Marianna Turi 2015 ápr. 27. - 18:36:11
(2273/4273)
Az én felfogásomban szerintem Kuzey nem utálta Güneyt. Gyerekkorukban legalábbis biztos nem. Nekem ilyenkor mindig az üveggolyós jelenet jut eszembe. Mikor Güneytõl elveszik az összes üveggolyót Kuzey pedig visszaviszi neki mindet + még egy párat a nyereményt :) Sõt szerintem még a vége feléig is csak szeretné utálni de nem tudja.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 16:35:00 10/10
(2272/4273)
Na igen, így egyetértek, mert Baris szerintem is szerette valamennyire Cemrét, annak ellenére amit írtam, csak neki egy viszonnyal a háta mögött tudnia kellett volna, hogy Cemre nem szereti viszont és így eleve egy nagy ballépés a házasság. Javára legyen mondva, hogy mikor Cemre elakart utazni Kuzeyjel, õ elakarta engedni. Én úgy gondolom, hogy azért mondta, hogy Güney miatt vette el, mert részben igazság is, részben így akarta titkolni a fájdalmát, a megalázást, a csalódottságot. Ha Kuzey úgy tudna Cemrére nézni, ahogy Baris, teljesen odalennék és elhinném, hogy tényleg szerelmes. Így "csak" szereti. Ami szerintem nem baj, ahogy azt már egyszer kifejtettem.
Szóval ezért jó kibeszélni magunkból a véleményünket, mert megtudjuk beszélni a félreértéseket. :)

Tényleg úgy beszélünk errõl, mintha a szomszédunkról lenne szó és pletyóznánk. :)
zandra 2015 ápr. 27. - 16:03:37
(2271/4273)
Akkor 2. hozzászólásomból remélem érthetõbb, hogy mi a fõ problémám: Cemrének azt kellett hinnie hogy Baris õszintén szereti, mégis átgázolt az érzésein. Az már külön kérdés, hogy Baris valójában mit érzett Cemre iránt. Én nem gondolom, hogy csak Güney idegesítése miatt vette el. (Ez elég hülye indok lenne.) Azt sem gondolom nyilván, hogy annyira szerelmes volt belé, de az egyértelmû, hogy nem nem volt számára közömbös. Látszódott, hogy vágyódik utána, rosszul esett neki, amikor Kuzeyjel foglalkozott, és a házasság után is eléggé depis volt.
A legutolsó "kellemes" találkozásukkor pedig gyakorlatilag szerelmet is vall neki, és elmondja, hogy õ azt várta, hogy Cemre majd belészeret és elfelejti Kuzeyt. Cemre persze nem hisz neki (mert Cemre - aki egy két lábon járó Coleho könyv - azt hiszi, csak õ tudhatja mi az a szerelem, szerinte csak olyan fenséges "meghalnék érted" szerelem létezik, mint Kuzeyé) én és a forgatókönyvírók hiszünk, azt hiszem.

A házasságos dologról még annyit: fiatal és tapasztalatlan vagyok, semmit nem tudok a házasságról. Magamat viszont ismerem, így biztos vagyok benne, én soha nem tennék ilyet, mint Cemre Barissal (de ez elég extrém szituáció, ki tesz ilyet az életben? szerintem senki. ) és soha nem csalnék meg senkit. Már csak azért sem, mert egész életemben mardosna a bûntudat és a szégyenérzet, nem érné meg. De lehet, hogy majd nálam is árnyalódnak a dolgok, bár így most nem tartom valószínûnek.

