zandra 2015 ápr. 06. - 20:41:08
(1893/4273)
(Ez lemaradt) Azért a zseniálistól még messze vagyok (az Arany Hamlet fordítása), de köszönöm, és szívesen:))
zandra 2015 ápr. 06. - 20:34:56
(1892/4273)
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem nem csak a törököknél tabu a testvér exe, fõleg ha jegyben is jártak. (Legalábbis én is olyan vaskalapos vagyok ebben a kérdésben, mint Kuzey.)
De én igazából tisztelem is emiatt Kuzeyt. Mert általában az ösztönei után megy, még is, itt az elveit helyezi elõtérbe, ami számomra szimpatikus. Az önfeláldozása /hosszú önmegtartóztatása nekem csak azért túlzás, mert, ahogy Ali is mondta, Güneyért nem éri meg. De lehet, hogy pont ennek ellenére tisztelem még inkább.
BMariska52 2015 ápr. 06. - 20:24:52
(1891/4273)
Jaj, de jó, hogy leírtad, bár elég fárasztó, de már az 52. bölümnél tartok, most kicsit jobban látok... Teljesen meghülyít ez a sorozat!
zandra 2015 ápr. 06. - 20:18:03
(1890/4273)
Tudom, a kedvenc szereplõivel elfogultabb az ember. Meg ha a szerelmesknek drukkolnak, akkor tûzön-vízen át. Én vagyok a kivétel, aki az Anna Kareninában Karenint, a Bovarynében Bovaryt sajnálja, és az Anyeginben Tatjana férjének drukkol, szóval én mindig a becsapott harmadik féllel vagyok, akit nem szeret senki:D ebben az esetben most Barissal. Meg én eleve kritkusabb vagyok Cemrével, mert az elejétõl kezdve nem kedvelem. (Mondjuk Kivancnak még egyik sorozatpartnerét sem tudtam kedvelni, sõt egyik török fõhõsnõt sem. Eddig mind idegesítõ volt számomra.)

Lehet, hogy ebben valami. Bár nagy ironikus Cemre részérõl, hogy férjhezmenés oké, a csók már túlzás...:D
A testiség amúgy nekem nem annyira hiányzik amúgy a sorozatból (a kosztümös filmek a kedvenceim, azokban még ennyi sincs), csak a "szikra", az nem jön át itt most nekem. Talán Kuzey túlzott tartózkodása miatt.
BMariska52 2015 ápr. 06. - 20:11:59
(1889/4273)
Gyönyörû zene, gyönyörû környezetben, köszönöm szépen! Érdekes, régen milyen sokan zenéltek nálunk, mostanra eltûntek, v. az aluljárókból, terekrõl elküldték õket? Az is lehet, mióta nem dolgozom, már én nem járok arra, ahol zenélnek, addig mindig szívesen megálltam pár perc kikapcsolódásra, feltöltõdésre.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 06. - 20:07:55 8/10
(1888/4273)
Köszönöm , hogy megírtad :)) Néha elkap a hév és akkor nézem az eredeti részeket , de a Te nagyon jó fordításod és Gabus munkája teszi tökéletessé . Nem is erõltetem , megéri kivárni .
Megjegyzem 20 rész még együtt nem semmi , akkor lesz velük sok érdekes fordulat a többiekrõl nem is beszélve !
BMariska52 2015 ápr. 06. - 20:03:19
(1887/4273)
Kedves Érsek, Malvin és Szandra, sajnos, lemaradtam az Üzenet... c. filmrõl, pedig készültem rá, megpróbálom valahonnan megszerezni, próbáltam online, de mindenféléket le kéne tölteni, attól meg én félek.
Az említett borzalmakat, mint éden, jó-rossz, ének isk. kasza, frizbi, soha nem néztem és már nem is fenyeget az a veszély, hogy most jöjjön rám, pont elég, amit az ajánlóban látok ezekbõl, még sok is.
