napraforgó 2015 ápr. 23. - 08:29:09
(2173/4273)
Lehet. De 3 rész, az csak 3 rész. 3 X kb.50 perc. Ez még semmi. Ha te már a 200.-nál tartasz (magyar részekben), akkor könnyen nyilatkozol, hogy ki jó, meg ki nem.
Amúgy pont azt szeretem a török sorozatokban, hogy a figurák nem sematikusak, jók, vagy rosszak, hanem nagyon is árnyalatak, meg változnak, fejlõdnek a jellemek rendesen.
Bemes 2015 ápr. 23. - 07:40:49
(2172/4273)
Lehet hogy majd megszokod az idõbeni ugrálást. A célja, hogy érthetõbbé tegye számunkra mi zajlik a szereplõben, miért reagál úgy.

Te nem láttál olyan családi életet mint az övéké? Pedig mindennapos sajnos. Mennyi ma a válás, hát azok sem a nyugis kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok miatt van.
Valóban tragikus ahogy alakulnak a dolgok, de nagyon is jó jellemrajzok, érthetõ érzelmek stb. amit a film bemutat.
Ha kitartasz, lesz benne bõven cselekmény, akció és érzelem végig.
Õszintén remélem, hogy jól fogsz szórakozni, és el is gondolkodtat az életen ez a film.
Bemes 2015 ápr. 23. - 07:31:07
(2171/4273)
Én szeretem Kuzeyt. Talán mert érzek leli hasonlóságot vele. A fiam is érzékeny , mégis kemény, önérzetes- szegény (mert kényelmesebb simulékonynak lenni)
Õ sokkal tovább , mondhatni a végsõkig tekintettel van Güneyre. Pedig már Seref is célzott rá, hogy a bátyja nem érdemli meg. De még mélyen benne van a gyerekkori testvéri szeretet, míg végül kénytelen elfogadni hogy az már nem létezik, Güney az ellensége.
Másrészt annyit hallotta akár Gültentõl is hogy nem vetette még meg a lábát, sok a zûr körülötte hogy elõször rendet akar tenni maga körül. Õ nem akarta Zeynepet sem, Simayt sem becsapni, õk maguk tapadtak rá, de ezek a szituk is csak lassan tisztulnak ki . Õ lelkiismeretes ember, próbál korrekt lenni. Talán nem akar elkapkodni semmit, kiforrott, letisztult helyzetet akar.
napraforgó 2015 ápr. 23. - 07:22:12
(2170/4273)
Azt nem mondtam, hogy nem tetszik, de 3 rész még túl kevés, hogy elfogulatlan véleményt alkossak. Talán majd a 20. , 25. rész után...
Eddig még nem láttam mást, csak a pékcsaládot, amelyben az apa és a nagyobbik fiú dolgozott néhány alkalmazottal. A fiatalabb fiú csak tengett-lengett, a családnak nem segített. A papa állandóan dúl-fúl, abriktolja a családját, a mama csak sír, hol az egyik, hol a másik fia miatt. A fiatalabb fiú linkeskedik, pénzt csór a családtól, iszik, verekszik, stb. A nagyobbik próbál mindenkinek megfelelni, dolgozik, tanul, az öccse ügyeit simítgatja. Dzsemre unalmas, átlagos lány, még csak nem is különösebben szép, én bizony semmi rendkívülit nem látok benne. Az anyja nagyravágyó, különb életet akar neki, mint amit Güney biztosítani tudna. Megjelent a gazdag, elkényeztetett lány, Banu, aki rákattant Güneyre, szívesen eljátszadozna vele, de nyilván nem vele képzeli el a jövõjét.
És valóban nem szeretem a különbözõ idõsíkok közötti ugrálást. Van olyan rendezõ, aki ügyesen megcsinálja, meg képzelt dolgokat is jól megjeleníti, és van, akinek ez nem sikerül olyan jól.
Még idõ kell, amig kialakul a történet és a véleményem is.
malvinkicska 2015 ápr. 23. - 07:21:12
(2169/4273)
Megnéztem a soros részt igazán érdekes, itt már mindenki kételkedik a másikba, már Can is megváltozott. A két csaj az megéri a pénzét Simay és Zeynep, két kis baj keverõk. Banu már besokallt Handanból, Güney már fel is ajánlotta, hogy vesz neki házat, persze az ragaszkodik a fényûzéshez. Baris jól játsza a férj szerepet, most lett még, csak dühös, hogy Banu bejelentette, babát vár, tudja ez nagy kapocs köztük. A második évad érdekesebb, mint az elsõ volt persze azt is nézem.
