8/10
Érsekvári 2015 márc. 31. - 16:07:13 8/10
(1793/4273)
Nagyon nem tetszik nekem Kuzey miért mond ilyen elutasító szavakat Cemrének , tudjuk védeni akarja a lányt meg távol tartani magától amíg nem rendezõdik a Ferhát ügy . Valahogy a tudtára kéne adni ezt és nem eltaszítani ennyire .
Szegény Cemre tényleg már nem tudja mi van . Most ahogy látja Denizzel attól kikészül teljesen .
Hogy bírja megállni ezt Kuzey csak nézi a lányt , fõleg tudja Baris elakarja jegyezni Cemrét .
Handan asszony a koktélparti elõtt kapott egy hideg zuhanyt....a válásról , na erre nem számított .
A holnapi részben Kuzey helyében megakadályoznám , hogy a lány akit szeret másé legyen....ehelyett õ megint csak bámul az üvegen át .
Gültent nagyon utálom , mert a lányát elárulja , kiárusítja .
9/10
gabus53 2015 márc. 31. - 13:54:02 9/10
(1792/4273)
MÁR ONLINE IS NÉZHETÕ A 2. ÉVAD!

Kedves Fórumtársaim!

Csatolom a Facebookra oldalunkra feltett legújabb információmat, a sorozat online elérhetõségeirõl:
https://www.facebook.com/notes/t%C5%B1z-%C3%A9s-v%C3%ADz/m%C3%A1r-online-is-n%C3%A9zhet%C5%91-a-sorozat-2-%C3%A9vada/376223459237234