A körzõs-vonalzósságot csak külsõségekben értettem, és nem is negatívumként, sõt épp azt akartam kifejezni vele, hogy Kivanc tökéletes külsejû ember. (Én viszont szeretem, ha van a férfiban valami csúnyaság:)) Személyiségre nekem is ez a véleményem Güneyrõl, unalmas és élettelen. Nem is értem mit szeret benne Banu. De Kuzey sem az esetem az agresszivitásával, hímsovinizmusával. Barist pont azért bírom, mert õ a kettõnek az egyvelege: van benne élet, jó a humora, de kulturált, intelligens, dolgos (dolgos bûnözõ:))
zandra 2015 ápr. 27. - 15:46:27
(2270/4273)
"Én nem tartom Kuzey felelõsségét nemesebbnek Güney felé annál, amit Cemrével kapcsolatban terheli." Ha Kuzey feleségül venné Cemrét, aztán elhagyná, mondván mégsem tudja feldolgozni, hogy a testvére menyasszonya volt, akkor természetesen én sem tartanám nemesnek Kuzeyt, sõt azt mondám, hogy egy szemét és idióta is. De a házasság elõtt, Kuzeynek nincs semmiféle felelõsége Cemrével szemben, mert a senkije, Güney viszont a testvére.
Egyébként én nem hiszek az "egyetlen, igazi szerelemben", nem csak Cemre létezik, de persze, ez így szép, romantikus. Az életben azért ritka, hogy valaki a gyerekkori szerelmével éli le az életét.
zandra 2015 ápr. 27. - 15:42:41
(2269/4273)
Én Barissal úgy vagyok, hogy õ annyira kicsinyesen gonosz, hogy még arra sem méltó, hogy utáljam. Nekem õ olyan mint a Tom & Jerrybõl a macska: mindig forral valamit valaki ellen, de egy dolog van, amiben mindig biztosak lehetünk, ebben a sorozatban: ha Baris valakinek vermet ás, abba maga esik bele.És ez engem valahol szórakoztat. A magyarban nincs találó szó erre, de angolul azt mondanám, azért tudom kedvelni Baris karakterét, mert õ olyan "sassy":)) : arisztokratikus, pökhendi, szarkasztikus, bunkó. (Kicsit olyan Dr.House.-os) A Burak, Can-féle nagyonkorrektvagyok szereplõk engem untatnak. Az életben biztos utálnám Barist, és szeretném Cant és Burakot, de a filmekbe kellenek az ilyen karakterek, mint Baris.

A különbség Baris és Güney között, egyrészt hogy Baris azt a vagyont védi, amiért õ is megdolgozott, Güney ellenben mások vagyonára pályázik, másrészt, Barist az érdekei és a féltékenysége vezérlik, õ nem Banut akarja bántani, "csak" az érdekeiért átgázol a testvérén is. Güney viszont direkt rosszindulatú, szadista, õ kifejezetten élvezi hogy fájdalmat okozzon Kuzeynek, és ez is a célja. Barist csak gyarló emberi lénynek látom, Güneyt viszont gonosznak.
Barisnak az a problémája Burakkal, hogy, ahogy õ mondta, õ egész életében a talpnyalója volt Attilának, ezért úgy érzi, megdolgozott a jogaiért. Burak "csak" biológiai fia, nem alakult ki közöttük kötõdés, ezért én is úgy érzem, inkább jobban az apja Attila Barisnak, mint Buraknak. De ez szubjektív.

Szerintem Baris tudta, hogy Cemre nem szereti szerelemmel. De úgy gondolta (ezt õ is mondta), hogy Cemre nem hozna meg egy ilyen fontos döntést, ha nem lenne határozott, azok után, hogy micsoda monológot vágott le a házasságról, amikor elõször megérte. Tehát azzal valóban nem lehet vádolni Cemrét, hogy szerelmet hazudott szegény ártatlan kis Barisnak, mert soha nem is mondta neki,hogy szereti, és szerintem õ is tudta. De ugyanakkor arra sem számíthatott, hogy annyira ótzkodik tõle - hozzá ha már képes volt hozzámenni - hogy 1) elsírja magát a nészájszakán 2) már másnap el akar válni 3) a házasságkötõ teremben arról ábrándozik, hogy Kuzey majd megakadályozza. Az életben sem születik minden házasság lángoló szerelembõl, de azért ilyen szituációval szembesülni a házasság után, elég meredek. Banu is tudja, hogy Güney a pénzért van vele, mégis hozzáment.

"Kuzey elmondja hogy négy évig növesztette a szerelmét Cemrével kapcsolatban, pedig tudta, hogy számára tabu. Erre is gondoltam, hogy sokszor a vágy kerekedik felül az észen és erkölcsön." Igen, de az érzelmeket, gondolatokat nem tudjuk irányítani, ezért nem gondolom, hogy ezzel Kuzey vágyai felülkerekedtek volna erkölcsön. Az érzelem és a tett azért messze vannak egymástól.
malvinkicska 2015 ápr. 27. - 13:02:58
(2268/4273)
Én is így látom , mert lehet látni kibõl lesz jó, és kibõl rossz a pénz elveszi, sok ember eszét a mostani világunkban is , nézzük az új gazdagokat, a szegény ember lóra kap a jehova nem éri utol, most Handan is ezt csinálja, csak, hogy a pénzes zsák közelében legyen, amit követ Banuval az már sok egy kicsit, hogy gyereket vár. A terhesség áldott állapot akkor teher ,ha valaki beteg, míg kihordja a magzatát, én így tudom, örüljön, hogy neki megadatik az anyaság, már mint Banu.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:26:58 10/10
(2267/4273)
Teljesen egyetértünk! :)
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:24:53 10/10
(2266/4273)
Bocsánat, nem mentem elõbb a hozzászólásokkal és nagyjából meg is válaszoltad a "miért kérte meg Baris Cemre kezét" kérdést. :)

