burak 2015 febr. 04. - 21:16:15
(973/4273)
Azzal nagyon is egyetértek veled, hogy tele van propagandával, és látvánnyal,fõleg Istambullal. De mindegyik sorozat és ez természetes, egyébként tényleg gyönyörû. õk törökök és õnáluk még mindig Atatürk imádat van. És büszkén mutatják származásukat és ezáltal az életüket, vallásukat,szokásaikat, amik nem európaiak, amit belevisznek ezekbe a sorozatokba, szerintem attól különlegesek. Kivanc is attól különleges, hogy szõke, de annyira, de annyira török, pedig az apja albán. Az anyja nem tudom milyen õsökkel rendelkezik.

Ez a Kuzey állítólag egy amerikai regény, és gondolom,hogy õk teljesen átültették törökösre. Ezt az életuntságot pedig azért érzed szerintem, mert a tvben annyira elnyújtják, hogy szerintem a fele társaság aki elkezdte nézni és nem neten nézi megúnta, mert valjuk be, hogy vannak olyan bölümök, amik idõkitöltõsek és a ker. tv. ezt még 6 darabra szedi, Én is már erõsen gondolkodom, hogy megvárom a netet és amíg tart majd egyszerre több részt megnézek, nagyon hajlok már rá, szerintem sokan vagyunk így.
burak 2015 febr. 04. - 20:16:06
(972/4273)
Szia

A Menekse Halil visszatérve elkezdtem én is, de még szerintem itt sincs annyira kiforva Kivanc, meg akkor kezdtem volna el mikor Kuzey,Kurt õrület volt. Szerintem a története nagyon sablonos, tudod ott is az kell a lánynak meg a fiúnak,aki nem lehet, meg idegesített, hogy ott volt Kivanc fényképe a koporsón, meg ezek a törökök a temetést soha nem tudják kihagyni.

A Kurt-nál még semmit nem láttam, már akkor az volt a véleményem, hogy Kivancnak még nem kellene kosztümös szerep, nekem privát vélemény, hogy nem igazán élvezte a szerepét,nekem úgy jött le. Mással kellett volna eljátszatni.
Bemes 2015 febr. 04. - 20:13:02
(971/4273)
Milyen érdekes,hogy ezt írod!Én pont azért szeretem a török filmeket, mert minden szereplõnek megérthetõ saját története van, ami miatt olyan ember lett.Mintha nem ítélkeznének senki felett,igyekeznének megérteni másokat.Nekem tetszik ,hogy el lehet gondolkodni utána, nincs csak rossz vagy jó-mint ahogyan mi is összetettebbek vagyunk.Nekem kifejezett felüdülés az egy kaptafára készült harsány /számomra nézhetetlen/filmek,bugyuta vígjátékok,vagy akciófilmek után török filmet nézni.Nem tudom, milyen életörömöt hiányolsz, kérlek mondj egy olyan filmet, ami ilyet sugároz!
burak 2015 febr. 04. - 19:51:58
(970/4273)
Nekem a Gümüs nem igazán tettszett, fõleg a mellette lévõ színésznõ miatt,nekem mindig úgy tünt, hogy az anyja lehetne, de annak tudható,hogy jó pár éve forgatták ,és Kivanc mennyit fejlõdött és milyen ügyes sokoldalú lett az évek során.

A Pillangó álmát mint már írtam megnéztem törökül, nagyon jó. Én úgy gondolom,hogy jót tett Kivancnak a rendezõ váltás.

Kicsit hanyagolni kell ezt a rendezõ nõ párost szerintem. Nekem kihangsúlyozom a privát véleményem, hogy a Kurt se jött be.

