8/10
Érsekvári 2015 ápr. 14. - 18:07:18 8/10
(1993/4273)
Nagyon frappáns amit írtál ez a Tûzön-Vizen keresztül . Találó nagyon , tetszik .
A lányok nagyon színvonalas munkát csinálnak , meg is látszik a nézõi számon , napról napra emelkedik .
Gabus mindig meglep minket valami új ötlettel és képekkel , új hírekkel kedveskedik nekünk .
Nagyon szuper az oldal és az is öröm ennyi ember kedveli ezt a sorozatot és jó , hogy sokan vagyunk .
Itt a fórumon is felüdülés eszmecserét váltanunk egymással , mindenki nagyon jó fej kivétel nélkül :))
BMariska52 2015 ápr. 14. - 17:08:28 Előzmény kaboca12
(1992/4273)
Kedves Kaboca! Köszönet azért, amit írtál a tévén-nézéssel kapcsolatban, egy picit igazam van nekem is, végülis szerintem az a lényeg, hogy NÉZZÜK ÉS ÉLVEZZÜK, hogy zsebtévén, nagyképernyõn, v. laptopon, mindegy! Nagyon aranyos kis falu lehet, ahol laksz, szívünkhöz közelálló helyen van, sok évig a Szelidi-tóhoz jártunk nyaralni, szép emlékeink vannak onnan! Minden jót Neked!
BMariska52 2015 ápr. 14. - 16:58:33
(1991/4273)
Kedves Tûz és Víz Csapata! A kedves kis grafikán írt szövegre válaszolva azt szeretném mondani, hogy köszönni-valónk nekünk van, ezért a lelkes, gyönyörû munkáért, amit naponta végeztek el a rajongók kedvéért ÖNZETLENÜL! Ilyen gondoskodást, amit Gabus tesz az oldallal, egyszerûen le vagyok nyûgözve nap mint nap, mindig valamivel kedveskedsz, mindig van valami újdonság, valami meglepetés! El sem hiszem, hogy még csak egy hónapja vagyuk itt együtt, olyan, mintha már régóta összetartoznánk! Nagyon köszönöm minden nap a Sorsnak, hogy ilyen Angyalokat küldött! Méghogy Veletek maradunk továbbra is? Nem kérdés: erre egy válasz lehet: TÛZÖN-VÍZEN KERESZTÜL! Köszönettel: Mariska
malvinkicska 2015 ápr. 14. - 11:02:29
(1990/4273)
Köszike aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leírtad hol található.
Gabuék azok nagyok, aranyosak, nem lehet elég hálát adni Istenek, hogy vannak ilyen segítõkész emberek, akik foglalkoznak ilyen dologgal is, hogy emberek szórakozzanak.
Bemes 2015 ápr. 14. - 10:57:13
(1989/4273)
Én is azért szeretem jobban Gabusék feliratosát, mert még a nyelv megismerését is segíti. Nem beszélve arról hogy vágatlanul csinálják.
Tudod úgy vagyok vele, hogy legalább nagyon egyszerû dolgokakban meg tudjam értetni magam, persze jó lenne alapszintre eljutni. A remény hal meg utoljára.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 14. - 10:47:35 8/10
(1988/4273)
Elõször én sem tudtam , de a Gabusék fb oldalán írták és akkor jobban megnéztem .
Az a tegnapi rész jelenete amikor a két nõ és két férfi ( az ügyvédek ) beszélgetnek és aki Banuval szemben ül , az a testvére. Sokat mutatják , nagyon szimpatikus õ is , de Kivanc a helysebb meg a fiatalabb .
Most láttam elõször még a pasit .
malvinkicska 2015 ápr. 14. - 10:34:24
(1987/4273)
Kivanc tesójának esküvõi fényképét láttam, de tényleg nem hasonlítanak, én nem is gondoltam mikor néztem oda tekerek már, és alaposan megfigyelem. Az biztos ha azt nézzük Simay a legnagyobb, vesztes, mert mindenkije, oda van a szülei, Kivacot már rég elveszítette, az az ördög meg csalinak használta, meg is mondta Kuzey neki. Igazi dráma az egész.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 14. - 10:25:12 8/10 Előzmény malvinkicska
(1986/4273)
A drámák sora folytatódik . Most derül ki mennyien voltak ott az erdõben , Burak is követte Güneyt , tényleg minden elképzelhetõ bárki tehette . Samira gondoltam , de nem valószínû azt hiszem nem õ .
Simay nagyon belekeveredett és elvesztette a szüleit sorban . Valahol sajnálom a lányt , igazából senki sem szerette , nem tudom továbbiakban mit fog tenni , szerintem jót nem . Csak annyit láttam , mert bele bele néztem elõre , hogy sokáig szerepel a sorozatban .
Gülten ezek után remélem amit lehet jóvá tesz , talán nem késõ és segíti a lányát a továbbiakban .
A fb-n olvastam a tegnapi részben Kuzey testvére is szerepelt . Az egyik ügyvéd volt a jelenetben amikor Ebru asszony és Banu tárgyalták a családi ügyeket . Jó képû férfi õ is , de nem hasonlít Kivancra egyáltalán .
10/10
kaboca12 2015 ápr. 14. - 08:38:20 10/10
(1985/4273)
De jó, hogy ezt a kérdést feltetted! Mert ezen már én is gondolkodtam mikor Burak a képbe került, csak nem mertem megkérdezni, azt hittem, hogy hülyének fogtok nézni. :) De nekem is úgy tûnt, hogy Burak és Banu között voltak érzelmek, és nem testvéri szeretetre gondolok. És addig, amíg nem derült ki, hogy testvérek én úgy gondoltam, hogy Banu azért tette Burakkal amit tett, mert így állt bosszút, hogy valami nem úgy történt, ahogy õ azt eltervezte. Burak is olyan gyengéden nézett Banura.
Bemes 2015 ápr. 14. - 08:00:40
(1984/4273)
Én is szótárazgattam egy kicsit , ha kijutok Törökországba, akkor alap dolgokat tudjak . Én azt tapasztaltam, hogy nem mindig egyezik a magyar-török és a török- magyar . Van amikor nem egy az egyben történik, hanem közbe van iktatva egy másik nyelv, tehát többszörös áttétel.
Szóval ezután egy csomó szót inkább kerülök, csak ami mindkét fordítóban, és egy az egyben ugyanazt jelenti. Olvastam, hogy valaki ajánlott egy ügyes kis utazási szótárt, de egy olyan csajszi, aki Ankarában él több éve arra hívta fel a figyelmet, hogy azt a szótárt német- törökbõl fordították.
Hát nem tudom, nekem nincs rutinom nyelvtanulásban, sajnos nem beszélek idegen nyelvet, amit szégyellek is. Nagyon kínosan érzem magam külföldön azzal a csekély szókinccsel.

