8/10
Érsekvári 2015 ápr. 24. - 15:48:33 8/10
(2213/4273)
Már többször hangsúlyoztam ez a sorozat nagyon nagy kedvencem . képes vagyok újra nézni az 1 évadot , miközben a 2. nézése is napirenden van .
A három család élete merõben különbözõ . A Tekinogluék becsületes dolgos két fiát nevelõ emberek , de a két fiú többre vágyik fõleg Güney céljai mások , az anyja benne látja a jómód elérését . Majd látható amikor Banu közelebb kerül Güneyhez Handan asszonyban felcsillan a remény , gazdagékhoz igyekszik a fiát egyengetni . Többször is hangsúlyozza majd Banu a hozzávaló , Cemrét nem szereti õrül , hogy nem lesznek már együtt. Kuzeynek sok mindennel meg kell még küzdenie nem lesz sima útja , de addig is egyenes jellemét megismerhetjük . Senkit nem hagy cserben , a lányt Simayt sem . Annyi minden történés jön . Elõre nem akarok semmit leírni .
Sinanerek élete gondolata csak az anyagi jólét a még több pénz körül forog . Egyeseknek semmi nem elég ,Baris mindent aljasságot elkövet céljai érdekében.
Egy a lényeg nézni kell a folytatást , mert részrõl részre szövevényesebb , izgalmasabb .

Természetesen a 2. évadot is naponta nézem !!!!
Ki nem hagyom , sok sok köszönet Gabusnak és Szandrának :))
malvinkicska 2015 ápr. 24. - 15:28:47
(2212/4273)
Rendes vagy, hogy lelket önts belém, de annyi mindent olvasok itt ,ott, és azt gondoltam szüneteltettem a véleményem. Annyiszor leírtuk már ez nem a Macska féle nyál móc, persze a vélemények megoszlanak, egyet nézzünk, más, és más a véleményünk ami ettõl szép és jó a fórum, ez azért van, negatív, pozitív vélemény helyt kap.
BMariska52 2015 ápr. 24. - 15:20:56
(2211/4273)
Szép Napot Mindenkinek!
Elsõsorban minden nap megköszönöm Gabusnak és Szandrának a kitartó, áldozatos munkáját és köszönöm az Égnek, hogy két ilyen Angyalunk van!
Másodszor: Kedves Malvinka, nehogy már kiszállj, olyan jólesett mindig olvasni a Te aranyos hozzászólásaidat, a jó bemondásaidat, az ízes beszédedet, hiányoznál a fórumból, nem lennének olyan színesek a napok! Miért ne lehetne saját, akár a többiektõl eltérõ véleményed, én is felvállalom. Kérlek, térj vissza!
Utolsóként: most mindent elolvastam már, senki nem említi, csak én érzem így, rosszul látok, kretén vagyok? Biztosan igazat mond Banu a terhességrõl? Nem láttuk jól (én nem!) mit mutat a teszt. Nem mutatott Banu sem kitörõ örömet. Szerintem ez nem öröm-sírás volt részérõl. (magamról tudom, milyen az...) Ha mégis igaz, hát Güneyt nem veti szét az öröm egyáltalán, Handan túlzásba viszi, majd megfojtja Ebrut, Baris persze, nem örül, tudjuk; szegény leendõ gyermek, ha lesz egyáltalán...
napraforgó 2015 ápr. 24. - 14:43:35
(2210/4273)
Hogy miért szeretem ezt a sorozatot? Érdekes a kérdés, hiszen még alig láttam belõle valamit. Szeretésrõl tehát még szó sincs. És 3 rész után épp azon gondolkodtam, hogy érdekel-e engem egyáltalán a téma. Mert a pékség problémái nem igazán kötnek le. Kuzey vadulásai sem túl szórakoztatók. Dzsemrében sem látom a jövõ nagy színésznõjét, fõként, hogy kedve sincs hozzá. De aztán meggyõztem magam, hogy még kialakulhat a sztori, még nézem egy daraig, mielõtt ellene döntenék. A fórum pezsgése és a nagy rajongótábor mindenesetre mellette szól.
Mindenesetre nem vagyok az a hasraesõs fajta (pláne nem a hanyattesõs...), nekem nem elég egy szép kék szempár ahhoz, hogy odalegyek a sorozatért. Az ilyenfajta rajongásból épp 13 éves koromban nõttem ki. Nekem történet kell, épkézláb történet és hihetõ karakterek. Már most tartok tõle, hogy minden szereplõ jelleme visszájára fordul.
burak 2015 ápr. 24. - 13:34:46
(2209/4273)
Jó neked,hogy most Barisra koncentrálsz,hogy csinálod, mert lehet,hogy nekem is visszakéne térjek, szerinted mikor kezdjem. Engem érdekel Burak is és lassan Güney meg az új csaj. Sami, és Beret is érdekel.
burak 2015 ápr. 24. - 13:19:56
(2208/4273)
Szia !

