burak 2015 márc. 03. - 23:36:24
(1333/4273)
Irod a TSZ, hogy a híradó miatt nem adták végig. Amíg ebben az országban így mûködik a mûsoradás, hogy csak az idõt töltsük ki alapon nem is várhatunk jobbat.
Itt az élõ példa szerintem most ez a Kuzey, egy ilyen szinvonalas sorozatot így adni le, reggel 6.45, du. 13.55 kinek ez vicc, ilyen alapon lehetett volna gyerekcsatornára tenni, kivágni a gonosz részeket, mert amilyen hülyék eltudom képzelni róluk.
9/10
gabus53 2015 márc. 03. - 23:33:40 9/10
(1332/4273)
Szia burak!

Amikor Simay meglátja a tengerparti fotót a számítógépen, 3 pár lábfejet lát, amit késõbb azt hiszem Seref kapitánynak mond el. Majd elkezdenek nyomozni, és akkor derül ki, hogy az a kicsi lábfej a fotón az Ferhát lányáé, vagyis Denizé, akit késõbb meg is találnak.
burak 2015 márc. 03. - 23:27:36
(1331/4273)
Kedves Simike !

Igen Vajna úr szerintem az ország pénzét hordja ki magának és a haverjainak. Szerintem több szót nem is érdemel.
Ketten vagyunk a férjemmel mi nem is nézünk ker.csatornákat, ha lehetne kivetetném a csomagból,de sajnos alap felszereltség.
10/10
ccaty 2015 márc. 03. - 23:25:04 10/10
(1330/4273)
Amikor a Tiltott szerelem utolsó részét adták, akkor ott is volt valami közfelháborodás, mert a híradó elõtt nem volt idejük leadni a befejezõ részt teljesen egészében. Úgy emlékszem másnap megismételték.

No, jó volna megtudni, hogy ez a közhangulat hogyan jutott el az illetékesekhez? … sõt még tovább is, mert mintha több helyen is szóba került volna, ezért engedtek a népharagnak.

Hát, ez is egy említésre méltó baki, amit szintén a TV2 érdekeltségéhez tartozók követtek el. Valaki(k) ott nagyon nincs(enek) a helyzet magaslatán. Igaz, ha minden képzettség nélkül az utcáról bekóválygott akárkik is vezethetnek mûsort, akkor oda úgy látszik bárki betévedhet és kaphat munkát.

Tulajdonképpen, aki akarja megnézheti törökül a teljes sorozatot a youtube-on. Ez egyenlõre nagyjából elég a kíváncsiság feloldására. Aztán meg már annyit nyaggattuk a TV csatornát, hogy az szinte 100 % hogy hamarosan a következõ évadot is láthatja az akit az akkor még érdekelni fog.

Hogy ne legyünk igazságtalanok, néhány adalék ahhoz, hogy nemcsak a török sorozatokkal bánnak ilyen mostohán.

Hát ez bizony nem elõször fordul elõ, és nemcsak a kereskedelmi csatornáknak róható fel ez a fajta nemtörõdömség.
Az, hogy a közszolgálati televíziónál nem a köz véleményét és érdekét tükrözi a mûsorstruktúra, az abból is látszik, hogy mindenfajta gagyi, nézettség nélküli, érdektelen produkciókkal nyomják ki a nézõk szemét, pedig megannyi míves, nagy érdeklõdésre számot tartó mûsor, sorozat van, melyekbe csak belekapnak és nem követik figyelemmel, hogy pl. a sorozatoknak van-e folytatása.

Igényességgel pedig végképp nem lehet megvádolni õket.

Nézzük például a „Magyar Királyi TV-t” mely közpénzbõl packázik a nézõkkel:

- a Hölgyek öröme (The Paradise) – 2 évad készült el belõle 2012-2013 között, nálunk ebbõl csak egy évad volt látható, és bár már az elsõ évad sugárzása alatt (2013) rendelkezésre állt a 2. teljes évad anyaga is, mégis csak egy év kihagyás után most kezdték el sugározni, a Közszolgálati TV-k mûsorstruktúrájának változása után már nem az M1-en, hanem a Duna TV-n. Mi tartotta õket vissza ettõl 2 évig?

