malvinkicska 2015 febr. 17. - 07:28:36
(1093/4273)
Annyi sok jó sorozat van a neten nem fogom nézni az Éden Hotel meg egyebek baromságokat be sem kapcsolom, a Tv-t szinte nincs miért. Olyan értéktelen dolgokat vesznek meg, hogy nincs rá jelzõ, bele vannak gabalyodva aMexikói nyálas sorozatokban, azt akarják, hogy nézzük.
8/10
Érsekvári 2015 febr. 16. - 23:46:51 8/10
(1092/4273)
Ezeknek A tv csatornáknak csak a jóban rosszban meg a barátok közt a színvonal , más sorozat nem létezik .
Ezeket a blõd barom sorozatokat lehet húzni az idõk végezetéig .
Így ahogy írod én is inkább nézem tovább törökül majd , meg a többi sorozatot , mint ezeket az agyament ,infantilis , eszetlen limonádékat .
8/10
Érsekvári 2015 febr. 16. - 20:55:03 8/10
(1091/4273)
Gondolják duplán lenyomják a torkunkon addig sem kell újat vetíteni.
Megjegyzem egy ilyen szemetet kinéz , pláne kétszer :((
Mai részben alakultak a kis csoportok Vénusz Burakkal összefogott és eltökéltek , kifogják deríteni mi van a háttérben .
Kuzey is kitartó nyomozásba kezd és innentõl nincs megállása , míg Ferhátot el nem kapják .
Simayt ezek szerint mindenhova cipeli magával kénytelen követni Ferhátot , nem engedi el az is lehet valami szándéka ( jó vagy rossz ) lesz a lánnyal . Mint "férfi " úgysem rúghat labdába nála , mint kiderült :))
malvinkicska 2015 febr. 16. - 20:14:52
(1090/4273)
Ezek a fejükre estek nem régen adták a Santa Diablát, mit akarnak avval a sorozattal, sokan alig vártuk vége legyen úgy el volt baltázva öltek benne, ha kellett ha nem, memória tesztelést végeznek a nézõkön magukon kezdjék.
8/10
édesmaya 2015 febr. 16. - 20:13:49 8/10
(1089/4273)
Akkor ezek szerint a 2.évadot semmiképp sem vetítik le. A gonosz álarcát, meg nem is olyan régen vetítették, nincs két hónapja sem talán, hogy befejezõdött. Ki kiváncsi rá ilyen gyorsan megint?!
Lengabor 2015 febr. 16. - 19:41:21
(1088/4273)
A SuperTV2 Sajtószobájában a következõ szerepel:

2015. március 3. - kedd
13,55: A SOROZAT BEFEJEZÕ RÉSZE!
SUPERTV2 PREMIER
Kuzey Güney - Tûz és víz (12)
(Kuzey Güney) (2011-2013)
Török romantikus filmsorozat (50')
107. epizód

