malvinkicska 2015 ápr. 05. - 07:14:57
(1853/4273)
Eljött a szép húsvét reggele
Feltámadásunk édes ünnepe
Ünneplõruhába öltöztek a fák,
Pattognak rügyek, s virit a virág.
A harang zúgása hirdet ünnepet,
Egy kismadár dalol a zöld rétek felett.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES FÓRUM TÁRSAMNAK:
Bemes 2015 ápr. 05. - 06:55:09
(1852/4273)
Szi Gabus!

Köszi a mai részt is, a szipogáson így má túl is estem.
Bemes 2015 ápr. 05. - 06:43:18
(1851/4273)
Szia!

Igen, én is nagy rajongója vagyok ennek a filmnek. Ez azért is vicces, mert soha nem voltam rajongó típus, de erre a filmre minden ismerõsömnek felhívom a figyelmét, a család meg csak mosolyog hogy minden este és hajnalban ezt nézem.
A baj csak az, hogy ezután minden filmet ehhez fogok mérni.
Tovább álmodozom, hogy talán a mi nyomásunkra megvesznek más török filmet is.️

A mai részben derült ki számomra, hogy nem is Güney küldte rossz helyre Kuzeyt, hanem az "önfeláldozó" Zeynep. Logikus, Güneynek Sinanerék miatt is nagyobb érdeke fûzõdött ahhoz, hogy meghiusuljon ez a házasság. Ezzel szemben Zeynep érdeke volt, hogy biztosan eltávolítsa Kuzeytõl Cemrét. Hogy nem gondoltam erre?
Güney mérhetetlen rosszindulata megnyilvánul az üzenetében, ahol leszólja öccsét.
9/10
gabus53 2015 ápr. 05. - 01:43:54 9/10
(1850/4273)
Jó reggelt mindenkinek!

Bízom abban, hogy tényleg leadják a Kuzey Güneyt normális idõben.

Nem tudom, hogy láttátok-e, de a Viasat3 újra leadja az Igazgyöngy sorozatot. Hogy mikor is? Természetesen hajnali 5:10 órakor, az ismétlést pedig MÁSNAP HAJNALI 3:00 órakor!
Azt hiszem, elgurult a gyógyszerük, ez valami nem normális dolog, amit ezek tv-társaságok csinálnak velünk.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek :-)
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 04. - 23:04:34 8/10
(1849/4273)
Szia !
Akkor már ketten vagyunk akik a nézõi nyomásra fogjuk a TV2 lépését , eleve nagy hibát követtek el amikor is a Szupertv2 kora délutánra tette a sorozatot . Tanultak a nézõk finoman fogalmazva kritikáiból . Eleve a fõ csatornára és esti sávba kellett volna tenni . Most biztosan sokan örülnek a hírnek . Egyébként a Holdpont.Hu elég megbízható tv mûsor oldal , sok újdonságról és a mûsorok tartalmáról lehet olvasni . Gyakran látogatom és ma fedeztem fel ezt a hírt is .
Sok török sorozatot láttam már az évek során és mindnek kivétel nélkül van üzenete, mondanivalója , küzdelme míg a fõhõs eléri a jó vagy rossz célját ,sorsát . Ezek a tv csatornák ontják a napi sorozatokat , de ennyi rendkívül jó forgatókönyvíró nincs a világon , mint nekik . Persze színészük is van sok kíválóság . Végül is a saját népüknek íródnak , de mi európaiak is nagyon beleérezzük magunkat ezekbe a történetekbe . Bocsánat kicsit beleéltem magam , de Te is nagy rajongó vagy.
További Kellemes Ünnepeket , jó pihenést kívánok .
Bemes 2015 ápr. 04. - 22:29:52
(1848/4273)
Sziasztok!

Lehet, hogy naív vagyok, de ha elkezdik fõmûsoridõben játszani és egy olyan csatornán amit sokan tudnak nézni- akkor kipipálhatjuk a dolgot, "kiverekedtük". Szerintem megvették a második évadot .
Nem tudom meg merik- e mégegyszer tenni a nézõkkel másik sorozatnál is ezekután. Szègyelhetik magukat.