A Story4 (úgy tudom RTL érdekeltség)
- Downton Abbey 2011 óta már 5 évadot gyártottak le, ebbõl nálunk nagy nehezen 4 év alatt 3 évadot sikerült leadni, igaz most azt harangozták be, hogy megismételik (sokadszorra) a már leadott 3 évadot egymás után és utána a 4. évaddal folytatják. Hiszi a piszi! Hiszem, ha látom. De még, ha látom is, az 5. évadnak akkor sincs se híre, se hamva.

Most hirtelen nem jut eszembe több, de a BBC-nél nagyon sok, igényes, akár kosztümös sorozatot gyártottak, de ez egyik csatornát sem érdekli. Ugyan miért az igényes sorozatokat vásárolnák meg?
simike2015 2015 márc. 03. - 23:19:22
(1329/4273)
Drága Burak!
Vajna úr csak a magyar filmiparral meg a kaszinóival foglalkozik. No meg világszép feleségével. Nem baj, ez minket nem segít. Engem bevallom az sem érdekel, a keradók mit sugároznak, mert találja meg mindenki a maga sorozatát. Engem a többi nem érdekel, én a törököket szeretem. Akit a mexikói érdekel, az nézze azt. Ami bosszant, hogy a tv-nek mindenki igényét ki kellene elégítenie. De persze a nézõk hülyítése szerintem fõ feladat. Mert aki észreveszi, hogy hülyének nézik, az kiszáll, a többi meg bent marad és moshatják az agyát. Ezért egyre jobban teljes egészében lassan áttérek az internetre. De azért szomorú vagyok.
burak 2015 márc. 03. - 23:09:22
(1328/4273)
Szia

Látod te is felteszel egy csomó kérdést, de az az igazság, hogy hiába tudjuk meg a választ.nem tudjuk majd beleépíteni a cselekménybe, mert hiányzik a magyar párbeszéd.

Spoiler
Akkor én folytatom, ki az a Deniz, az a hosszúhajú csaj a 46.bölümben kuzeyel, nekem az sem világos, hogy Güney Ferhatot akarta lelöni, vagy véletlen volt, és mit keresett ott Baris,Burak. Simai is az összes pasival kapcsolatba kerül igy,vagy úgy és ez a sok nyüglõdése még Kzuzeynek Simajal. Ehhez kell az egész történet.

Ez a spoilerezés is szerintem már felesleges, legalább jobban tudnánk egymást segíteni a cselekményben, mert hogy tudjuk az igazat úgy is nézhetõ a történet, mert szuper
burak 2015 márc. 03. - 22:59:27
(1327/4273)
Elõször is a Vajna úr sz....az egészre,tudod jól. Szerintem sõt biztosan nem is tudja és ismeri a magyar médiát. Ezek az emberek, hol magyarok. Hol élt ez az ember és hány órát töltött az országban.

Én ker. tv ezért nem is nézek. Most, hogy lesz ez a tv csatorna átállás mindenki az állását félti és ugrál összevissza, vajon kit érdekel a Kuzey. Eddig sem foglalkozott senki, hogy mit vetítenek,itt az élõ példa. Ugye sok ember megy az m1bõl, a tv 2 meg gondolom bevannak sz..., hogy mi lesz velük.

Pedig megfogadtam,hogy nem foglalkozom már, de most megint csak feldûhített ez az egész.
simike2015 2015 márc. 03. - 22:58:25
(1326/4273)
Hol fogunk beszélgetni, most a sorozat végén errõl a filmrõl? Vagy itt is lehet? Nem vagyok profi fórumozó. Viszont szívesen beszélgetnék veletek a szereplõkrõl és a további részekrõl is. Azokat már majd' mindegyiket megnéztem, de persze, mivel nem tudok törökül, számtalanszor félreértettem.
Ki tudja például, hogy Simay a tegnapi utolsó jelenetében mit csinált a számítógépen, és hogy fedezte fel Deniz nevét. Mert ez a lány majd fog szerepelni (és szerintem igen fontos bár rövid szerepe lesz a 2. évadban). És kinek a számítógépén molyolt?
Sajnálom szegény lányt, mert teljesen beijedt Ferháttól, nem véletlenül. A mai utolsó részrõl még nem tudok írni, mert szabályosan végigbõgtem.
A tegnapi utolsóelõtti rész is szerintem nagyon jó volt.Gülten-Cemre, Baris-Cemre beszélgetése nagyon megdöbbentett. A bulin Kuzey viselkedése iszonyú feszültségrõl árulkodott, gondolom Cemre miatt.Az viszont meglepett, amikor a taxival mentek haza Zeyneppel a taxiban megfogta illetve visszafogta Zeynep kezét és megcsókolta.Guney-Banu jelenetei is nagyon megrendítettek, én sajnáltam mindkettõt.
Többek között azért szeretem a török sorozatokat, és filmeket is, mert nagyon árnyalt szereplõi vannak. Senki nem csak gonosz, vagy csak jó. Kuzey is milyen csúnyán lehordta Zeynepet, amiért nem mondta neki, hogy egész nap együtt volt a modellsráccal. Zeynep jogosan vágott vissza Cemrével Szóval jó lenne együtt maradni.
10/10
ccaty 2015 márc. 03. - 22:32:18 10/10
(1325/4273)
Sok elmélkedésre okot adó téma van.