Március 4-tõl:
13,40: ÚJ SOROZAT!
A gonosz álarca (12)
(Santa Diabla) (2013-2014)
Amerikai filmsorozat (50')
1. epizód
malvinkicska 2015 febr. 16. - 16:59:04
(1087/4273)
A sorozat teljesen úgy van írva, hogy Kuzey állandóan bajba keveredjen, mindegy, hogy csak legyen felhajtás. Azért a mai részben jól kitolt a szemét F-el olyat tudott meg ami õ álmában sem hitte volna, hogy egyszer valaki rájön, fõleg nem K. Az amin még gondolkodom mi a célja az íróknak egy, ilyen fiatal lányt, miért tesznek szinte apja korú férfival, ez valahogy nekem nem jön be, igaz most Simaynak nem könnyû ezzel az állattal.Baris az olyan szemét , hogy már valami borzalom, Güney mindig oda mondja neki azért amit akar azok a pofák amiket vág G mikor Baris vigasztalja Banut. Fotósokat bérelt fel, hogy meglelje Burakot de azok hamar észbe kaptak és elmentek. Jelenben szakítottak Zeynep és K remélem így marad.
Bemes 2015 febr. 15. - 15:38:46
(1086/4273)
Ha az ember végignézi az életét, legtöbbünk talál benne rossz döntést.Handan szerelmes volt és naív, elszökött otthonról, gyorsan jöttek a gyerekek.Nem volt családi háttér mögötte.
A férje sem akarta hogy tanuljon. Hidd el, sokan kerültek ilyen helyzetbe.
Gondolom nem volt aki vigyãzzon a kicsikre, a férj balhézott volna, lehet hogy pénz is kellett volna hozzá.
Mégis úgy gondolom én is, hogy a döntéseinkért vállalnunk kell a felelõsséget, ki kell hoznunk az adott körülményekbõl a legjobbat. ha nem csak a férjét hibáztatja, kedves és segít neki, esetleg levesz a válláról terheket az üzletben, akkor szebb életük lehetett volna.
Azért megjegyzem, nekünk könnyû kívülrõl okosnak lenni. Sajnos az érzelmek általában elvakítják az embert. Mert ugye különben minden házasság jobb lenne.
Hát ezért is jó errõl beszélgetnünk.
Én Güneyt is megértem.Tanul, segít az apjának, dolgozik is, ráadásul az öccsét is mindig ki kell húznia a kalamajkából.Vizsga elõtt nagyon nem hiányzott neki a családi balhé,hirtelen elege lett.
Nagyon összejött minden a tragédiához, még az is hogy az áldozat is tilosban ment át.Én ezért túlzásnak is találtam az elütött fiú anyjának a reagálását, abban is benne volt a saját lelkiismeretfurdalása.
malvinkicska 2015 febr. 15. - 13:15:54
(1085/4273)
Abban igazad van nem ilyen korban kell azon gondolkodni, amit fiatalon elszalasztottam, már mint Handan , valakinek elég, hogy háztartást vezessen gyerekeket neveljen de arra is kell gondolni egyszer megöregszünk egyedül is maradhatunk, és akkor mi lesz az élet megy tovább, és megélhetés. A mai világban nem lehet számítani a gyerekre akár milyen jó is mert nehéz a megélhetés. A saját példám én egy életen át dolgoztam, egyedül maradtam, de van egy biztos hátterem, nem vagyok ki szolgáltatva, ha nem így csináltam volna bizony nem lenne szinte semmim, mert nincs annyi ami egyszer el ne fogyna.
10/10
ccaty 2015 febr. 15. - 11:40:44 10/10
(1084/4273)
Hát igen, mennyivel könnyebb mást hibáztatnunk saját eltékozolt életünkért, hibás döntéseinkért. Handan anyó nem tud túllépni saját árnyékán. Ha valamit nem tettünk meg, azért kár mást okolni, mert, ha igazán akarunk valamit, akkor azt meg is tesszük. Vannak dolgok, amelyek megismételhetetlenek, nem lehet újrajátszani, újraélni az életünket, mert az egy megismételhetetlen dolog. „Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba.”

Ha tehát Handan asszony nem tanult tovább, az a saját döntése, saját választása volt. Csak egy indok, rossz kifogás az, hogy feláldozta magát a szerelemért. Azzal mérgezte meg a saját életét és a kapcsolatukat, hogy ezt állandóan a férje orra alá dörgölte, holott ez csak részigazság. Ha már a szerelem mellett döntött, az nem zárta volna ki a lehetõséget, hogy még a gyerekek vállalása elõtt ne tanulhatott volna. De esze ágában sem volt neki a tanulás, és valljuk be a megszemélyesített karaktere nem egy észkombájn, azt is mondhatnánk Handan asszonyra, hogy nem egy Einstein, így a szerelem nélkül is csak egy vágyálom maradt volna a számára a tanulás.

Kényelmesen éldegélt, szült 2 gyereket és most, hogy már azok felnõttek kezdi magát feleslegesnek érezni. Kezd elméleteket gyártani arra, hogy jelenleg miért nem kielégítõ számára az élet. Tipikus példa arra, hogy az elrontott életéért mindenki más hibás, csak õ nem. Fel sem merül benne a kérdés, hogy mit ronthatott el, mit kellett volna másként csinálnia? Vagy most mit csinálhatna másként, hogy teljesnek érezze az életét?