Szép napot mindenkinek!
Bemes 2015 márc. 31. - 08:26:02
(1791/4273)
Igen, én is úgy gondolom, mint Ti.(Malvinicska, Katica)
Nagy butaságot csinál Cemre, teljesen összezavarodott. minden és mindenki ellenük fordult, hiába érzi, tudja hogy szereti õt Kuzey. Talán egy kis nõi dac is van benne.
Arra gondoltam, Güney már kis koruktól valahogy versenyzik Kuzeyyel. Akkor is volt benne kegyetlenség, amikor bezárta a ládába, és ráült.
Azért akarta mindenképpen bebizonyítani, hogy Cemre miatt vállalta a börtönt (hogy csalódásában távol legyen) mert ezzel a saját lelkiismeretét szerette volna megnyugtatni. Na és Kuzey arcába vágni, hogy õ nem tartozik neki semmivel.
Nagyon szemét húzás volt ez a bankszámla letiltás, egyébként is gyakran nyomta Kuzey arcába, hogy sikertelen, stb.
Zeynep akármilyen sokra is tartja magát, nagyon is kisstílû. Azért elég gyakori fazon- tapasztalatom szerint.
Nagyon jó film, "maga az élet".
malvinkicska 2015 márc. 31. - 07:46:07
(1790/4273)
A szörnyû az egészben napjainkban egyre több a Güney nem tudják honnan jöttek átgázolnak mindenkin , az élet egy taposó malom sok ember számára, hogy õ legyen a létra magasabb fokán, már emberi méltóság kevés emberben van. A sorozat ezt jól szemlélteti azzal a másik Banu családjával is. Zeynep mindig is egy törtetõ szemét önzõ egoista alak a szemembe.
malvinkicska 2015 márc. 31. - 07:16:15
(1789/4273)
Jól írtad kemény volt ez a mai rész nem vagyok híve az erõszaknak, de jól tette K jól megvertet G-t. Zeynep eddig is szemét volta szemembe most aztán örökre leszerepelt ezzel, a huzásával. A testi lelki igaz baráttal ilyet nem teszünk. Banu egy féreg családostól. Cemre ezek után bosszúból fog cselekedni érthetõ a látottak alapján, nem tudja milyen nagy dolog van a háttérben, most aztán igazán beindult az események sora. Kedves lányok köszönjük amitõl meg fosztott a csatorna ti pótoljátok, ezer áldás rátok írom akkor, mikor a kereszténység legnagyobb ünnepére készülünk Húsvétra.
Bemes 2015 márc. 30. - 18:31:08
(1788/4273)
Hát igen, a gyereknevelés a legnehezebb a világon. Az ember figyeli hogy miben jó, mit szeret csinálni és annak megfelelõen próbál neki lehetõségeket kínálni. Aztán mennyire ellenõrizd, barátok között is lehet akinek nem örül az ember. Sokat kell egyensúlyozni, még akkor is követhet el az ember hibákat. Ráadásul a gyerekek egyéniségek, nincs tuti recept.
Gülten is gyakran rátapad a lányára, minden másodpercérõl tudni akar.
Gültent én megértem addig, míg Kuzeytõl félti a lányát. Mert ne felejtsük, Kuzey nem meri felvállalni a kapcsolatot. Gülten meg látja az állandóan szomorú lányát.
Aztán sajnos Kuzey mellett konkrét életveszély is van. Ali már meghalt, bármi megtörténhet. Azért nem normális, ha testõr kell az ember mellé.
Egyebként, ki tudja ha Kuzey azt mondta volna, hogy szereti Cemrét és vele akarja leélni az életét- talán Gülten sem így beszél.
Az durva beleszólás, ha annak ellenére, hogy ismeri Cemre érzelmeit, mégis Baris felé nyomja. fõleg Baris az elején a reklámfilmmel kapcsolatosan nem volt korrekt velük. Megint alapvetõ jellemhiba, ezt Gülten elfelejtette úgy látszik.
Güney valahogy sehova nem tartozik.
malvinkicska 2015 márc. 30. - 18:24:39
(1787/4273)
Zeynep egy kis törekvõ liba , mindig ott nyal ahol érez egy kis elõnyt, az ilyen csúszó , mászó embereket a minden napi életben sem bírom, most Cemre a kiszemeltje. A gyerekem házasságába nem szóltam bele ki milyen virágot szakit olyat szagol, hála az Istenek nincs is semmi de ha lenne én akkor mosnám kezeim, nem én akartam. Mi is voltunk fiatalok mi sem szerettük, hogy helyettünk a szülõ szeressen, az életünknek van egy rendje ami megy, néha kanyarog , de kell bele egy kis változatosság is unalmas lenne, hol kerek, hol talp.
8/10
Érsekvári 2015 márc. 30. - 17:32:15 8/10 Előzmény malvinkicska
(1786/4273)
Kemény rész volt , holnapi meg a folytatás innentõl nagyon izgalmas végig .
Gültenre borzalmasan haragszom ez a mai még semmi volt , mert sorban csinálja a lánya elleni " merényleteket " . Az oké , hogy mindene a lány meg jó életet akar neki....., de ilyen áron ? , hiszen pontosan tudja az érzéseit és Kuzeyjét is most már . Mégis töretlenül Baris a kiszemelt ( nála) . Cemre félre érti a helyzetet amikor is Kuzeyt Denizzel fogja látni , de õ nem érti miért történik ez....na innentõl Cemre belemegy a Baris kapcsolatba .
Ferhát meg az emberei erre már nincs kommentem :((
Majd figyeld holnap Zeynepnek mekkora arca lett Banu mellett ( jó tanítvány ). Güney megérdemli amit kap majd , ez semmi ahhoz képest amilyen szemét húzásai vannak Kuzeyjel szemben .
Bemes 2015 márc. 30. - 12:01:47
(1785/4273)
A mai rész megint nagyon szép volt. Ez az apa- fia jelenet milyen torokszorító, bensõséges volt!
Igen , most érteni meg igazán Gültent, hogy azt hiszi Kuzey sosem lesz Cemre párja, nem engedi a becsülete Güneyyel szemben. Látja, hogy amíg egymás közelében vannak, addig Cemre csak szenved a szerelemtõl.
Hááát, elég kilátástalan is még a helyzete, szóval érthetõ Gülten. Pedig kedveli a fiút, és sajnálja is. Nekem feltûnt hogy mennyire bízik Kuzeyben. Egyrészt bevallja neki, hogy Cemre házasságon kívüli gyerek, aztán hogy lelkiismeretfurdalása van ezzel kapcsolatban, majd hogy látta Kuzeyt a virággal.
Szerintem nagyon bensõséges kapcsolat ez kettejük között, hisz Kuzey is elmondja, hogy szereti Cemrét. Igazán szép, õszinte beszélgetés.
BMariska52 2015 márc. 30. - 08:51:54
(1784/4273)
Kedves Szandra és Gabus! FB-reg. hiányában még mindig a Fórumon hozsannázlak Titeket, vég nélkül! Egyszerûen zseniális ez a fordítás, nem gyõzöm eléggé hangsúlyozni! Milyen sok mindent meg lehet érteni Gülten monológjából, az igazi anyai féltést! (sajnos, én ezt nem tapasztalhattam személyesen, de Anyukám a mai napig ilyen!, pedig nem vagyok már kislány) Most értem meg Gültent, miért akarja annyira a házasságot Cemrének Barissal. Õ szívesen adná Kuzeynek ezt a lehetõséget, de olyan jól megfogalmazza, hogy miért NEM! Szandra ezeket a mély átéléseket, az árnyalt érzéseket kitûnõen tárja elénk. Ha ennek a filmnek a lefordítása lenne a vizsgakérdés, már el sem kell menni a bizottság elé, csak nézzék meg a filmet! Sok mindenre választ kapunk ebben a 20 percben is!
Kérlek Benneteket, ne hagyjátok abba a fordítást és a felrakást! Csak a Ti segítségetekkel élvezhetjük IGAZÁN a filmet! Hiába néztem tegnap elõre két török bölümöt, csak ma reggel lettem okosabb, és még hol van a vége! Újra és újra KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM!!!!!!
malvinkicska 2015 márc. 30. - 07:20:09
(1783/4273)
Megnéztem elég aljas ez a Ferhat, megint csapdát állított neki. Aztán az a Gülten miért szól bele a lánya dolgába, nagyon elszomorodott Kuzey van annak ezzel a féreggel elég baja, most nem tud az érzelmeivel foglalkozni. Az a görény Güney letiltotta a számlát azok is Banuval fúlnának, már bele a pénzbe. Az apja egyedül aki igazán félti õt, meg ez a rendõr, hogy így mellé állt, mert az a szemét megölte volna.
Bemes 2015 márc. 29. - 23:01:41
(1782/4273)
Nekem is megható volt ez a rész. Látszott Kuzeyen is, hogy sajnálja a lányt. Igaz már én is végig láttam már törökül, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul ki közöttük egy baráti kapcsolat.
Mert Deniz egyszer megcsókolta, de mégis megértõ barát lesz.
Bemes 2015 márc. 29. - 22:57:35
(1781/4273)
Szia!
Igen, Zeynep a munkában is céltudatos, és az a rámenõsség ami ott az érvényesülésben erény, az a szerelmi vonalon nem mûködik. Kell neki valami ,hát megszerzi.
Én nagyon nem bírtam, hogy már az elejétõl ráakaszkodott Cemréékre, hogy hallhasson Kuzeyrõl. Szerintem egyáltalán nem baráti szándék vezette, kihasználta Gülten és Cemre jószándékát már a kezdetektõl. Már akkor féltékeny volt. Ezért is hasonlítottam Güneyhez, mert mindkettõjük mozgatórugója a személyes érdek. Mû mosoly, mû kedvesség, aztán áskálódás, beszólogatások, bosszú.