Pl. miért erõltetik a nézõkre a gagyibbnál gagyibb napi sorozatokat? (… és ki lehet az a többszázezer ember, akik megosztva a gagyi Jóban rosszban és a gagyiságban vetekedõ Barátok közt sorozatokat nézik?)
Van nekünk egy a filmipar megújításáért felelõs kormánybiztosunk (Vajna András), aki felkarolhatná, hogy nézhetõ sorozatokra menjen (bárki) pénze.

Az RTL-en futó szintén napi sorozat még az Éjjel nappal akármi. 3 ordenáré, ocsmány, kultúrterméknek nem nevezhetõ pénznyelõ mérgezi a magyarok agyát.

Ebbõl a pénzbõl (már, ha lennének olyan tehetséges emberek, mint Törökországban )…és miért ne lennének)) olyan színvonalas sorozatokat is lehetne gyártani, mint amilyent legalább a törökök csinálnak és még pénzt is hozhatnának, hiszen nemzetközi szinten kereskednek a török sorozatokkal is.

Ugye nem árulok el titkot, hogy a Barátok közt, Éjjel nappal Budapest, valamint a Jóban rosszban sorozatok Magyarországon kívül sehol nem adható el. Tán egy ismétlést, ha megélnek, utána… kuka. Vele együtt a rájuk költött milliárdok.

Vajna Úr a kaszinói mellett már elkezdhetné csinálni azt a feladatát, melyért a fizetését kapja, azaz a filmipar megújítását… melyek közé tartozhatna a magyarországi TV csatornákon futó – hazai gyártású – sorozatok felügyelete is…
9/10
gabus53 2015 márc. 03. - 22:20:36 9/10
(1324/4273)
:-)
burak 2015 márc. 03. - 22:05:20
(1323/4273)
Nekem is ez a véleményem, már felvetettem, hogy abban kéne összefogni, hogy nem nézni a tv2-öt. Az biztos, hogy fél év múlva a kutya sem nézi meg, ahogy õk adagolják.
Nagyon jó lenne, ha sikerülne a zandra, gabus féle fordítás, mert bármilyen nyelven a google fordító használhatalan.

Írod spoilerben, hogy mi történik, ezek szerint tudod fordítani, szerintem még az is jó lenne ha valaki a bölümöket leírná, hogy mi a tartalma, még az is több segítség lenne.

Már csak azért is jó lenne tudni, hogy mi történik, mivel mindenki végignézte törökül, bennem is rengeteg a talány.

A FB Tanay fogalmazta meg nagyon jól.nem is tudja a tv2, hogy milyen sorozatot dugott el,micsoda forgatókönyv, micsoda szinészi játékok, micsoda Kivanc, és milyen jók a szinkronosaink, törökország csak meghajolni tudunk, tessék utánuk csinálni.
10/10
ccaty 2015 márc. 03. - 21:25:53 10/10
(1322/4273)
Jóval többen nézték a sorozatot, mint amennyien itt a fórumon és az FB-n követjük, ezért van még olyan kevés aláírás a petícióban. Ha nekik az 500.000-es nézettség kevés, akkor mennyien nézhetik a Barátok közt és a Jóban rosszban sorozatokat? … és mióta a Kuzey Güney megelõzte nézettségben az utóbbit, azóta a hivatalos oldalukon sem mutatják a nézettségi listát.

Ennél nagyobb bakit a TV2 már régen követhetett el. Hónapok múlva a kutyán kívül csak egy-két kitartó nézõje lesz a sorozatnak. Egyrészt, mert még melegében megnézik a fanatikusok a török mindenféle fordításában fellelhetõ részeket, másrészt amikor majd folytatják a sorozatot, már senki nem akkor fogja megnézni, amikor kegyeskednek leadni, hanem majd szépen összegyûjtve, online vagy letölthetõ formában (reklám nélkül) fogják élvezni.