Sõt, mintha direkt, szánt szándékkal hergelné a férjét, morog, zsörtölõdik, esztelenségeket csinál (ollóval szétszabdalja férje nadrágját), úgy viselkedik, mint akinek elgurult a gyógyszere. Csoda-e, hogy végül a férje besokall?
…aztán eljön a katarzis, mert önzésbõl ismét rosszul dönt, azt hiszi közel került a húsosfazékhoz, ahol újra és újra megalázzák… majd kiteszik a szûrét és ezzel elveszít mindent, amiért annyira áhítozott… és ismét csak lógó orral, irigykedve nézheti mások boldogságát, melybõl saját magát rekesztette ki.

Végsõ következtetésként leszûrhetjük, hogy az õ nagyravágyó, örökké elégedetlenkedõ természete okozta a családja bukását. Mert visszaütött az a sok számító ajnározás, ösztökélés, az hogy nagyobbik fiát törtetésre nevelte, mert abból még a saját családján is átgázoló, irigy, önzõ szörnyeteg lett, akinek kódolva volt a bukása… és végül egyikük sem nyert semmit a rossz tapasztalataikon kívül…

…és végül Güney oda kerül, ahol kezdenie kellett volna. De, nemcsak azért, mert balesetet okozott. Mert igenis a balesetet õ okozta. (más kérdés, hogy az áldozat is hibát követett el) Ha népnevelni akarta az öccsét, akkor azt nem vezetés közben kellett volna megtennie, elég lett volna leállítania a kocsit egy félreesõ helyen és ott kiadhatta volna a mérgét. A gépjármûvezetés veszélyes üzem, nem közben kell megoldani a család összes gondját.
Bemes 2015 febr. 15. - 10:11:02
(1083/4273)
Szia!
Annyira jól összefoglaltad a lényeget, hogy nincs is mit hozzáfûzni.
Talán annyiban védeném meg Kuzey viselkedését a feleségével kapcsolatosan, hogy csõbe lett húzva. Ne felejtsük el, a csaj arra hivatkozott, hogy az orvos szt. gyilkosság lenne elvetetnii a babát. Ezért döntött Kuzey a házasság mellett, mert a gyilkos szó mellbevágta, hisz amúgy is lelkiismeretfurdalása volt a baleset miatt.
Kuzey soha nem volt szerelmes belé, az hogy a kórházi ágyba befeküdt mellé, szerintem a csaj könnyûvérûségét mutatja. Értem én,és sajnálom is amiért ilyen lett- de bepalizta Kuzeyt, manipulálta, hazudozott össze-vissza.
Soha nem értettem meg ha egy nõ terhességgel akart férjet fogni. Szerintem a gyerekvállalás közös döntés kell hogy legyen.Egy házasságot hazugságra építeni nagyon simlis jövõt feltételez.
De lehet, hogy én vagyok vaskalapos.
Bemes 2015 febr. 14. - 23:11:15
(1082/4273)
Talán még azzal egészíteném ki amit mondasz, hogy Handan azért is a férjét okolja, hogy nem tanulhatott tovább.
Feladta terveit a szerelemért, minden vágyát Güneyben látta megvalósulni, aki szégyenkezik a családja miatt. Tragikus, de ez is gyakori eset,nem mindig hoz az ember jó döntéseket.
Ha egy házasságban nem becsülik egymást, akkor csak tönkretenni tudják az életüket.
Ennek ellenére tudom sajnálni õket is, mert már nem tudnak javítani az elhidegülésen.
Igen, jól írtad a szemléletünkön is kell ahhoz változtatnunk, hogy boldogok tudjunk lenni.sokszor magunk vagyunk az akadály.
simike2015 2015 febr. 14. - 23:09:43
(1081/4273)
Az álbalesetnél csak azért nincs igazad, mert annak az volt a célja, hogy Ali bebizonyítsa Kuzeynak, hogy a testvére, Güney soha nem állna ki érte, és nem vállalná át a balesetet, mint Kuzey tette.
zandra 2015 febr. 14. - 22:38:35
(1080/4273)
Végre valaki tisztán látja a balesetes dolgot. A nézõk és a sorozat is hajlamos elfelejteni, hogy Kuzey is jócskán benne volt, úgy van beállítva, mintha a közelében sem lett volna a balesetnek. Pedig eleve miatta kerültek olyan helyzetbe, aztán meg õ (is) lökdösõdött, kiabált a kocsiban. Ezt mindig elfelejti(k) megemlíteni. Plusz, az õ döntése volt, hogy magára vállalja, nem Güney kényszerítette. Ezért sem tudtam annyira haragudni Güneyre az álbalesetnél, mert az meg tisztán Kuzey hibája volt. Nem tetszik, hogy annyira egyoldalúan ábrázolják ezt a dolgot...