Igazad van (nagyon szép jelenet ez) , mennyire látszik, a két lány közül Cemre szereti igazán Kuzeyt. Megérti, boldognak szeretné látni még annak árán is, ha Zeyneppel lesz az.
Nem ugrasztja össze õket,sõt bíztatja Zeynepet, nem akarja lebeszélni . Szerintem ez a jelenet árulkodik arról is, hogy már a börtön elõtt is vonzódott hozzá.
Zeynep ezzel szemben állandóan bántja Cemrét, alattomos. Mindig is kilógott a baráti társaságból, nem volt közéjük való. Szerintem Güneyhez hasonlóan õ sem képes baráti érzelmekre sem.
Lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy azért lett a haja feketére ,a szája meg vérvörösre festve hogy még démonibb legyen. Mintha a külsejével is hangsúlyozni akarták volna, hogy nem is az a kedves, bájos lány akinek megjelenésekor hittük.
Legalábbis nekem totál vámpírszerû lett.
8/10
Érsekvári 2015 márc. 29. - 20:54:56 8/10
(1780/4273)
A mai rész nagyon szomorú , szegény Deniz szembesült a névtelen sírral , ahova édesanyját temették . Szörnyû érzés lehet . Valószínû nem térnek ki rá , hogy milyen viszonya lehetett édesanyjával , pl: mikor találkoztak utoljára és ez a lány is mióta menekül bújkál az apja elõl .
Kicsit ezt a részt most végig néztem , nagyon izgalmas jó lesz.
Zeynep nekem sem volt idáig sem a kedvencem de ahogy láttam egyre ocsmányabban viselkedik Cemrével . Banu sznob társaságában jeleskedik õ is , szinte lenézi Cemrét . Betegesen féltékeny rá és figyeli õket .
Sajnos egy félreértés okán Cemre nagy nagy butaságot fog csinálni !

Egy új fotó Kivancról egy török újságból való .
Bemes 2015 márc. 29. - 13:23:35
(1779/4273)
Sosem hittem Güney szerelmében. Lehet, hogy nem is képes olyan szeretetre ami feltétel nélküli. Így viszonyul minden emberhez.
Cemrét is "besegítette" a börtönbe, nem tudta elviselni, hogy másé legyen., mindenre képes volt ezért. Egyébként van hasonlóság Zeyneppel, egyik sem viseli el ha nem az akaratuk szerint történnek a dolgok.
Güney akart szünetet tartani a kapcsolatban, a gyûrût lazán eldobta,-aki szerelmes, ilyen emléket megtart-simán Banu ágyába startolt.
Kihasznált mindenkit, hogy az uborkafán fenn tudjon maradni. Banut sem szerette, az anyját sem- csak magát. Fèltékeny volt Cemrére, talán mert nem dõlt meg neki, a hiúsága nem bírta elviselni ezt.
BMariska52 2015 márc. 28. - 17:22:27
(1778/4273)
Valószínûleg én sem nézném újra, különösen, hogy voltak idegesítõ részek is bõven, viszont a végén Gyöngy összefoglalója nekem tetszett, szép volt az elképzelés, a rendezés is a naplóval.
BMariska52 2015 márc. 28. - 17:21:02
(1777/4273)
Aranyos Szandra és Gabus! Folyamatos és örök hálára köteleztek a munkátokkal, minden nap boldogságot okoztok nekünk a fordítással és a felrakással, valamint Gabusnak csak gratulálni tudunk, hogy még az oldalt is karbantartja, és újabb, újabb fényképeket is felrak, mint a legutóbbi - kedvencünk a kenyerek között - nagyon jó fotó, bárki is találta. Ezer és millió köszönet a mindig új élményért Nektek Drága Kislányok! Szép hétvégét, jó pihenést!
Bemes 2015 márc. 28. - 16:10:26
(1776/4273)
Szia Gabus!