Szandra kedves, nagyon nehéz nekem is megérteni Cemre gondolkodásmódját, nem is tudom, hogy képzelte, hogy majd érintetlenül élhet ebben a házasságban, és egy életre megtarthatja a szerelmet, a házasságot is, és a végén övé lesz a Herceg, akire vágyik. Az is egy másik õrület, hogy tényleg ennyire komolyan veszik a törököknél azt, hogy ha elõtte a testvér udvarolt, akkor már tabu? Hadd mondjam itt is el újra és újra köszönetemet, Te zseniálisan fordítasz, nem is lehetne már elképzelni a Te és Gabus áldásos munkája nélkül!
zandra 2015 ápr. 06. - 19:47:59
(1886/4273)
SPOILER
Még kb. 20 részig együtt lesznek.
Baris hamarosan megtudja majd, hogy Cemre Kuzeybe szerelmes, és ezután majd elõjön belõle a Cemre által eddig nem ismert Baris, vagy még rosszabb. Bár Baris már hamarább el akar várni - azt mondja vagy hazudja Ebrunak, hogy csak Güney idegesítése miatt vette el Cemrét - de ezt az anyja nem engedi, merthogy a média. Így megállapodnak Cemrével, hogy 3 hónapig fenntartják a látszatot, aztán mehet. Cemre persze nem jókedvében megy bele ebbe, hanem mert Baris megfenyegeti, hogy feljelenti Kuzeyt Ferhat lányának elrablása(?), zsarolása miatt. Szóval nem lesz valami kellemes házasság; mindketten szenvedni fognak. Baris eléggé szemét lesz, de lesznek emberségesebb, szánnivaló pillanatai is (néha kitört belõle az "egészséges fiatal férfi is" :D). Szerintem tényleg szereti Cemrét, mert a szakítás után se lesz túl rajta, de ez is ilyen güneyes, bosszúálló szerelem inkább. Cemre, mondanom sem kell, végig Kuzeyjel lesz elfoglalva a házassága alatt is (több intim jelenete lesz vele, mint a férjével) Baris háta mögött szervezkednek - aki továbbra is csinálja a kis mocskos ügyeit - amire Baris rájön, és ezt is szegény Kuzey sínyli majd meg, de végül ez hozza majd meg a szakítást. A válást meg majd egy nagyon csúnya jelenet, de ezt már nem akarom lelõni.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 06. - 18:10:14 8/10
(1885/4273)
Valóban igazad van Cemre is hibás , ráadásul Baris érzéseivel is játszadozik . Kapóra jött neki a férfi ,aki meg oda van érte.
Csak azt nem értem mégis csak nem gyerek már Cemre , azzal is tisztába van a házasság "egyébb dologgal" is jár .
A férje egészséges fiatal férfi , meddig játszadozhat vele .
Tényleg mi lesz és mikor mennek szét vagy elválnak ?
Köszi ha megírnád , engem nem zavar ha elõre tudom .
Bemes 2015 ápr. 06. - 17:27:15
(1884/4273)
Elolvasva a sok gondolatot az jutott az eszembe,tényleg nagy jelentõsége van az otthono példának. Másolhatja is az ember, de taszíthatja is, követheti is- de mindenképpen hat rá.
Érthetõ, hogy pl. Gülten agyonféltette a lányát,de ezzel és az állandó ajnározással határozatlanná is lehet tenni valakit. Késõbb lesz felnõtt. Szerintem ez is oka hogy Cemre ilyen meggondolatlanságot csinál, gyõz a nõi sértettség, dac, gyerekként viselkedik.
Barisnál én nem veszem be a járatlanságot, õt vonzotta Cemre naívsága, megkockáztatom, számolt a szûzességével is. Sok pasinak tetszik ( az egójuknak)ha õk az elsõk.
Meg a családján is ütni tudott, tudta, hogy a Banu- Güney kapcsolatot megöli a féltékenység ha ott lesz szemelõtt Cemre.