A csatornáknak az a bajuk a török sorozatokkal, hogy Törökország igen közel van Mexikóhoz, vagy Brazíliához képest. Mert az utóbbi 2 országba szívesebben mennek szerzõdést aláírni az illetékesek, sleppjükkel együtt, bújtatott cafateriaként. Ilyen szempontból még Venezuela és Peru is igen vonzó lehet, hiszen láthatóak voltak már ezekbõl az országokból származó sorozatok is magyarul. Törökországba átruccanni már olyan snassz.

SPOILER

A 47. rész végén adja be a kulcsot a fõ gonosz. Már csak azt nem értem, hogy a lényeges részeket, amikor jó volna tiszta képet látni/nézni, miért éjjeli felvételként mutatják, hogy alig lehet követni. Nagy általánosságban az éjjeli jeleneteket is nappal forgatják, csak a felvevõgépen szûrõt alkalmaznak.

A lényeg, a lényeg, hogy elpatkol az átok, de a jelenetbõl alig látszik valami. Azt, hogy ki ölte meg, Zeyneptõl tudja meg Kuzey, késõbb.
burak 2015 márc. 03. - 21:10:18
(1321/4273)
Én is csatlakoznék a email klubosokhoz, köszönöm !
8/10
Érsekvári 2015 márc. 03. - 20:50:46 8/10
(1320/4273)
KEDVES GABUS ÉS ZANDRA !
ELÕRE IS KÖSZÖNÖM :))) KÖSZÜNJÜK A KEDVES GESZTUST A SEGÍTSÉGETEKET !
NAGYON ÜGYIK VAGYTOK ! KÖSZI KÖSZI KÖSZI :)
offtopic
Gábor Rita 2015 márc. 03. - 20:19:17
(1319/4273)
Sziasztok!
Én is nagyon hálás lennék ha lefordítanátok!Izgatottan várom,és elõre is köszi!!!
Gábor Rita 2015 márc. 03. - 20:18:30
(1318/4273)
Sziasztok!
Én is nagyon hálás lennék ha lefordítanátok!Izgatottan várom,és elõre is köszi!!!
9/10
gabus53 2015 márc. 03. - 19:51:10 9/10
(1317/4273)
OK! Akkor összeszedem a gondolataimat, és küldöm az e-mailt még az este.
zandra 2015 márc. 03. - 19:47:37
(1316/4273)
Na, az jó lenne :) Én is gondoltam rá, de a ráégetéshez, szabdaláshoz sajnos nem értek. Szerintem youtube-ról lehet, hogy letörölnék a szerzõi jog miatt, jobb lenne az fb vagy esetleg indavideo (ez akadozik a legkevésbé szerintem.)
Okés, megbeszélhetjük, lentebb írtam a mail címemet, fb-m nincs.

Amúgy a 41. részhez holnapra vagy holnaputánra lesz kész a felirat.
malvinkicska 2015 márc. 03. - 19:16:37
(1315/4273)
Hidd el én másik fórumon is reklámoztam hol lehet alá írni tudjátok figyelik és csak egyszer tudjuk, mi alá írni ,még az a barom is veri a nyálát, és idegességemben nem jót nyomtam meg megfájdult a fejem, mert nagyon bosszant, hogy fordult velem elõ ilyesmi, de a négylábú is megbotlik. A mai rész amúgy is drámai volt, pedig már azt is írtam elég keménynek érzem magam, sok minden történik az emberrel élete folyamán, de ez most a gyomrom görcsbe rándította.
8/10
Érsekvári 2015 márc. 03. - 19:01:53 8/10
(1314/4273)
Nagy szemét Ferhát még a börtönbõl is irányítja a piszkos dolgait , minden nem kívánatos személyt eltetet láb alól .
Természetesen elvégzik helyette az ápolónõt is , meg a feleségét , az egyik emberét is megöleti .
Vajon kivitte el a pénzt a táskába , mert nem mutatták csak derékig az illetõt .
Banu teljesen bolond és ez csak a kezdet volt , Güney jól beválasztotta a csajt .
Viszont Burak meglepett , hogy ennyire nem hajt a pénzre a cégre . Nem tudom ez késõbb sem változik ?
Esetleg Vénusz nyomására mégis másképp gondolja vagy történik olyan szituáció .