a hülyeségeivel együtt is szerethetõ szilaj kamasz volt. Ha nem ilyen lett volna, a börtönbõl talán ki sem kerül, vagy egy életre teljesen alkalmatlan roncsként jön ki. Így is az elsõ évadban még az idegei pattanásig feszültek, állandó készültségben van. Ráadásul a dolgok is a lehetõ legrosszabbul alakulnak körülötte.
Amikor kifejezetten ciki volt ahogy viselkedett, akkor is értettem mit érez, mint ahogy értette Cemre és Ali is.az ember legszívesebben megsimogatta volna a fejét.
Tudtam, hogy emberileg a jelleme kifogástalan, ha elsimúlnak a hullámok körülötte, akkor megváltoznak a reakciói.
Mert nem vadul reagált Güney sok dologra, vagy Baris és Banu is ha valami nem a tetszésük szerint alakult? Pedig Kuzey hozzájuk képest mit élt, él át?!
Amúgy látszik is a film során, hogy a jellemben gyengébbek milyen aljas módszereket is alkalmaznak, csak azért hogy a dolgok kedvük szerint történjenek.
Handan pedig kimondta, egy fia van.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 23. - 10:08:21 10/10
(2174/4273)
Na ezért jó ez a fórum, mert én például egészen másképp látom a dolgokat. Szerintem 3 rész után is látszik, hogy Kuzey mennyire önzetlen a családjával szemben. És ez pont a baleset estélyén nyilvánul meg. Írtad, hogy Güney állandóan Kuzey után söpröget. Szerintem ettõl nagyobb söprögetés nem kellett, mint amit Kuzey tett. Kuzey kettejük hibáját magára vállalja pont azért, hogy Güney betudja fejezni azt az életet, aminek az útjára lépett, hogy tanuljon, hogy legalább belõle legyen valaki. Most hirtelen nem tudom, hogy melyikõtök írta, hogy amikor a baleset megtörténik Güney egybõl Kuzeyt vádolja. Neki esze ágában sem volt elismerni, hogy õ éppolyan hibás (sõt), mint Kuzey. Amikor az autóban Kuzey egy pillanatig megütné, egybõl vissza is húzza a kezét. Güney pedig provokálja. Ahelyett, hogy az útra és a vezetésre figyelne. Szóval mindkettejük hibás és szerintem abban a pillanatban Güney-é a felelõsség. Kuzey ennek ellenére felvállalja. És nem vagyok biztos benne, hogy azért, ahogy mindenki siránkozik körülötte. Nyilván az is befolyásolja, viszont õ maga is elgondolkodott, hogy Güney elõtt már kirajzolódott valami, míg neki talán még nincs annyi veszíteni valója.
A baleset elõtt szerintem semmi gond nem volt Kuzeyel. Egy átlagos, élettel teli fiú volt, aki igen, indulatos és hirtelen, de inkább legyen egy élettel teli gyermekem, olyan mint Kuzey, mint egy olyan, aki már-már túlzottan unalmas, jól nevelt, sótlan, mint Güney. Aki ha oda teszem, ott marad típus. Melyik gyerek nem feszegeti a határokat, ha nem is ennyire drasztikusan? Na most nem a pénzlopásra vagy a fotós leütésére gondolok.
Aztán pedig melyikünknek ártott a néhai anyai-apai pofon? Persze túlzás, ahogy Sami erõszakos, de az is több dologból tevõdik össze. Handan állandó pesszimizmusát sem lehet könnyû elviselni 25 éven keresztül. Az, hogy Kuzey linkeskedik és iszik, az már a börtön utáni állapot, amikor megtudja, hogy nem alkalmas katonának, hogy a lány, akit szeret, aki a börtönben úgymond életben tartotta, aki miatt képes volt elviselni, már másé, és keresi a helyét az életben. Szerintem senkinek nem lenne egyszerû 4 év bezártságot könnyedén feldolgozni. Rajta így jönnek ki ezek.
Ami engem nagyon bántott (film ide, film oda), mikor Handan a baleset estélyén azt mondta Kuzeynek, hogy most nézd meg mit tettél a fiammal. Két gyerekem van (egy majdnem olyan csibész fiam, mint Kuzey kamasznak), de soha nem tudnám így megkülönböztetni õket. A másik pedig mikor Sami meglátja Güneyt a kasszánál pénzzel a kezében. Én, mint szülõ elõször kérdezek és próbálom tisztázni. Nem támadok neki egybõl.
Nekem nagyon tetszik a sorozat. 10 pontra értékeltem, mert sok sorozatot láttam már, de ennyi emberi megnyilvánulás egyikben sem volt. Szerintem nagyon hihetõen adják elõ a színészek. Láttam például az Ezelt, nem tudtam végignézni, mert számomra nagyon elrugaszkodott volt a valóságtól már az elején. Nem lehet életet annyira elõre megtervezni, mint ahogy abban a filmben volt. Ugye ott is a börtönbõl jött a fõszereplõ, ártatlanul. Nekem Kuzey életszerûbb. És minden más szereplõ is fantasztikus.
Már megint kisregényt írtam, bocsánat! :)