8o részes az eredeti bölüm. Szerintem, ha tudod nézd elõre a részeket. A tv csak 4o bölümig szinkronizálta, amit most ad a tv2 azt átvette a másik adótól. Van egy gyanúm, hogy nem is fogják a tv-ek leszinkronizáltatni.

Tényleg most már egy csomó helyen a neten el lehet érni a részeket magyar szinkronnal. Aki tud angolul annak meg nagyon egyszerû.
10/10
syuzi 2015 ápr. 24. - 13:13:00 10/10
(2207/4273)
Hány részes a sorozat?
sorozatkedvelõ 2015 ápr. 24. - 13:02:29
(2206/4273)
Egészen másként látjuk,mi, akik már végignéztük az elsõ évadot,mint akik most kezdik.Ami biztos,hogy óriási változások lesznek a sorozatban. Számomra nagyon érdekes a családok élete,ott van a gazdag család tele titkokkal,ott a bigottan vallásos vidéki család,a gyerekét egyedül álló anyaként nevelõ nõ,a család,amelyiknek a pékség biztosítja a megélhetést,ahonnan a fiúk fontos emberi dolgokat hoznak /negatív,pozitív/. Szeretem ezt a sorozatot.Természetesen a két kedves fórumtárs jóvoltából nézhetem a feliratos második évadot .Amiért köszönet nekik.
10/10
syuzi 2015 ápr. 24. - 12:42:35 10/10
(2205/4273)
Szerintem nagyon jó kis sorozat kicsit más a történet és a hangulat mint az Igazgyöngyben vagy a Seherezádéban
de nagyon jó kis történet kíváncsi leszek a végkifejletre.
Szerintem Güney Banuval jön majd össze és nagyon sikeres és gazdag lesz majd. Kuzey majd Cemrevel jön össze és a végén majd szerintem jó fiú lesz és az õvé lesz majd a pékség is.
De szerintem elõtte még Cemre Barris szeretõje lesz majd

Szerintem Güney jobb pasi mint Kuzey:)
malvinkicska 2015 ápr. 24. - 12:13:51
(2204/4273)
Olvasgatom a hozzá szólásaid sok mindenben egyet értek, pl Güney azért hagyta el Cemrét, hogy gazdag Banu legyen a felesége, aztán meg so, sok minden nem ismételgetek ott tartok nézem, és megtartom a véleményem, mert vitázni nem akarok egy sorozat sem éri meg, ma reggeltõl így teszek pedig az az elsõ, hogy megnézem a soros részt, minden nap.
offtopic
Bemes 2015 ápr. 24. - 11:26:29
(2203/4273)
Szia Zandra!