A filmmel kapcsolatban arra gondoltam, milyen érdekes, Güney is, Zeynep is azt mondja õ félreállt, nem akart akadály lenni Kuzey és Cemre között. Csak éppen annyit kavarnak, szemétkednek hogy nehogy a szerelmesek boldogok lehessenek.
Talán ha Gülten nem törli ki Kuzey hívását másként alakult volna. Pont ezért tette, bedugta a fejét õ is a homokba.
Nagyon tetszett Kuzey és Deniz beszélgetése a kórházban. Milyen sokat jelent, hogy így olvashatjuk, fontos minden szó.
Amikor Deniz azt mondja, nem tudja elfelejteni a múltját,hogy kezdjen új életet, Kuzey azt mondja neki, nem kell elfelejteni, az tesz emberré.
Mennyire igaz, és mennyire mutatja Kuzey gondolkodását az életrõl.

Biztosan Ti is észrevettétek, hogy a török filmekben milyen sok jó mondat van. Ezért is szeretem õket.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 04. - 21:11:43 8/10
(1847/4273)
Szia !
Arra tippelek a nyomás hatására cselekednek most így , és mivel úgy gondolom szeptemberig eltart az 1 évad és ha nem lesz kudarcra ítélve mint más sorozat , elképzelhetõ az, hogy lesz 2 évad is .
Engem igazából nem izgat már . Kinõ a " szakállunk " mire lemegy az egész . Mi már túl leszünk rajta .
Szóval rájöttek eleve elsõre így kellett volna , most már fújhatják.....
További kellemes Ünnepet kívánok !
BMariska52 2015 ápr. 04. - 19:28:14
(1846/4273)
Ennek csak akkor van értelme, ha a második évadot is megveszik, v. vették és már el is kezdik a szinkronmunkát, mert ha most még egyszer leadják az elsõ évadot, azzal nem vagyunk sehol!
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 04. - 18:49:06 8/10 Előzmény malvinkicska
(1845/4273)
Handan jól megkapta Gültentõl nem a ruha teszi az embert , igaza van . A két állítólagos barátnõ kikelt magából , egymás fejéhez vágtak ( képletesen ) mindent.
Gülten kitörölte a lánya telefonjából kuzey hívását . Nem volt szép dolog .
Zeynep is tapos egyet Kuzeyen milyen rideg ,egy lelketlen ez a csaj .

Most olvastam a HOLDPONT.HU-n , hogy 04.20 ( hétfõ) 20:10 -tõl a TV2-n fõmûsoridõben adják a Kuzey-Güney sor 1.részét .
Minden hétköznap este lesz.
malvinkicska 2015 ápr. 04. - 07:20:41
(1844/4273)
Ezt a részt látva egy, egy anya, hogy tudja ilyen boldogtalanná tenni egyetlen lány gyermekét, szóval ez egy kicsit sok már Gültenbõl.G agya is csak a csillogáson jár, míg Handan félti a más vagyonát, neki aztán végkép nem lenne bele szólása Cemre kihez megy férjhez, az is el van szállva magától, abban igaza volt G-nek a ruha mellé egy kis ész, és modor is jó ha van, jól szemlélteti a film az emberek nagyra vágyását, mennyire ki akarnak törni abbóla vílágból amiben eddig éltek, de az nem biztos, jó lesz számukra. A kapott talentummal tudnak e megfelelõen sáfárkodni, vagy a mélybe taszítja õket.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 03. - 21:10:28 8/10
(1843/4273)
KEDVES FÓRUMTÁRSAK !