Mindezt azért írom, talán tudtok ajánkani valamit.
malvinkicska 2015 ápr. 14. - 07:30:45
(1983/4273)
Elég drámai volt a mai a fiatalok egymásra mutogatnak a kialakult helyzetért, de Kuzey ráébresztette az igazságra, Simayt, mert cimborált azzal az ördög Ferhattal. A gesztusa szép volt, most sem hagyta éjszakára elmenni, meg vannak benne az emberi érzések ennyi rossz után is, más biztos kidobta volna, mint macskát. Aztán Demet meg nyugodott,hogy vége. Gülten, most döbbent rá tönkre tette egyetlen lánya boldogságát, biztos, nem szerettem volna a helyébe lenni. Aztán ott van Baris csak azért kötött házasságot, távol tartsa Güneyt ez egy szemét számító féreg, az anyja is rang kórságban szenved, meg pénz hajhászásban, a gyerekei boldogsága nála nem számít, csak a külcsín , az ilyen ember, érzéketlen lelkileg üres valaki.
Bemes 2015 ápr. 14. - 07:11:26
(1982/4273)
Nagyon jó volt a mai rész is. Mutatta, Kuzey hogy uralkodik magán. Ott van benne a régi indulat (hasonló jelenet már volt, amikor Banu-Güney párost nem osztotta ki szíve szerint)
megmutatja a film, hogy mit érez, de már higgadtan kezeli a dolgot. Azért mennyire "kuzeyes", hogy ráhagyja Simayra a vádakat, sajnálja a lányt.
Demet hívása is nagyon szép volt, jól jött Kuzeynek hogy kimondta, jobb hogy nem az õ kezéhez tapad vér, Ali sem akarta volna ezt. Talán segített Kuzeynek megbékélnie a helyzettel.
Baris pedig kimondta az anyjának a lényeget, miért vette el Cemrét. Persze tetszett neki, de a fõ ok Güney kiszorítása volt. Csak abban téved, hogy Cemre Güney miatt ment hozzá.
Hiába, mint mondani szokás, mindenki magából indul ki.
Azért elég jó megérzésük volt Güneyt illetõen.
Megsajnáltam Gültent, borzasztó lehetett szembesülnie azzal, milyen boldogtalanságba hajszolta bele a lányát. Talàn Cemre is most nõ fel igazán.