Kuzey azért mondta el Cemrének, hogy szereti, mert azt hitte meg fog halni. Utána meg kínosan érezte magát, de nem titkolta Gülten elõtt sem .Megértette Gülten aggodalmát, tisztességgel nem mondhatta volna hogy tuti belátható idõn belül épségben megúszom, és normális életem lesz.
Hogy miért rohant megakadályozni a házasságot? Mert õ akarta Cemrét, félt hogy elveszíti- mondhatni idõt kért volna.
Szerintem nem jó, ha túlságosan minõsítjük a gyerekeinket. Úgy értem, nem jó ha állandóan magasztaljuk õket, mert aztán más csodálatát nem biztos hogy kiváltják. Az sem jó, ha állandóan lekicsinyeljük õket, akkor az önbizalmuk sérûl.
Nehéz dolog, az ember szeretetbõl, aggodalomból nagyon sokat árthat is .(Hu, gondolom én is..)
Nekem azért is tetszett Kuzey mondata , hogy nem kell a múltat elfelejteni, mert attól leszel ember- mert tanulnunk kell mindenbõl, nem dughatjuk a fejünket a homokba mintha meg sem történt volna. Akinek van lelkiismerete, az képes javítani magán, a hibáin.
Lehet, hogy Güney és Zeynep is azért lett olyan alattomos és gonosz, mert eddig minden bejött nekik, mindenki csodálta õket. Ezzel nem akarom aszorgalmukat, tehetségüket eltagadni. Mégis érezni lehetett mindkettõjükön, hogy ciki nekik az Ali- Kuzey-Cemre világ, èrdekes hogy mégis innen akartak maguknak párt. Mintha a vagyon és a "tiszta élet"közti tétovázás jelenne meg.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 06. - 17:13:04 8/10
(1883/4273)
Találtam egy ismert zeneszámot szép édeni környezetben . Az a címe : DREAMWORLD - valóban az !
Jót tesz ez a pár perc , ebben a stresszes világunkban , hogy ellazuljunk idõnként kicsit .

https://www.facebook.com/video.php?v=870250539691847&fref=nf
malvinkicska 2015 ápr. 06. - 16:46:29
(1882/4273)
Nekem úgy jött le Cemre dacol Barissal, mert a gondolata állandóan Kuzey, õ egy meggondolatlan kis csaj most aki megmutatta férjhez tud menni, nem gondolta végig ennek a következményeit, az igazi házasság nem kölcsön kenyér, ma kérek egy darabot, holnap megadom, de ezt õ nem gondolta meg Gülten az anyja rossz irányba terelte, az is azt gondolja így védheti meg a bajtól. és pont lehet az ellenkezõje lesz a késõbbiekben de én tévedhetek is csak feltételezem.
zandra 2015 ápr. 06. - 16:30:56
(1881/4273)
Amúgy Baris késõbb már elég "szakavatottan" nyúl majd a nõi nemhez :D szerintem csak imponálni akart Cemrének ezzel. Már ha ez imponálás a törököknél.
zandra 2015 ápr. 06. - 16:28:16
(1880/4273)
Szerintem viszont nem azért erõltette Barist, mert gazdag, egyszerûen csak Kuzeytõl akarja minden áron elválasztani, mert látja, hogy mennyire szenved miatta Cemre, és meggyõzõdése, hogy Kuzey úgyse lenne vele Güney miatt. A másik nem elhanyagolható dolog pedig, hogy Ferhat miatt állandó fenyegetettségben kell élniük. Alit is szempillantás alatt megölte, Cemrével is simán megtehette volna. Azért gondolom, senki se akarna olyan vejt, akinek folyamatosan rendõrségi ügyei vannak és életveszélyes helyzetekbe hozná a lányát.... (De ezeket Kuzeynek is elmondta)

És szerintem Cemre nem Gülten agymosó szövegének dõlt be, hiszen elõtte egyáltalán nem vette komolyan Barist vagy az anyja szavait, inkább idegesítette mindkettõ; akkor döntötte el dacból, amikor meglátta Kuzeyt Denizzel.