Egyébként pedig nekem pont Güney a körzõs-vonalzós pasi. A rendes, tökéletes, dolgos, precíz.... akiben nekem nincs élet, csak a szögletes látásmód, és ennyi. :) Kuzey mellett van élet, még ha veszélyes is. De már ezt is írtam régebben. Nekem õ az élettel teli.
Ha pedig a végén nem Cemrét választotta volna, nekem akkor lett volna csalódás. Így legalább éreztem, hogy Cemre kitartó udvarlása, futása nem volt hiábavaló és tényleg meghódította Kuzey szívét. De ezt csak a katarzis miatt írom, mert ugye azt is írtam már, hogy nálam sincs meg a kémia. Inkább a testvéri szeretet. De ennek ellenére számomra a befejezés így volt tökéletes. De ez már tényleg csak azon múlik, hogy kinek mi jön be, a romantika, a dráma, a krimi és a többi.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:15:21 10/10
(2265/4273)
BMariska52!

Írtam privit! :)
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 11:58:28 10/10
(2264/4273)
Nagyon szeretem az összes fórumtársamat itt, mert az tényleg igaz, hogy mindenkit megosztanak a karakterek, viszont az közös mindenkiben, hogy a szereplõk átalakulása mindenkinek tetszik és mindenki látja. Egyébként pedig egy negatív karaktert eljátszani nehezebb. Ezért tetszik nekem is Güney, Handan, Sami, Ferhat játéka. Mindenkiben van valami, amitõl zseniális. Én sem csak a Kuzey és Cemre szál miatt nézem.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 11:53:57 10/10
(2263/4273)
Szia!

Most már nem tudok elmenni amellett, hogy ne írjam le a megcsalással és házassággal kapcsolatos gondolataimat. Elõször rá akartam kérdezni, hogy hány éves vagy, aztán rájöttem, hogy a kornak semmi köze ehhez. Szerintem ezeket igazán az tudja átérezni, aki a való életben is átélte. Nagyon vádolod Cemrét azért, ahogy Barissal bánik. Egyetértek, miért ment hozzá? Miért használta csupán arra, mert megsértõdött Kuzeyre? DE! Baris, akinek a háta mögött ott egy komolyabb kapcsolat Vénusszal és kitudja hány nõvel, akirõl a filmben nincs szó, aki szintén tanult és idõsebb (bár nem tudom, hogy a filmben milyen idõs), mint Cemre, aki már hosszú ideje ismeri Cemrét, aki tisztán látja, hogy Cemre nem viszonozza az "érzelmeit", miért kéri meg a kezét?? Õ vajon nem Güney miatt veszi feleségül? Õ nem használja ki Cemrét? Nem látja, hogy Cemre nem tekinti férfinak? Vagy ha Cemre bármilyen okból igent mondott akkor mindegy, hogy ki kihez vonzódik, de Baris ki legyen elégítve?? Kérdezem ezt úgy, hogy nekem Baris végig bejön. Azért nehogy csak Baris legyen már a szerencsétlen áldozat!
Lehet nem érdekel, de mielõtt férjezett lettem, én is feketén-fehéren láttam dolgokat. Mindig azt mondtam, hogy engem ugyan nem üt meg egy férfi sem, nem aláz meg, mert ha igen, akkor ez és ez lesz. Próbáljon megcsalni stb. Hát sajnos bekövetkezett ebbõl egy-két dolog, ha nem is minden, és hiába hangoztattam én évekig, hogy mi lesz ha..., nem lett. És nem azért, mert féltem, hanem ez több tényezõbõl összeállt dolog lett. Már nem csak én voltam, már nem csak magamra kellett gondolnom. De nem is magamat akarom itt elemezni, hanem rájöttem, hogy az élet nem csak fekete és fehér. Hidd el nekem, ahhoz, hogy egy kapcsolat megromoljon, ahhoz, hogy az egyik fél megüsse a másikat, ahhoz, hogy megcsalás alakuljon ki, igenis hibás a hibátlan, vétkes a vétlen. Ezért mindegy, hogy ki az idõsebb Te vagy én, ha nem éltél át ebbõl egyet sem, akkor lehet elítélni Cemrét azért, hogy hozzáment Barishoz. Te írtad magadról, hogy ebben a kérdésben elég vaskalapos vagy, én pedig így látom ezt. Én is vaskalapos voltam annó, de az élet formálja az embereket és néha bizony nem úgy történnek dolgok, ahogy mi azt eltervezzük.
Bemes 2015 ápr. 27. - 07:42:52
(2262/4273)
Szia Zandra!