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK .
malvinkicska 2015 ápr. 03. - 17:47:56
(1842/4273)
Ezen a fórumon olyan emberek találkoztak ritka manapság ismeretlenül így egymásra hangolódva avagyunk, mivel ez egy családi dráma sorozat ezt hozta ki a kedves társakból ami szép dolog, megnyílni egymás felé nagyon ritka mikor a mai világ már teljesen más, Azt hiszem senkit nem bántottunk, csak véleményt írtunk a napjainkról. Nagyon boldog vagyok , hogy veletek vagyok, és még egy jó darabig leszek is.
BMariska52 2015 ápr. 03. - 16:49:40
(1841/4273)
Milyen igazad van az utolsó mondatban: ha szeretné az öccsét..., de nem szereti, féltékeny rá, hogy még a legmélyebb sötétségben is milliószor becsületesebb nála és mennyivel szerethetõbb figura, így vagy úgy, mégis három nõ is szereti, sõt még Deníznek is tetszett volna. A sértett hiúság beszélt Güneybõl akkor is, mikor egybõl beindult Kuzey tekercs-üzlete, láthatóan borzasztó féltékeny volt rá, szinte el sem hitte. Milyen jól állt Kuzeynek az a szerep, szinte lubickolt a sikeres üzletember bõrében, igazán kár, hogy nem tudott kiteljesedni Ferhát miatt akkor. Güney hiába parkolt le a gazdagok árnyékában, rájön, hogy csak próbál beférkõzni, soha nem fogják maguk közül valónak elfogadni, még Burak is jobban odavalónak látszik, Güney csak öltönyös proli marad köztük. Azt sem tudja megemészteni, hogy Kuzey Alit tekintette és tekinti a Testvérének, - nem, majd õt! - megõrjíti ettõl is a féltékenység! A legszemetebb dolog pedig az, hogy poziciójánál és a pénz hatalmánál fogva rátette a kezét arra a pénzre, amivel Kuzey Demetet és Ali rokonait segíti, ez nagyon aljas húzás volt, megérdemelte azt a nagy verést! A saját véleményem az, remélem, nem ítéltek el érte, hogy egy jól és jókor elhelyezett pofon még senkinek nem ártott meg (ma sem ártana!), sõt! Én is kaptam, mégis itt vagyok becsületben, és bármikor megcsókolnám érte drága emlékû Apukám kezét ma is! Nézzétek el nekem az eltévelyedést és a mai sok szövegemet! Szép Ünnepeket kívánok még egyszer!
BMariska52 2015 ápr. 03. - 16:33:08
(1840/4273)
Szerintem inkább örülünk szavaidnak, mélységesen egyetértek minden mondatoddal! Nem tudom már sajnos, hogy élnek ma falun, lehet hogy nekem is már csak az emlékeim szépítik meg, de az biztos, hogy az a régi beszélgetõs világ nagyon jó volt... Azért milyen jó, hogy ha másként is, de nekünk is van lehetõségünk modernebb körülmények között mégiscsak BESZÉLGETNI!, ha nem is a kispadon, hanem ki-ki a foteljában! És igenis, hogy jöjjenek csak vissza a régi jó szakmunkások, nagy szükség van rájuk! Már erre mások is kezdenek ráébredni! Na és a mezõgazdaság? Lépten-nyomon azt hangoztatják, hogy a házilag elõállított termékek így-meg úgy! Akkor ez mit jelent? A kétkezi munka becsületének igenis vissza kell térnie! Ne gondoljátok demagóg dumának, de mi magyarok értünk ehhez és ebbõl kéne profitálnunk! Én már öreg vagyok hozzá, a fiataloknak kell elkezdeni. Ne csak más ország legyen büszke arra amit az ottani föld termett, itthon szerintem nagyon jók az adottságok. Bocsánatot kérek az elkalandozásért, és hogy nemcsak Kuzeyrõl beszélek, de nem felejtem el közben õt sem, és végülis õ hozott össze minket!
BMariska52 2015 ápr. 03. - 16:18:21
(1839/4273)
Ugye, hogy Te is így látod és érzed? Olyan jó érzés hasonló érzületû emberkékkel szót váltani itt a Fórumon keresztül. Valahol azért ezt köszönjük e film hatásának is, hogy ilyen jól összehozott bennünket!
Tudom, hogy mindig jövök Nektek azzal, mit olvastam, de ma ismét olvastam valamit! Errõl mit gondoltok? "Új tévécsatorna indul idén õsszel a TV2-csoporthoz kapcsolódva: a TV2 Classic az elõzetes tervek szerint az idõsebb nézõket kívánja megszólítani." Hangsúlyozom, IMÁDOM Gabusék fordítását, és Drágáim, abba ne hagyjátok, ne hagyjatok parlagon minket! jobb mint az eredeti szinkronos, nagyon szeretem hallgatni törökül a szereplõket, de lehet, hogy a 2. évadot ott akarják mûsorra tûzni? Láttunk már karón varjút! Ja, és nehogy valakit megsértsek az "idõsebb nézõ"-vel! Én a hozzám hasonló korúakra gondolok, és arra, hogy talán azt képzelik, a szépkorúak szeretik az ilyen filmeket... Csak azt õk pl. nem tudják, hogy húszévesek is szeretik érdekes módon! Butaság volna általánosítani.
BMariska52 2015 ápr. 03. - 16:05:12
(1838/4273)
Nagyon szépen köszönöm kedves, õszinte válaszodat! Szívbõl remélem, senki nem haragszik meg érte, hogy így az Ünnepek táján nemcsak a filmrõl, hanem az Ünneprõl is néhány szót váltunk, én legalábbis szép dolognak tartom, ha megemlékezünk, hiszen ez is hozzánk tartozik. Úgy érzem, ez a film is maga az élet és ha Kuzey hazájában is tartanák a Húsvétot, akkor most õk is arra emlékeznének, aki az Életét adta értünk. Én legalábbis képtelen vagyok elvonatkoztatni ettõl. Ilyenkor nagyon sok érzés kavarog bennem, nagyon sokat gondolok azokra a szeretteimre, akik már nem lehetnek köztünk. Ma reggel egy neves ember szavai mondtak ki egy nagy igazságot: szenvedés nélkül nem érhetjük meg az örömöket. Ha belegondolunk, tudjuk, milyen igaz! Ma elcsöndesedünk, de holnap már a Feltámadást ünnepeljük. Szívbõl kívánok Szép Ünnepet Neked és Kedves Családodnak!
Bemes 2015 ápr. 03. - 08:55:34
(1837/4273)
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden aranyos beszélgetõtársamnak!