Nagyon élvezem a beszélgetést veled!
Hasonlóan hozzád, én sem vagyok ellene ha egy nõ kezdeményez. A rámászás már más. Magam részérõl mindig bajött az ösztönösen mûködõ jelrendszer a két nem között, mondhatni ez velünk születet ösztön.
Azért írtam Zolát, mert szinte azon nõttem fel, és ugye az õ könyvei eléggé naturalisztikusak, elgondolkodtatók. Ugyanígy a nagy oroszok, akik szintén súlyt fektettek az erkölcsi, érzelmi vonalra.
Egyetértek Katicával abban, hogy bizonyára azért tudunk egy -egy szereplõvel megértõbbek lenni, mert van lelki hasonlóság, vagy találkoztunk már hasonló szituációval.
Nekem nem muszáj hogy a film végén legyen katarzis. Ne nevess ki, de e film kapcsán már én többször is éreztem közben ilyet.
A Tiltott szerelemben nekem már a kezdet valahogy irracionálisnak tûnt. Bihter hozzáment egy öreg mukihoz, de miért? Hogy az anyját bosszantsa? De nem akarom ezt a filmet sem leszólni, mert lehet , hogy valaki tud azonosulni Bihterrel. Azért említem, mert Cemrével sem muszáj azonosulnunk, de elfogadhatjuk .
Igen, szerintem Cemre az elején még nagyon is kislány volt, élvezte hogy tetszik, akár Barisnak is. Gülten erõltette a színészi álmokat, de persze azért Cemrében is volt kitörési vágy. Melyik nõben nincs egy csipetnyi hiúság? Tetszett neki, hogy az okos, szorgalmas, céltudatos Güneynek tetszik, sértett volt hogy Kuzeynek nem.
Amikor közvetlenül a börtön után a parton találkoznak, érezhetõ (nekem) hogy rácsodálkozik, ki is mondja, mennyire más Kuzey. Szerintem a mindig meglévõ vonzalom innentõl felerõsödésnek indul.
Az, hogy Kuzey erkölcsi fölényben van, nem kétség. Õ nagyon konzervatív gondolkodású, erkölcsi elvekkel, jó lélekkel, megértéssel és együttérzéssel "megáldva".
Sok idõre van szüksége ahhoz, hogy elfogadja hogy a testvére nem viselkedik testvérként, az idõ folyamán ellenségévé vált. cemrét Güney hagyta ott, mégsem volt olyan nagyvonalú, hogy az öccsét felmentse az erkölcsi nyomás alól. Tehát csak duma, hogy Kuzey miatt mondott le Cemrérõl.
Nagyon nehéz helyzet ez a szerelmesek között, de ( bár erkölcsi kérdésekben én is konzervatív vagyok) úgy gondolom, maga Güney az aljas húzásaival szabadította fel az erkölcsi gát alól az öccsét.
És igen, Kuzeynek volt nehezebb, nem Cemrének.
Bemes 2015 ápr. 24. - 10:56:21
(2202/4273)
Szia Mankos!

Tõled is azt szeretném kérdezni, mi köt le a filmben. ?Azt már sokszor elmondtad, kiket nem szeretsz benne, nem tetszik a forgatókönyv, stb. azt is tuom, hogy a filmzenéjét szereted.
Gondolom nem ezért nézed. Olyan jól lenne, ha megismerhetném a gondolataidat, mit szólsz az egyes karakterek alakulásáról, az egymás közötti viszonyok megváltozásáról.
Mert arra mit lehet mondani, hogy valamelyik szereplõ ronda, ki illett volna oda, stb.
Nekem sem tetszik Baris gülü szeme, Güney testéhez képest nagy feje stb. De erre más mit tudna mondani? Ízlések és pofonok ugye?
Szerintem jók a szereplõk, jól hozzák az adott figurát.
Ez a film népszerû sok országban, sok-sok embernek szerzett jó, tartalmas szórakozást, örülök a díjaknak is, amit bezsebeltek vele, megèrdemelték.
Bemes 2015 ápr. 24. - 10:42:54
(2201/4273)
Kedves Napraforgó!