Én is ezeket gondolom. Baris ,Güney, Banu, Cemre, Handan ...mindegyiket elsõsorban az ego mozgatja. Kuzey erkölcsi fölénye nem kétséges. Igazad van a felsorolt esetekben a válás lett volna a megoldás. Bihternek akkor kellett volna elválnia, amikor már érezte hogy nem fog tudni ellenállni, Annának azért nehezebb dolga volt ( egy nõ akkoriban kiszolgáltatottabb, gyerek stb.),de elõttem is a legvisszataszítóbb a sumákolás, a megcsalt fél megalázása, fõleg ha folyamatos, tartós. Sokan meg tudnak ilyesmit bocsájtani, nekem nem ment volna. Sajnos nálam a bizalom nagy kincs, ha az eltörik nem jön vissza, valahol motoszkál az emberben mélyen, utána már én nem tudnék a régi lenni. Persze van akiknél sikerül túllépni ilyesmin, ez alkati kérdés is nem csak elvi.
Barisról csak annyit, hogy nekem végig negatív figura. Néha-néha megsajnáltam, mint bármelyik szereplõt. Mint Samit, aki nekem kevésbé negatív, mert õ az indulatain nem tud uralkodni, de becsületes ember. Élni nem tudnék ilyen fazonnal, de inkább õt választanám barátnak. Ezt nem mondhatnám el Barisról. Mindenkit kijátszik. Tudom, lelki sérülés érte gyerekkorában,de Attila úr tisztességgel nevelte, esélyt kapott a jó életre. Úgy veti magát Burak ellen, akinek azért több joga van a vagyonhoz, hogy az már gusztustalan. Mert Güneyt is azért utálja, hogy a vagyonhoz fér, az amit az ideggyenge húgával csinál sem semmi. Ezt nem is értem, hogy kedvelheted?
Cemre az egyik hajós jelenetben mondta neki, hogy nem tudja viszonozni az érzelmeit, hagyja ezt a házasság témát, õ csak barátságot tud elképzelni közöttük. Ez elég világos beszéd nem ? És a sok egyéb jelzés az érintések stb.hiánya. Szóval nálam ezek mind árnyalják Cemre "szemétségét". Mindketten mélyponton voltak, Baris körül is megfagyott a légkör, hoztak egy nagyon rossz döntést de közösen. Mert miért gondolta atapasztalt Baris amikor Cemre a kocsiból felhívta, hogy feleségûl megy hozzá, hogy hirtelen szerelmes lett belé?
Igen, ha Güney megmarad testvérnek, Kuzey sosem közeledett volna Cemréhez.. Sõt, ha Zeynep megértõbb, elfogadóbb akkor is talán sikerül tartani a távolságot. Güney minden szemétségében ott van a féltékenység, nem csak Cemre , de Ali iránt is.mindig fájt neki hogy Kuzey a testvérének tartotta Alit, õ volt a bizalmasa.
Nekem nem hiányzik a végérõl a tragédia. Illetve szerintem a tragédia bekövetkezik, a testvérek elszakadnak, a Sinaner család tagjainak sorsa is mondhatni beteljesül, az igazság kiderül lassan. Nem érzem szükségét annak, hogy az erkölcsös, jószándékú Kuzey pusztuljon bele a végén.
Az viszont eszembe jutott, hogy a reptéri beszélgetésükben Kuzey elmondja hogy négy évig növesztette a szerelmét Cemrével kapcsolatban, pedig tudta, hogy számára tabu. Erre is gondoltam, hogy sokszor a vágy kerekedik felül az észen és erkölcsön. Én szeretem ha az ember belátja, és még bevallani is képes hibáit. Mert akkor tudom csak elhinni, hogy remény van a változásra.
malvinkicska 2015 ápr. 27. - 07:15:12
(2261/4273)
Érdekes a folytatás, most már Sami is félti a fiát, mint Gülten Cemrét. A babaváró bulin , jól alakoskodtak adták a szépet közben teljesen mást éreznek. Burak, valamiért vissza lopózott, majd holnap látjuk mit vitt. Kuzey elment egy bárban iszogatott, gondolom, hogy felejtsen. Cemre és Baris, jól színlelik a boldog házasokat, külön szobában.
napraforgó 2015 ápr. 27. - 06:49:08
(2260/4273)
Elég érdekesen kezdõdõtt az 5. rész. Sami kiabálni kezd, hogy gyilkos, gyilkos a fiára, mert Kuzey hamarabb abba akarta hagyni a munkát a pékségben, mint ahogy õ akarta. No erre ott terem a balesetben meghalt fiú apja és ordítozni kezd, hogy csak 3 évet ült a fia gyilkosa. Güneyt a lelkifurdalás marcangolja, de az anyja a keblére öleli, te nem vagy hibás, nem te vagy a hibás! Göney továbbra is szenved a lelkifurdalástól, Kuzey elõtt mentegeti magát - sokkot kapott, nem is tudta mit csinál. Kuzey meg azt mondja, te vagy a család reménysége, a nagy Tekinoglu!