A simayos dologgal is egyetértek. Elég korlátolt lány, de nem olyan velejéig romlott õ, mint ahogy sokan beakarják állítani. Még a Sümeres dolog is érthetõ valamilyen-szinten, fõleg annak tudatában, hogy Kuzey a házasság alatt mi mindent csinált, beszélt Zeyneppel. Török férfiak....
simike2015 2015 febr. 14. - 21:23:19
(1079/4273)
EZ NÁLUNK IS ÍGY VOLT RÉGEN, MA MÁR KEVÉSBÉ, DE SOK KULTÚRÁBAN, FÕLEG VIDÉKEN MA IS ÍGY VAN, AHOL 2 FIÚGYEREK VAN A CSALÁDBAN, OTT AZ IDÕSEBBIKET, PLÁNE HA JÓ FEJE VAN, AKAR ÉS AMBÍCIÓZUS IS taníttatják a szülõk, a fiatalabbik pedig viszi apja üzletét. Ami ebben az esetben azért is érdekes, mert Kivanc a privát életben Adanában, ahol született, olyan családban nõtt fel, ahol az apja pék volt. Így a filmben nem kellett gondolom külön tanulnia a simit készítésének fortélyait. Szóval nem kell mindenkinek agykutatónak lennie egy családban, szerintem semmi probléma, ha Kuzey "egyszerûbb" lélek. A lényeg, hogy jó ember, tiszta szívû, becsületes. S hogy miért vállalta el Güney bûnét? Egyikõtök sem írta, de pont az egyenessége miatt az is benne volt, hogy lelkiismerete nem engedett neki mást, hisz az autóban a baleset elõtt õ vitatkozott részegen Güneyjel, szinte verekedtek, és egyikük sem figyelt az útra. És persze otthon is nekiesett az anyja, hogy õ tehet mindenrõl. Õ vágta képen az apját is, szóval valahol hibásnak érezte magát, amellett, hogy amiket írtatok, azok is igazak persze. Õ három évet kapott (nem tudom, honnan vettétek, hogy fél évet), ebbõl lett 4 év, miután megszúrta Ferhátot, de nem mesélte el, mi volt az elõzmény. A családban már elég egyértelmû hogy Handan nagyon szerette Samit, de eléggé hamar eldurvult a helyzet, és Sami ütötte verte a feleségét, amit a gyerekek is láttak. Nem olyan régen volt, amikor a két gyerek összebújva nézte végig, hogy veri Sami az anyjukat. Régebben egyszer valamelyikük mondta, hogy azóta a kuzeyi pofon óta nem üti apjuk az anyjukat. Tehát a 4 ember közül csak Güney tudta kezelni az indulatait, a többiek nem. Handanban nagyon becsülöm, hogy bár az élete nem úgy alakult, ahogy elképzelte, de megpróbált mindent megtenni a családjáért. Nekem például van egy-két 2 fiús ismerõsöm, akik mindegyike meg van gyõzõdve arról, hogy a szüleik a másik testvért szeretik jobban. Szóval ez sem egy ritka dolog. Simayt meg azért nem értem, miért bántjátok, mert szerintem Smay volt Kuzey elsõ nõje, nemcsak a börtön után, hanem egyébként is, akivel lefeküdt. Gondolom az ilyen esemény nemcsak a lányoknál, a fiúknál is emlékezetes. Kuzey nehezen tudja kimutatni az érzelmeit, s amellett, hogy az rlsõ szerelem mindig Cemre marad, de Simayjal is kiött volna, ha nem vetetei el a gyereket. De én Smayt is értem, egyrészt sok volt akkoriban körülötte a jó tanaácsadó, másrészt meg nem ismerte Kuzeyt annyira, hogy meg tudott volna benne bízni. S mire Kuzey elmondta neki, ne aggódjon, elveszi feleségül, akkorra már túl volt az abortuszon. S valljuk be, nem tudott ellenállni Kuzey jóképûsûgének. Annyira nem hibáztatom érte. S Güney is vonzódott addig hozzá, emlékezzetek, amikor az elején odahívta a golfpályára, vagy amikor Kuzey kórházban volt egy nagy verekedés után, milyen viccesek voltak, amikor reggel a doktor együtt találta õket a kórházi ágyon... S bevallom, Kuzey viselkedése Simayjal szemben egyáltalán nem tetszett, míg együtt laktak, mert Simay ezt nem érdemelte. Idegen környezetben, ellenséges anyóssal, férjjel nem egy leányálom együtt élni. De a török egy patriarchális társadalom, ha megnyerte hadd vigye alapon ezt érdemelte. Kár. Pedig szeretett volna beilleszkedni.
10/10
ccaty 2015 febr. 14. - 21:10:35 10/10
(1078/4273)
Írod:
„Ha körülnézünk, sokkal több a boldogtalan ember, mint a boldog.”
A boldog szót behelyettesíteném az elégedetlen szóval.