Én ugyan végig láttam már a filmet, de nekem nem derült ki, hogy Burak a szerelme volt Banunak, valószínüleg csak akart lenni? És már a tiltás miatt annyira bekattant?
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 13. - 20:03:06 8/10
(1981/4273)
Akkor jó nem is találgatok én nem arra gondoltam , de kivárom .
Igen a nevek jelentése nagyon jók és szépek .
Viszont egy szónak több változata is lehet . A hayat is élet meg a can is , de ha azt is jelenti : lélek az még szebb.
Most már megyek a másikhoz......tudod !
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 13. - 19:11:34 8/10
(1980/4273)
A sorozatunk a fb-on elérte a 1100-s nézettséget ! Szívbõl örülök gratulálok a Lányoknak és mindenkinek :))

Megnéztem a fordítóval a Can :azt jelenti = élet .

A mai részben még mindig nem derül ki mi történt az erdõben.....Gülten végre a lánya mellett van, úgy néz ki .
Zeynep milyen piszok alak , mindenhol ott van és mindenbe beleavatkozik a megjegyzéseirõl nem is beszélve.
Burak is nagyon megváltozott a pénz õt is megszédítette már . Vénust kidobja , pedig mellé állt az elején és neki köszönhet sok mindent .
Most már elbizonytalanodtam ki is lõtte le azt a sátánfajzatot .
10/10
kaboca12 2015 ápr. 13. - 16:19:29 10/10
(1979/4273)
Sziasztok!

Kb. 250 hozzászólással voltam lemaradva. Gabusnak már írtam privibe, hogy össze-vissza dolgozom. Most éppen 3 hetet voltam Németországban és 3 hetet leszek itthon. Ezt azért írtam így le, mert láttam, hogy ketten is kérdeztétek, hogy mi lett a petícióval illetve válaszoltak-e rá. Sajnos nem tudok mindig válaszolni, ha kint van egy kis idõm, akkor skype-olok a családommal. A fordításokat a Facebookon figyelemmel kísérem, de nincs idõm vagy lehetõségem mindenhez sajnos. Egyébként ezúton én is köszönetet mondok azoknak a lányoknak, akik ennyi idõt töltenek ezzel.
Rátérve a petícióra, még nem lett elküldve a tévétársasághoz. Gabussal volt róla szó, hogy közösen megfogalmazzuk a kísérõ levelet, de miután felröppentek olyan hírek, hogy esetleg meglesz a második évad úgy döntöttem, hogy várunk egy kicsit. Most meg ugye valóban ismétlik az elsõ évadtól, így elképzelhetõ, hogy azután leadják a 2. évadot is, mert amíg az elsõ fut, addig letudják szinkronizálni a másodikat.
Amíg visszaolvastam a hozzászólásokat sok minden megfordult a fejemben, sok mindenhez írtam volna véleményt, de mikor továbbolvastam, rá kellett jönnöm, hogy más már megfogalmazta azt, amit én is leírnék. Nagyrészt egyetértek mindenkivel, tehát csak ismételném a dolgokat. Hozzám legközelebb Zandra látásmódja áll.
Ccatyval nem értek egyet, hogy kár leadni tévében, hiszen mindenki megnézheti neten. Sajnos nem! Én például egy 86 fõs "faluban" (régen az volt) lakom, ahol sajnos nincs más lehetõség, csak a mobil internet. Ez meghatározott adatforgalommal jár, ami nekem most speciel 8 gigás. Ez azt jelenti, hogy ha megnézek egy 5x20 perces részt, akkor lelassul a netem. Persze lehet hozzá vásárolni több kiegészítõ csomagot, csak így sem olcsó a dolog. Aztán ott van az, amit más is elmondott, hogy tévében nézve más, illetve nagy felbontásban és nem mindenki ért ahhoz, hogy ezt azzal összedugja, még ha ez egy szakavatottnak egyszerû is. És van még egy érvem az ismétlés mellett. Sajnos már nem tudom, hogy ki írta, hogy újranézve vett észre valamit a filmben, vagy esetleg akkor értett meg benne valamit. Én speciel úgy terveztem, hogy az elejétõl nézni fogom. Talán az elsõ 3 részt láttam is, aztán megint közbe szólt az élet és már eltelt jó pár rész, mire újra be tudtam kapcsolódni. Tehát számomra öröm, hogy ismétlik. És szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
Még annyit, hogy én is kedvelek és tisztelek mindenkit itt a fórumon így, ismeretlenül is. Mikor végre idekerültem és visszaolvasgattam a hozzászólásokat olyan volt, mintha ide is hazaérkeztem volna. :)
Bocsánat a hosszúságért, összefoglaltam a majdnem 1 hónapos lemaradásomat! :)
Bemes 2015 ápr. 13. - 11:02:55
(1978/4273)
Sziasztok Mindenki!