zandra 2015 ápr. 06. - 16:11:50
(1879/4273)
Azt értem, hogy miért teszi, csak az zavar, hogy úgy viselkedik, mintha egy élettelen húsdarabhoz menne feleségül, és egy percig se jut eszébe, hogy Barist, aki EDDIG eléggé rendes volt hozzá, - és aki ráadásul híres ember - mennyire megalázná ezzel; és csakis a saját érzéseivel van elfoglalva. Pedig Güney után neki aztán tudna kellene, milyen érzés becsapva lenni. Igazából ezt nem bírom Cemrében, hogy amíg Kuzey mindenki érzéseivel törõdik - még Simayjal is - addig Cemre csak magára és Kuzeyre korlátozva látja a világot.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 06. - 15:54:16 8/10
(1878/4273)
Gülten szeme elõtt csak az lebeg a lánya élete jobb legyen mint az övé volt , bármi áron . Feláldozza a lányát , Kuzeytõl félti (hiába tudja a kettõjük érzéseit egymás iránt). Mindent elkövet , Cemre bedöl a sok agymosó szövegre amit az anyja sújkol belé . Sajnos a lány is a buta eszére hallgat , semmi érzést nem érez Baris iránt az érintésétõl is menekül .
Meddig megy ez majd Barisnál ? az pedig elég furcsa , hogy neki is ez lenne az elsõ ? Lehet ilyen is .
Gülten az autónál ezekkel a szavakkal búcsúzik Cemrétõl : Az ajtóm mindig nyitva áll elõtted , ha boldogtalan leszel ( már most az ) . Ezt a lelkiismerete mondatja vele.....lehet is neki .
malvinkicska 2015 ápr. 06. - 15:53:22
(1877/4273)
Most indult Az ének iskolája nevetséges amit követ benne Ördög Nóra az i s azt hiszi, mindent tud pedig nem a tegnap este nagyon ripacs volt. A Fridi nem vállalta vagy mi, na meg Caramel tanári szerepben, nevetségessé, teszik magukat, gagyibbnál gagyibb, emberekkel, a suszter miért nem marad a kaptafánál.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 06. - 15:40:23 8/10
(1876/4273)
Ma déle a kedvenc filmemet adták , nem tudom ismeritek az Üzenet a palackban c filmet 1999-es amerikai romantikus .
Kevin Costner (bár nem a kedvencem ) Robin Wright ,Paul Newman . Sokadszorra láttam , de minden alkalommal érzelmi bombaként hat rám.....nagyon szép történet . néha beleszaladok ilyenbe , de nem bánom meg.
Valószínû a tv2 sosem fogja elismerni , hogy a nézõi nyomásra a petíció hatására adja le a sorozatot és akkor már a 2. évadot is , mert egyébként megint csak botrány lenne belõle , ezzel csak tisztába kéne lenniük .
Most úgy állítja be milyen nagy kegyet gyakorol a nézõk felé .
Már nincs egy épkézláb mûsoruk amit letudna adni .
frizbi , éden hotel , kasza , jóban rossz , zsaruk , mind nézhetetlen felejtõs gagyi vacak !
BMariska52 2015 ápr. 06. - 12:50:06
(1875/4273)
Már megint elfelejtettem valamit! Észrevettétek Ti is, hogy a forgatókönyvírók között van Orhan Pamuk, aki 2006-ban Nobel-díjat kapott? Azért ez is mond valamit!
BMariska52 2015 ápr. 06. - 12:19:24
(1874/4273)
Szerintem amit Cemre tett, az kicsinyes bosszú volt Kuzey-el, Zeynep-el, Güney-el szemben, és kislányosan engedett az anyja nyomásának, ami szerintem mindennél nagyobb hülyeség volt Gülten részérõl. Kiváncsi vagyok, mikor bánja meg, vagy mikor vallja be magának is, hogy megbánta! Azon már én is gondolkoztam, hogy vajon csak a filmekben tudják így megtartóztatni magukat egyes pasik?