Gondolom részint azért adtak más címet, amire Te is gondolsz.( Hogy az eredeti címen már "kultikus" filmek készültek)
Nem rossz cím a Tûz és Víz , kifejezi a testvérek közötti ellentétet. Lehet,hogy a törökök azért adták az Észak Dél címet, mert inkább arra akartak utalni, hogy a két testvér életútja mennyire ellentétes irányba vezet, egyre távolodva egymástól. Mert ha a mágnes két fele egymás felé fordulna, akkor közelítenének. De egymásnak hátat fordítva taszítják egymást.

Persze lehet, hogy csak belemagyarázom.

Egy kicsit másként látom a dolgot a srácokat illetõen. Szerintem Kuzey az elejétõl erõsebb jellem volt , csak lökött kamasz. A kettõ nem zárja ki egymást.Õ a disznóságaiért mindig állta a pofonokat, Güney inkább dörzsölten úszta meg a dolgokat.Kuzey leleményessége és bátorsága már annál a visszaemlékezésnél is látszik, amikor az apja verte az anyját, és Kuzey az üveggel sérülést okoz maguknak.
Kuzey tudta, hogy õ a semmirekellõ, vállalta a hülyeségeiért a felelõsséget, a börtönt is. Bûnösnek érezte magát, de az rosszul esett neki, hogy a család természetesnek vette. Güney meg lapított, bár valahol mûködött a lelkiismerete, azért is próbált késõbb segíteni. De a sok balhé már akadályozta a karrierjét, Banu is csak Kuzey felelõsségét hangsúlyozta-szóval gyõzött az önzõsége. Persze érthetõ hiszen sokat dolgozott, tanult.
Szerintem Güney pontosan èrezte, hogy hiába tanultabb, Kuzey jó képességû, szorgalmas, és fõleg karizmatikus.Kuzey nem dörgölõdzik a vagyonhoz, neki van tartása, sajãt útját járja.Güney nem birt ellenállni a könnyebb útnak, még ha elmis kellett viselnie megalázó szituációkat.
BMariska52 2015 márc. 28. - 15:10:52
(1775/4273)
Gümüst is szerettem, bár nem minden szereplõjét. Ha tudnék, hajnalig magadnék fönn, de általában 11-12 körül kidõlök, szemüveggel, fejhallgatóval is képes vagyok elaludni a fotelban, de sokszor van úgy, hogy megébredek és folytatom még a tévézést.
9/10
gabus53 2015 márc. 28. - 14:45:49 9/10
(1774/4273)
Szia Bemes!

Én az elsõ évad vége fele értettem meg és fogadtam el, hogy tulajdonképpen nagyon jól fordították le a sorozat címét (Észak és Dél helyett), hiszen ezzel (Tûz és Víz) a két ellentétes karaktert mutatja be, akik a 2. évadban teljes pálforduláson mennek át, a jóból rossz lesz, és a rosszból jó lesz. Most már úgy gondolom utólag, hogy az Észak és Dél cím számunkra így nem mondhat sokat, hiszen van két remek sorozat (amerikai és angol), de azoknál a történet alapján szerintem egyértelmû, hogy mit is jelent az Észak és Dél.

Én tudom, hogy sokan nem értettünk egyet azzal, hogy miért is erre fordították le ezt a két egyszerû nevet (köztük én sem), de lehet, hogy esetleg a törököknél ennek a két névnek más jelentése is van, amire talán csak egy igazi török születésû tudna választ adni.
Bár valahol érzékeltették, hiszen Cemre azért is kapta az iránytût, hogy mindig tudja, merre van a jó irány, vagyis csak Kuzey (Észak) felé lehet.

Az biztos, hogy a második évad nagyon izgalmas, és egyre inkább szüksége lesz a hölgyeknek pár csomag zsepit beszerezni.

Szép napot! :-)