napraforgó 2015 ápr. 27. - 05:02:35
(2259/4273)
Nem túlzás ez kicsit? Songül Öden 1979 tavaszán született, Kivanc meg 1983 õszén, vagyis 4 és fél év van köztük. Ennyi egy TV-filmbe, sorozatba belefér. Szerintem nagyon csinos volt a nõ, nyilván tapasztaltabb színésznõ, mint az akkor kezdõ fiú. És a sorozat címe Gümüs volt és nem Mehmet. Vagyis a nõ volt a fõszereplõ, az õ fejlõdése, öntudatra ébredése, önállósági törekvései, stb. volt a fõtéma és nem Kivanc (Mehmet) megszelidítése.
Nekem is van ismerõsöm, ahol a nõ 4 évvel idõsebb a férjénél és több, mint 35 éve élnek együtt, és nem, mint anya és fia....
zandra 2015 ápr. 26. - 23:48:27
(2258/4273)
Nahát, ilyet se hallottam még mástól: " Én szeretem az egyedi tökéletlen embereket :-)" Én is mindig ezt mondom, és ilyenkor mindig valami perverznek néznek:D Én is így vagyok Kivanccal, nekem olyan mint egy mûalkotás, annyira tökéletes, hogy már félelmetes, mintha körzõvel-vonalzóval rajzolták volna meg. Güney szinte Quasimodó mellette, de benne pont a tökéletlensége (az a római orr!) a szép, (most a színészrõl beszélek, Güneyre amúgy nem tudok "úgy" nézni), ugyanígy vagyok Barissal, nem egy modellképû/alkatú mint Kivanc, mégis, van valami vonzó a fáradt, duzzadt szemeiben :D
zandra 2015 ápr. 26. - 23:34:41
(2257/4273)
1: Baris és Cemre egy nagyon kicsit azért házasok. De amikor "a házasság szentségérõl" beszélek, ebben az esetben elsõsorban arra gondolok, (úgy is mondhatnám ott vagyok leragadva MÉG MINDIG:)) hogy miért kérte meg Cemre Baris kezét (mert így volt), amikor nem szereti?! Hogy tudott játszani ilyen fontos dologgal, mint a házasság? Nem értem: amikor meglátta ezt az embert a hülye szerelmes fejével (mert akár szerette Cemrét akár nem, meg kell hagyni, jól játszotta el/vagy a színész élte túlzottan bele magát), hogy a francba nem sajnálta meg? Hogy tudta volna otthagyni az esküvõn? Költõi kérdések, tudom már megbeszéltük. A lényeg, hogy úgy érzem, (az én mércémmel) Cemre igenis megcsalta Barist, nem is mint férjet, de mint võlegényt. (De a tetõs csók, Baris házában való skypolás, többi futkosás sem voltak szép tettek.)
2: De "a szívnek nem lehet parancsolni." Ha Güney viszi haza, szerintem így is úgy is beleszeretett volna Kuzey Cemrébe. A lényeg: Güney lépett elõször, így az övé a lány. - Kuzey szemszögébõl nézve.
3: Güney már sokkal hamarább felmentette Kuzeyt. Igazából már ott is szabad lehetett volna az út akár, amikor elhagyta Cemrét. És én sem tartottam volna Kuzeyt egy szemétnek, ha hamarább megteszi, csak éppen kevésbé magasztosnak:))
zandra 2015 ápr. 26. - 23:13:04 Előzmény Bemes
(2256/4273)
spoileres
A katarzissal kapcsolatban: Valaki írta itt, hogy ehhez a sorozathoz nem méltó a jó és rossz elnyeri méltó jutalmát. Nekem is az érzésem.
Amikor elkezdtem nézni biztos voltam benne, hogy tragikus(abb) lesz a vég, örültem is elõre, hogy végre nem egy sablonos sorozat. Tényleg nem az, de a vége - nem minõségben de tartalmában - nem sokban különbözik egy átlag szappanoperától, szóval kicsit lelombozott.
Igen, Güney esetében beszélhetünk némi libabõrrõl. De nálam nem azért mert a rossz megkapta a büntetését, hanem a karakter egyre mélyebbre süllyedésének folyamata érintett meg. (Pl. Ferhat megölése nekem nem volt annyira felemelõ érzés.) Baris esetében viszont nem, õ nem volt olyan lényeges karakter, hogy ilyen érzelmeket váltson ki belõlem, másrészt én a sorozat 3/4-éig kedveltem õt, és valahogy sosem tudtam szívbõl utálni. (Olyan szerencsétlen a gonoszkodásaiban is, hogy már-már sajnáltam néha :D)