Gondolkodtam, hogy írjak-e, mert úgy érzem nem igazán tudunk a filmrõl beszélgetni. Mert annyira más fázisban vagyunk, Te nem ismered mivé alakulnak az emberi kapcsolatok, én pedig már nem tudok elszakadni ettõl. Eleinte nekem is szimpatikus volt Güney, durva Sami stb. Éppen attól nagyszerû ez a film számomra, hogy nagyon is hús-vér emberek, akik nem csak jók vagy rosszak, akár sak mi. Hogy mi másként reagálnánk, mások a kapcsolataink, megoldásaink?- ez még nem zárja ki, hogy más másként lássa a világot.
Nem akarom rád, és senki másra ráerõszakolni a véleményemet, és tényleg kíváncsi vagyok mások gondolataira.
Kíváncsi vagyok, Te miért szereted ezt a filmet? Mi fogott meg benne, kivel tudsz azonosulni stb.
BMariska52 2015 ápr. 24. - 07:31:13
(2200/4273)
Ha megengeded, és bizonyára nem véletlen, hogy rögtön a Te szavaidon akadt meg a szemem, még semmit nem olvastam, de mindjárt erre reagálok. Abszolút jól gondolod, és látod a dolgokat, szerintem, hasonlóan neveltek bennünket. Nem volt családi vállalkozásunk, de én pl. semmit nem segítettem otthon, azon kívül, hogy letöröltem a port és mondjuk, borsót pucoltam. Fõzni sem tudtam, mikor külön költöztem, mindent a saját bõrömön tapasztaltam meg, (lehet, hogy ez így is volt jó, kialakult a máig nagyon komoly felelõsségérzetem) de a szüleim még akkor is segítettek, Anyukám még most is, "terelget", a segítés már fordítva van, hiszen idõs, beteg is, én gondozom õt. Már nagy szamár, saját felnõtt életem volt, 16 évesen már dolgoztam is, de mindig "dugtak" valamit a zsebembe, õk vettek meg ezt-azt. Soha nem hagytak magamra, a háttérben érezhettem õket, tudtam, hogy számíthatok rájuk. Itt Handannak egy gyereke van, Güney, ami nagyon csúnya, számomra elfogadhatatlan. Pedig rosszul látja a dolgokat! Kuzeynek pont attól mutatkozik meg az emberi nagysága, a felelõsségvállalása (ellentétben a rosszabbik oldali kamaszkori hülyeségekkel!), hogy felvállalja a börtönt is, mert látja, hogy Güneynek már kialakult életképe van, és felismeri azt is, hogy valahol az õ hülyesége is volt, hogy a baleset bekövetkezett, még attól függetlenül is, hogy nemcsak õ a vétkes abban, mi vezetett odáig!
Más: szerintem tegnap este választ kaptunk Vénus-tól arra, mi volt és volt-e valami Banu és Burak között, mikor egyszercsak Banu kijelenti, hogy feleségül megy Güney-hez. Akkor Vénus név nélkül megemlíti, hogy már volt egyszer hasonló hülyesége Banu-nak. Szerintem akkor Burakra célzott.
napraforgó 2015 ápr. 24. - 07:23:35
(2199/4273)
A tegnapi, 4. rész elég fura volt. Ahogy ott ültek Sami és Handan a házassági évfordulós vacsorán a vendégekkel, a két fiú meg sehol... Kuzey ugyan megjött még a vacsora közepén, de Güney csak utána. Valahogy nem látszott, hogy annyira örülnének a szülõk negyedszázados évfordulójának... Amúgy meg Sami miért nem vitte el a feleségét egy rendes étterembe az ezüstlakodalmukon? Én úgy gondolom, hogy nem egy nagy élmény az ünnepeltnek, ha neki kell elkészíteni az ünnepi menût.
Kuzey rögtön el is ment boxolni, Dzsemre meg vele. Hogy kíváncsiságból, vagy mert féltette? Ki tudja? Guney is utánuk ment, vajon azért mert féltette az öccsét, vagy mert féltékeny volt rá? Ki tudja? Mindenesetre nem tetszett neki, hogy Dzsemre figyelmét elnyerte...

Azon viszont nagyon meglepõdtem, hogy az a mindenki által naplopónak tartott fiú hajnalban lement a pékségbe simitet sütni. Ez az elsõ jópontja nálam.
burak 2015 ápr. 23. - 21:55:15
(2198/4273)
Szerintem is váltani kell Kivancnak, azért volt jó a Pillangó álma.
Marianna Turi 2015 ápr. 23. - 21:45:36
(2197/4273)
És de jól tette. Nagyon jól néz ki ez egy dolog.De emelett még kitûnõ színész is. Azok a díjak nem protekció miatt landoltak nála...
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 23. - 21:41:31 8/10
(2196/4273)
Ezt a szerepet a Kuzey karakterét , csak Õ játszhatta el . Nagyon jól áll neki a testi lelki megformálása . Sokat edzett bokszolt a szerep miatt . Meg is lett az eredménye látványosan .
A sorozat nõi rendezõje Hilal Saral erre a szerepre Kivancot tartotta érdemesnek . Többször dolgoztak már együtt a Kurt Seyit-be is.
Nem véletlenül kapott érte rengeteg díjat .
Marianna Turi 2015 ápr. 23. - 21:39:56
(2195/4273)
Rám Behlülként nem hatott :) (Remélem jól írom)
burak 2015 ápr. 23. - 21:36:32
(2194/4273)
Nézni sem tudom Cemrét. Én úgy érzem, hogy huzza a mélybe magával Kuzeyt, annyira buta karakter, de maga a szinésznõ, és ahogy öltöztetik, undoritó. Csak akkor néz ki valahogy,ha egy kiló festék van rajta, akkor bárki jól néz ki. Igenis Kuzeyhez a Zeynep tipusú nõk valók, meg az az autókereskedõ csaj aki hazavitte. Az életben is Kivanc nem a volt középiskolai szerelmeit választotta, biztosan volt neki.