Bemes 2015 ápr. 23. - 06:14:18
(2168/4273)
Elkeserített a nézettségi adat. Naívan azt hittem, a mellék csatorna és a rossz idõpont miatt volt alacsony korábban. Ettõl függetlenül is etikátlan volt a csatornától, hogy csak a felét vette meg, ha egyszer már egy réteget rákapatott.
Mert úgy tûnik, rétegfilm.
Lehet, hogy mivelép pl. Zolán (is) nõttem fel, már általánosban bõven túl voltam szinte az összes könyvén, faltam az orosz klasszikusokat stb. szõval nekem bejön a dráma. A mi korosztályunk ilyen könyvfaló volt, nem volt ennyi film. Akkor a fantáziánk és empátiánk szerintem jobban kifejlõdhetet. Nem kaptuk leegyszerûsítve a dolgokat, majdnem szájbarágva. Nem akarok senkit sem bántani, akinek nem tetszik a film, csak valahol a magyarázatot keresem
Akik itt beszélgetünk szeretjük ezt a filmet, különben miért pazarolnánk rá annyi ótát heteken, hónapokon át, na meg még itt is. Szóval nem arra gondolok, ha a filmmel kapcsolatosa néha más gondolataink támadnak. A nézettségrõl, a mai TV mûsorokról gondolkodtam.
Egyébként most, hogy már az enyémtõl eltérõ véleményeket is olvasta itt az egyes szereplõkrõl, már próbálom ilyen szemmel is nézni újra, hogy miért láttok esetleg másként.

Hálám Gabusnak, Zandrának minden nap.
Bemes 2015 ápr. 23. - 05:58:04
(2167/4273)
Ajaj, akkor lesz problémád a filmmel, mert sokszor lesz benne visszatekintés. Sõt olyan is, amikor látjuk, hogy mi játszódik le a fejében, és inkább mit csinál. Ez a film az elején bemutatja az alap szituációt, a kiindulást , a családon belüli kapcsolatot, a fiúk , barátok egymáshoz való kapcsolatát. Aztán ezek a kapcsolatok a történések, és a múlt hatására változnak, kijönnek a valódi alap jellemvonások. Fordulatos, izgalmas film szerintem.
Sajnálom ha nem fogott meg Téged, mi remekül szórakozunk.
Bemes 2015 ápr. 23. - 05:50:30
(2166/4273)
Szia Zandra!
Kuzeés Cemre barátok voltak már a börtön elõtt is. Nem értem miért írod hogy rácuppant? Nekem teljesen természetes, hogy egy számára idegen környezetbe , ahol téblábolna egyedül míg Güneyre vár, elhívja egy régi barátját, leendõ sógorát.
Barist nézegeti, de szerintem nem mint pasi érdekli, inkább a színészi álmok miatt. Egyébként az embernek ha nem is tetszik egy férfi, azért érzi hogy a pasiinál bejön.
Gondolkodtam azon is, többen kifogásolták, hogy Cemre fut Kuzey után. Második évadban fõleg.
Ugyanakkor az is elhangzott, hogy nem baj ha egy nõ kezdeményez. Szerintem sem baj. Mégis saját tapasztalatból mondom, mûködik a két nem között egy finom jelzõrendszer. Érezzük ha tetszünk, és fordítva. A férfi mint mondják a hódító, ez egyszerûen beléjük van oltva. Én direktben sosem kezdeményeztem, ösztönösen nem, és bevált. Igaz, nekem nem is tetszettek soha az olyan fiúk, akik bátortalanok.
Cemre esetében nem érzem, hogy futna Kuzey után, hisz gyerekkori barátságból lett szerelem. Eleve egy mély, õszinte kapcsolat van közöttük, megosztottak olyan dolgokat is egymással amit mással nem. Na és tudja, hogy Kuzey nagyon rég óta szereti, el is mondta neki. Tehát ezt nem nevezném tapadásnak. tapad Zeynep, Simay.
napraforgó 2015 ápr. 23. - 05:12:03 Előzmény Érsekvári
(2165/4273)
Igazad volt, valóban benne volt. És igen, föleg az zavar, hogy idönként bevágnak egy részt, ami régen volt, ki is írják, hogy 4 évvel ezelött, de azt, hogy mikor váltunk vissza a mára, azt sajna nem jelzik. Ezért néha meg vagyok keveredve, hogy ez mikor is történt?
zandra 2015 ápr. 22. - 23:37:14
(2164/4273)
Amúgy a 2. részben Cemre kezdte el önmagához képest már-már szemérmetlenül stírölni Barist a golfklubban, szóval ez egy elég lassan, tudatosan felépített szál. Emlékszem, ekkoriban még több lehetõséget láttam Cemrében. Azt hittem, hogy a negatív karakter lesz, csalja majd Günyet és Kuzeyt is elcsábítja, a végén meg lelép majd egy harmadikkal. Ehhez képest...:D Mondjuk szerintem az írók direkt akartak megtéveszteni (ahogy a testvérek karaktereivel is) pl. az elején állandóan lopott, meg Kuzeyre is rácuppant amikor elutaztak arra a golfbajnokságra (azt a jelenetet egyébként a mai napig nem sikerült értelmeznem, fõleg a mostani Cemrét ismerve).