Az ember mindig többre vágyik… és ezért soha nem elégszik meg azzal, amije már van, amit elért.
Minap a híradásokban valamelyik falu egyik utcájában napközben két óra hosszat nem volt áram. Öreganyó telesírta a Híradót, hogy ez milyen tarthatatlan dolog, hogy az Elektromos Mûveknek ilyen hosszú idõ múlva sikerült csak helyreállítani a szolgáltatást.

Ha csak arra a tényre koncentrálunk, hogy a koránál fogva õ még csak legfeljebb egy petróleum lámpával megvilágított lakásba (házba) születhetett, mindjárt másként állunk a panaszáradatának megítéléséhez.
De sorolhatnám azok sorát, akik türelmetlenkedve olyan dolgok miatt elégedetlenkednek, amelyek a világ másik végén még egyáltalán lehetõségként sem merülnek fel. Mert Einstein nagyon régen megmondta már, hogy: Minden relatív.

A boldogságot magunknak kell megteremtenünk, magunknak és, ha lehet másoknak is.

A fenti gondolatot továbbfûzve megállapítható, hogy Handan asszony egyszerûen csak egy nagyravágyó és talán még azt is lehet mondani, hogy unatkozó típus, aki nem elégedett meg azzal, amit a férje a családjának nyújtani tudott. Holott, sem szegénységben, sem nyomorban nem éltek. Rendezett otthonuk van, amit férje megbecsült munkájával teremtett elõ. Csakhogy õ olyan életet képzelt magának, amilyen Ebru asszonynak is van, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy õ egy faragatlan, tanulatlan asszony, akit a kedvenc fia is szégyell.