Tényleg nagyon kellemes társaság jött itt össze, nekem nagyon jól esik megosztanom a gondolataimat veletek, mindig kíváncsian várom a véleményeteket.

Hasonlóan látom a vidéki élet változását is. Gyerekként (akkor még pest lány voltam)sokat nyaraltam vidéken nagyszülõknél, uncsitesókkal, jó sok fáramászó baráttal.Akkoriban esténként a munka elvégzése után a kapu melletti kispadra ültek az emberek, egész beszélgetõs, mesélõs csoport jött mindig össze. Sajnos ma már ilyen nincs, kár. Talán el kellene újra kezdeni.
Ma nagy az emberek közötti vagyoni különbség, talán ez is okozza, nem tudom,
Én bízom abban, hogy idõvel visszaszivárognak majd a fiatalok is, és megtalálják számításukat a farmerkodásban, kertészkedésben.
Mert ez lenne a normális. Igaz, a mezõgazdasági munka, fõleg az állattartás kemény, kell a jó csapatmunka, hogy lehessen szabadnap is. De egy multinak kiszolgáltatva sem biztos hogy jobb.
Én azt látom, hogy aki jó a szakmájában, annak van sikerélménye és boldogabb tud lenni, magabiztosabb. Remélem visszaáll a régi rend, és találunk pl. Vízvezetékszerelõt, villanyszerelõt, asztalost stb. és nem kell mindenbõl újat venni gyártva a teméntelen sok szemetet. A mi nemzedékünk lelakja a természetet részint e miatt is.
Bocsánatot kérek Tõletek, hogy ennyire eltértem a filmtõl .
Bemes 2015 ápr. 03. - 08:37:18
(1836/4273)
Nálam is visszatérõ kérdés, vajon Güney szereti- e Cemrét. Mert ugye a gyors karrierért lemondott róla, pedig azt állítja, Kuzeyért tette.Akkor miért nem mondta ezt Kuzeynek, egyébként amikor lemondott akkor még Cemre nem is volt belezúgva Kuzeybe.
Most kimondta, hogy adósnak érzi magát. Amikor Kuzey vállalta a börtönt, az egész család hagyta, mert bûnösnek találták, és Güney vizsgázott másnap.
Amikor Attila úr meghalt, másnap megint vizsgája lett volna Güneynek, de az anyja azt mondta, inkább legyen Banu mellett.NA , ettõl kezdve hívta Kuzey Handan asszonynak az anyját, akinek a hercegkisasszony többet jelentett a fiánál.
Szerintem Güney a saját lelkiismerete és ugyanakkor a törtetése áldozata. Látja, hogy a tablón sincs rajta, átéli hogy igazából nem tartozott közéjük.
Szerintem ezer jelét adja a film sorãn, hogy igazából csak magát szereti, bár ezt magának sem vallja be.
Most is érzelmileg zsarolja Kuzeyt. Ha szeretné az öccsét, akkor neki kellett volna bíztatnia hogy bátran járjon a lánnyal.
malvinkicska 2015 ápr. 03. - 07:21:11
(1835/4273)
A mai részbõl az tûnik ki, mind két fiú oda van Cemreért, Güney a sárga földig leitta magát, olyan bánata van, nem beszélve, mit érezhet Kuzey, õ másképp vezeti le a fájdalmát, biztos nagy dolgok játszódnak a lelkükbe, hogy ennyire vannak egy nõért. Handan meg van bolondulva elveszti a méltóságát, és a vagyont mi lesz akkor G-vel, azzal nem foglalkozik össze van törve a fia lelkileg, észre sem veszi.
9/10
gabus53 2015 ápr. 02. - 23:52:37 9/10
(1834/4273)
Kedves Fórumtársak!

A közelgõ hétvégére jó pihenést és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!