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 22. - 21:23:37 8/10 Előzmény malvinkicska
(2163/4273)
A nézettség engem igazán nem érdekel , baromi jó ez a sorozat és kész .
Sok észrevételem van, most volt a 3. rész és tényleg jó újra látni nem is emlékeztem , hogy így az elején már Baris mennyire rámozdul legelteti a szemét Cemrén , jó kis csaj az kétségtelen . Gülten is már a gazdag menõ ismeretlen Barishoz képzeli el a lányát....na ez be is jön majd ugyebár.
Ezek szerint nincs reklám , de a magyar szinkront nem is tudni kik... lespórolták .
Egy - két jelenetnél elég furcsán vált a kép , tuti valamit kivagdosnak elég feltûnõ , na mindegy .
Nézed Te is újra ? Elég érdekes már ahol tartunk , most meg visszamenni az elejére .
malvinkicska 2015 ápr. 22. - 20:39:54
(2162/4273)
Láttam de ma el voltam foglalva addig nem fekszem le amíg nem nézem meg köszi.
malvinkicska 2015 ápr. 22. - 19:41:07
(2161/4273)
Azt nem értem honnan tudja én mit nézek szerintem van ebben kamu is, a másik sajnos a semmit mondó trágár dolgokra vevõk az emberek nagy része, teljesen csak buta dolgokat néznek, gondolkodni soknak terhes.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 22. - 19:13:31 8/10
(2160/4273)
Az a jelenet amirõl írtam az a tegnapi részben volt , Kabóca is megerõsítette .
Sok a 4 évvel elõtti visszaemlékezés benne , lehet ez zavart meg esetleg .
Nagyon jó jelenet , igazi családi jellem rajz , hogyan viszonyulnak a balesethez illetve a következményeihez .
Az lehetséges , hogy még fogjuk látni, de nem vagyok benne biztos.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 22. - 19:03:06 8/10
(2159/4273)
Sajnos ez a kis hazánkra jellemzõ , csak a színvonaltalan , ócska , izléstelen mûsorokat nézik , fõleg a fiatalok pl: énb :(( tisztelet a kivételnek . A fõzõmûsor is meglep , hogy ilyen nézettsége van , igaz az nem fõ mûsoridõben van .
A török sorozatok nem általános érdeklõdésûek . Nem mindenki szán rá idõt , hogy megismerje . A Tv2 bevállalta a 20.10 kezdést , de úgy tûnik ez sem segít rajta . Sajnálom , talán még van remény és változni fog a helyzet .
Mi sokan akik itt a fórumon vagyunk , már túl vagyunk és a 2. évadot nézzük ( hálásak is vagyunk ezért Gabusnak és Szandrának ) mi fanatikus Tûz és Víz ( Kuzey ) rajongók vagyunk .
Másodszorra nézem az 1 részt és nem is tudom már eredetibe is hányszor , de még mindig hat rám :))
Marianna Turi 2015 ápr. 22. - 18:08:34
(2158/4273)
Alapból borzasztóan pesszimista ember vagyok.De most annyira bizakodom benne hogy valahol még csak érdekli a ker.tv-ket hogy mi mit szeretnék és leadják ha más nem a Superen...
Bemes 2015 ápr. 22. - 17:59:52
(2157/4273)
Ha ilyen lesz a nézettség akkor nem fogják megvenni a második évadot.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 22. - 17:06:58 10/10
(2156/4273)
Szomorú vagyok! :(
10/10
kaboca12 2015 ápr. 22. - 17:05:54 10/10
(2155/4273)
Nem, amit Érsekvári leírt az a tegnap esti részben volt. Abban már mutatták, hogy Güney retteg a kanapén, ahogy Handan Kuzeyt okolja mindenért és azt is, ahogy Kuzey magára vállalja és, hogy elviszik a rendõrök. Persze ha erre írtad, hogy csak a mai részben lesz látható.
offtopic
Marianna Turi 2015 ápr. 22. - 16:01:44
(2154/4273)