"Mert ilyenek vagyunk mi emberek. Tele érzelmekkel, vággyal amit sokszor kell elfojtani. De mi van ha egyszer robban?"
Szerintem az erkölcsi fölény pont abban nyilvánul meg, ha az ember képes elfojtani ezeket a a kitörni akaró vágyakat valami magasabb rendû dolog miatt. (Ezért a kedvenc nõi karaktereim pl. Anyegin Tatjanája.) És szerintem Kuzey is képes lett volna erre, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha Güney és Cemre összeházasodtak volna, Kuzey inkább megölte volna magát, minthogy a testvére feleségével kavarjon. (Még Baris feleségével se tette volna meg, õ szólt rá Cemrére, hogy nem szép a férje háta mögött SKYPOLNI, nem hogy mást:D) De az is majdnem biztos, hogy ha a Cemrével való szakítás után Güney jó testvér marad, Kuzey nem tudta volna feladni az elveit.
Nem azt mondom, hogy baj, ha valaki a boldogságra törekszik. Az élet rövid, és arra kell törekedni szerintem is. De az ilyen helyzetekbõl van tisztességes kiút is. Anna Karenina vagy Bihter esetében ez a válás lett volna (Cemre esetében meg hogy kibírja a 3 hónapos házasságot Kuzeyezés nélkül....) A megcsalás, becsapás, a másik fél megalázása, hátbaszúrása az amit nem tudok elfogadni. És nem azért mert közízlés azt mondja, hogy a házasságtörés helytelen, hanem mert a megcsalt féllel szemben érzem igazságtalannak és megalázónak.
Ezeket a nõket én azért nem tudom sajnálni, mert mindegyik csak önmagát sajnálta. Anna abba betegedett bele, hogy ÕT kitaszította a társadalom, Bihter abba betegedett bele, hogy nem ÕT választotta Behlül, Cemrének az fájt, hogy ÕT ott tartja Baris és nem lehet Kuzeyjel. De egyiknek sem volt igazán bûntudata a férj miatt. Ha valaki a lelkiismeret-furdalás miatt szenved, akkor a hibái, bûnei ellenére is együtt tudok vele érezni; de az önsajnálat egyáltalán nem tud meghatni. Kuzeyt viszont épp ezért tudom tisztelni, mert õ épp a fordítottja ennek: mindenkivel törõdik, kivéve saját magával. A végén viszont elkezd törõdött egy kicsit magával is, és ezt nem lehet a szemére vetni. Ez a normális. Jogos. Güney egy mocsok, nem érdemel áldozathozást, stb. De épp ezek ellenére lenne hatalmas, és épp ezek ellenére emelkedne még jobban Güney fölé Kuzey, ha mégis az elveket választja. Az a befejezés szerintem mindenkit szíven ütött volna. Tehát hatásosabb lett volna.
BMariska52 2015 ápr. 26. - 20:11:00
(2255/4273)
Aranyos Gabuskám! több zsebkendõ is fogyott! Várom a folytatást! Elõre is köszönöm! Szép Estét Neked!
burak 2015 ápr. 26. - 18:39:36
(2254/4273)
Elfogadom, egyetértek