A végén pedig rosszabbul jár, mint a mesebeli három kívánságban a békés természetû halász nagyravágyó felesége… mert az legalább visszatérhetett az elõzõleg megszokott életéhez… de õ nem…
Bemes 2015 febr. 14. - 15:17:32
(1077/4273)
Huhh, a zömével egyetértek.
Ezért inkább arra reagálnék, amivel nem értek egyet. Megjegyzem, nagyon jó kis érdemi beszélgetés alakult ki.
Szóval Kuzey elég általános kamasz volt , mondhatni nem nõtt be még a feje lágya 17 éves korára. Nem szeretett tanulni, lehet, már akkor is úgy érezte, hogy a bátyja mellett nem rúg fociba.
Hiszen még a szeretett csajt is õ szerezte meg.
Nem vagyunk egyformák, nem mindenki született céltudatosnak, nem egyformán érettek ebben a korban a fiatalok.
Igen, láthatott otthon durvaságott. Láthatott egy kiégett, csalódott anyát (aki állandóan morog), akinek nem elég az az élet, amit a férje nyújtani tud.És szerintem a férje is kiábrándult, küzd a fennmaradásért, nem kap és nem is ad kedvességet. Ugye mennyire mindennapos ez? Az asszonyverésre nincs mentség.
Az nem törvényszerû, hogy ha az apa durva, a fiú is verni fogja a nõt. Kuzeyt a felesége jól behúzta a csõbe, ezer okot találhatott volna a verésére- de õ nem akar az apja módján viselkedni.
Emlékezz, amikor megütötte anyja védelmében az apját - ami nagyon is bántotta õt-nem tudta, hogy ez már máskor is megtörtént. Güney viszont tudta.....akkor kinek is "természetesebb"az erõszak?
Eleve csak fél év lett volna a börtön. Biztosan láttál már filmet arról, hogy rászállnak a csinos fiúkra a többiek. Mivel nem köpött, folyamatos verekedésekkel kellett távol tartania a kemény bûnözõket. Így lett 4 év. Bement egy éretlen kamasz, kijött egy megkérgesedett srác.
Egyébként még azt sem mondanám, hogy a szülõk rosszul nevelték .Mert becsületességre nevelték. Boldogságra nem tudták, mert õk sem boldogok.
Ha körülnézünk, sokkal több a boldogtalan ember, mint a boldog.
Továbbra is kíváncsi vagyok a gondolataidra.
Bemes 2015 febr. 14. - 14:45:01
(1076/4273)
Szia!
Ugyanígy érzek én is, hasonlóképpen vélekedem. Pont amit írsz, hogy mindenkinek természetes volt, hogy magára vállalja a bûntetést, ez már eleve egy feleslegesség érzését feltételez.
Szeretem , hogy a szórakoztatás mellett akár tanulsággal is szolgálhat a film, ha nem csak a fekete-fehéret látjuk benne, egy kicsit tovább is gondolhatjuk.
Sõt, talán jó lenne, ha a mindennapokban is elfogadóbbak tudnánk lenni.
10/10
ccaty 2015 febr. 14. - 14:37:37 10/10
(1075/4273)
Na, ja. De, arról se feledkezzünk meg, hogy ott van mindkét fiú számára rossz példának az apjuk és az anyjuknak egymáshoz való viszonya. Mindkét gyerek szabadulni igyekszik ebbõl a rossz légkörbõl. Ki-ki a saját lehetõségeihez mérten. (sõt, nem csak a gyerekek szabadulnának)
Güney a tanulásban látta kezdetben a dobbantás lehetõségét és igyekezett a tandíjra kiadott pénzt szorgalmasan pótolni a golfpályán végzett munkájáért járó összeggel. Majd késõbb az egyre nyomulósabbá váló Banu lett számára az egyszerûbb és gyorsabb módja annak, hogy felkapaszkodjék az uborkafára. Ezért megannyi megaláztatást képes sorozatosan elviselni.

Az anyjuk elvileg szereti mindkét gyerekét, de Güneyben lát kiutat reménytelenül elnyomott helyzetébõl. Biztosan nem árulok el titkot, de a következõkben úgy tapad majd a kedvenc fiára, mint a légypapírhoz a légy. El is nyeri érte azt, amit megérdemel.
A család tudta volna finanszírozni Kuzey taníttatását is, de ez még szóba sem jött, és nem azért nem tanult, mert börtönbe került, hanem azért, mert esze ágában sem volt tanulni.

Már az alap szituáció is arra enged következtetni, hogy Kuzey agyilag nincsen teljesen rendben. Elképzelhetetlen szituáció ugyanis a való életben az, hogy valaki más helyett 4 évre börtönbe megy, fõleg, ha az a másik félévvel is megúszhatta volna azt.