Tényleg nagyon jó lett Gabus válogatása! Nagyon jó kis Fb. oldal lett.

A mai részben már egyre jobban megmutatkozott Güney, Zeynep és Baris igazi jelleme. Engem azért meglepett, hogy Zeynep Sinaneréknél is kavar, nem csak mint nõ.
Baris Kuzeyt okolta azért, hogy Cemre veszélybe került, úgy kellett vele szembesíteni hogy õ volt gyáva, õ sodorta veszélybe hogy mentse a saját bõrét.
Güney pofátlanul elõször Kuzeyra, most pedig az apjára keni Ferhat megölését. változatlanul azt gondolom, nem szeret õ senkit magán kívûl. A többi hiúság, érdek. Úgy tûnik, Baris szerelme sem volt tartós, a rendõrségen még rohant Cemréhez, aztán simán jelentkezett az anyjánál a házasság felbontásával kapcsolatban. Mind a kettõjük részérõl butaság volt ez a házasság. Szerencsére Gülten is kezdi belátni. Sajnos a boldogságot kierõszakolni nem lehet.
Azért Burak sem teljesen korrekt Venusszal. Õ is felhasználta, de nem egyenesen , de finoman pattintja le.
Nekem tetszik Can , õ hiába gazdag és sikeres, mégis jó ember. Azt hiszem a "can" lelket jelent, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Illene rá, nekem nagyon szimpatikus.
malvinkicska 2015 ápr. 13. - 08:40:10
(1977/4273)
Szép hetet mindenkinek. Zeynep egy nagy kaki kavaró aljas csúszó, mászó, féreg, nagyon tud kavarni az biztos. Venusnak igaza volt amit Buraknak mondott õ tette oda ahol van, most meg az a kis csitri akarja irányítani. Baris hamar megbánta a házasságot az a kóró Banu amit követ minden nõi szereplõvel, az már sok. Ahogy lejön én úgy látom Güney is vonzódik még mindig Cemréhez, jobban , mint a feleségéhez, annak is csak az volt a célja fel mászni az uborka fára. Samit féltik a börtöntõl, kíváncsi vagyok , mikor derül ki a valódi gyilkos, kiléte. Burak változott rossz irányba.
9/10
gabus53 2015 ápr. 12. - 22:09:52 9/10
(1976/4273)
Szia Érsekvári!

Nagyon drága vagy, én mindig is szerettem grafikus dolgokkal foglalkozni, szerkesztgetni, stb. Amúgy is számítógépfüggõ vagyok, most meg szalad a lakás, elfelejtek enni (na jó nem kell mindent komolyan venni). És hát pontosan ezért csinálom, mert szeretem, és mások is örülnek neki. Ilyen apróságok sok örömet tudnak okozni, nem lehet csak egy "nyers" oldalra invitálni õket, foglalkozni kell velük. És hát ez látszik is, hiszen 1 hónap alatt majdnem 1000 követõje van az oldalnak, szerintem ez nagyon jó szám.

További szép estét mindenkinek! :-)
malvinkicska 2015 ápr. 12. - 20:29:12
(1975/4273)
Ahogy olvasgattok a FB-on lesznek itt dolgok aminek örülök, nem fogunk unatkozni, atársaság nagyon jó szinte olyan, mintha, egy válogatáson lettünk volna, akkor sem lehetne jobb. Az Istenek hálát adok amiért ilyen emberekkel hozott össze ismeretlenül, a vélemények egyeznek, aztán tiszteletben tartjuk a másikat, sok a közös bennünk.
Szép hetet kívánok, most már az idõ is olyan.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 12. - 20:27:16 8/10 Előzmény gabus53
(1974/4273)
Szia GABUS !

Az elõbb írtam Malvinkának és ott hozzád is írtam pár sort , de külön Neked címezve is megírom , hogy nagyon szuperen, kreatívan nagy hozzáértéssel csinálod a facebook oldalt . Most az új kép eszméletlen jó , nagyon tetszik .
Szoktam olvasni ott is a hozzászólásokat és mindenki hálás és nagy örömmel írja , hogy milyen szeretettel csinálod nap mint nap a részeket ezzel mindannyiunknak nem kis örömet szerezve . Szandrával együtt jó kis csapat vagytok .
Sokadszorra is nagyon nagyon köszönjük mindkettõtöknek , hogy élvezhetjük így a sorozatot !
További szép estét , jó pihenést kívánok :))