Azzal nem értek egyet, hogy mindenkinek természetes volt, hogy õ megy börtönbe, ugyanis mivel (elõzetes egyeztetés nélkül) teljesen önszántából, magára vállalta a baleset okozását, és már elhangzott az õ bûnössége.

Amennyiben Güneyben (mégis) lett volna több gerinc és bevallja, hogy õ volt a bûnös, ezzel már mindkettõjüket bajba keverhette volna.
A két szülõ pedig más-más okból falazott nekik. Az anya önzése miatt beáldozta a kisebbik fiát, az apa pedig a hazugság várható következményei miatt hallgatott.

Tulajdonképpen nem is értem miért próbálják ennyire naivnak beállítani Kuzeyt, pedig aki saját döntésének eredményeként lehúzott 4 évet a börtönben, mindenféle rafinált bûnözõ között, arra a dacon kívül elég sok minden ragadhatott volna még rá. A börtönben jószerével csak annyit tanult volna meg, hogy mindent – kérdezés nélkül - az öklével kell elintéznie? Holott, ha néha kis önmérsékletet tanúsítana, a kitartásával és az eszével többre vihetné.

A 4 év alatt annyira már kiismerhette az oda összezárt hasonszõrû embereket, hogy ne legyen már annyira együgyû, hogy azt feltételezze egy gengszterbanda fõnökérõl, hogy tisztán szívjóságból segít neki, hiszen az igen hamar kiderült, hogy az öreg nem leánykollégiumot üzemeltet.

Aztán meg ott van az a kifacsart helyzet, hogy inkább jár egy olyan nõvel, akit nem szeret, (mindezt szívszerelme szeme láttára, akire közben még látványosan féltékenykedik is) és ismét mindezt szintén dacból teszi, mert Güney beszólt neki.
Mindezzel azt éri el, hogy ameddig õ – egyenlõre - hosszútávon még nem tervez semmit, de a lányt meghagyja abban a hiszemben, hogy van miben reménykednie. Mert semmit nem tanult abból, hogy milyen könnyen húzta csõbe a kedves kis Simay néhány kósza numeráért cserébe.

... és persze, természetesen a sorozatban nem jutunk odáig, hogy megtudjuk mi lesz Kuzey sorsa jó 20-30 év múlva, de az õ felesége is jó eséllyel számíthat egy olyan sorsra, mint amit Handan anyó már megélt. (beleértve itt a sorozatos elnyomást, letorkolást és veréseket is)

Nem egy példa van rá, hogy a bántalmazott szülõk bántalmazott gyereke továbbviszi a „családi hagyományt”…

Hiszen a körülötte élõk már nem változnak, hiába változtatnak…
malvinkicska 2015 febr. 14. - 13:39:28
(1074/4273)
A Kuzey viselkedése tükrözi, hogy egy 4-év börtön után milyen nehéz talpra állni, mert ez a való életben is így van van akinek sikerül van, akinek nem és vissza esik. K fiatalon ült a tesója miatt mikor szabadult nem olyan környezet várta ami segíti õt a továbbiakban, az anyja továbbra is G segíti, az apja van mellette, aztán most már tudjuk mi történt a börtönben, és F nem hagy neki békét, ott tart be neki ahol csak tud. Aztán elrontotta az egészet Simayval össze bútorozott amit nem kellett volna, de a házasság is zsákba macska, kinek sikerül, kinek nem neki ez sem, ott volta vállalkozás. A testét lelkét beleadta az a szemét tesója betartott neki, ezek után ne várjuk, hogy egyik napról a másikra, egy kiegyensúlyozott szépen beszélõ toleráns férfi váljon belõle. Akit ennyi kudarc ér hiszem nem tud mosolyogni a történteken, szeretne rendes ember lenni, de mindig van egy fal amibe ütközik, én így látom. Az életében csak negatív dolgok történek, remélem érzékelni fogjuk, hogy meg tud õ változni, csak idõ kérdése az egész.