Pedig Kivanc.
malvinkicska 2015 febr. 04. - 19:41:08
(969/4273)
Kivacról a véleményed osztom már sok arcát mutatta nem csak szép fiú, az Igazgyöngybe a mama kedvence volt, az is jól állt neki, aztán olvastam járt bokszolni, mielõtt ezt a sorozatot elkezdte volna, lefogyott, szóval azonosul a szerepeivel , ha nem felelne meg nem adnának neki ennyi fõszerepet. A Kurtba csodálatos az egyen ruhában az a keringõ ahogy táncolja az a test tartás, egy szóval lovagol, meg nem sorolom. Az biztos azon felül, hogy jó képû, de tehetséges is, nekem csak jó véleményem van róla.
Bemes 2015 febr. 04. - 19:27:15 Előzmény ccaty
(968/4273)
Én nagyon tehetséges színésznek tartom,aki alaposa felkészül a szerepekre.
Amikor a határozatlan szépfiút kellett azt/Tiltott szerelem/, most a börtönt megjárt idegileg megzakkant jólelkû srácot alakítja. Erre a szerepre pl.szálkásra gyúrta magát,az ideges rángás Szintén eszköz. A Szerelemben,háborúban pedig a merev katonatisztet alakítja.Nekem nagyon tetszik Kuzeyként,megértem a viselkedését.Õ is érzi,hogy rosszul reagál, de az állandó stressz miatt nem tudja kiheverni a szörnyû börtönéveket.
burak 2015 febr. 04. - 19:11:11
(967/4273)
Szia!

De látod, nekem például törökül a sorozatban egyáltalán nem úgy jön le, hogy Banu testvére, azért én várom a35.bbölümöt mert ha jól emlékszem abban több minden van.

A privát véleményem,mivel én Kivanc függõ vagyok, még mindig a TSZ nekem az elsõ helyen van és egyedül azt tudom akár most is végignézni. Nekem könnyû sorozat volt nagyon jó volt. Én egyik sorozatát sem tudom még egyszer végignézni.
malvinkicska 2015 febr. 04. - 18:54:59
(966/4273)
Éppen én is így gondolom, mert az õk ész járásuk más a mentalitás szokásuk, minden azért fontos a pár beszéd.
8/10
Érsekvári 2015 febr. 04. - 18:53:24 8/10
(965/4273)
Szia !
Láttam már ezeket a részeket , de pontosan nem emlékszem mindenre és mivel eredetiben bizony csak a látottakra alapozhattam .
Nem is mostanában volt kb 1 éve.
Gyakorlatilag a második évad ( 40 bölüm ) után az nagyon zavaros nekem és majd pont onnantól nem láthatjuk tovább . Hacsak valami csoda folytán menne tovább a történet .
Nagyon jó lenne !
burak 2015 febr. 04. - 17:57:06
(964/4273)
Szia

SPOILER

A bezárt szobában a tv van ahol a felesége esküvõi videóját nézi, a beteg nõ a kisházban van, amit majd Simay is felfedez, és Synaynak valamit mond majd az az ottani ápolónõ. De hát látjátok, hogy nem értjük és azért kellene tudni végignézni, mert ez egy egymásra épülõ történet. a 35.bölümben reméljük megtudjuk, hogy ki Burak.

Én most már nem nagyon nézem elõre, törökül,mert nem értjük és végülis a sûrû része majd most kezdõdik.
8/10
Érsekvári 2015 febr. 04. - 17:38:10 8/10
(963/4273)
A tegnapi rész fenn van már visszanézem , de a mait is úgy fogom , mert csak 15 percet tudtam nézni .
Azt láttam amikor Kuzey Alinak elmondja a késes dolgot mi történt Ferháttal .
Eddig nem volt világos miért ez a bosszú ami Kuzey ellen van . Végül is a férfiasságát intézte el , habár védelmezte magát .
Ferhát ezt megtorolja , amíg csak él . Persze õ sem halhatatlan .

SPOILER !!!!
A bezárt szobában a felesége lesz akit szintén " büntet ", de majd Kuzey megmenti és kórházba kerül ,de ott Ferhát embere megfojtja egy párnával .
SPOILER VÉGE

Azt mondta Kuzey Alinak, hogy a felesége felszarvazta Ferhátot .
simike2015 2015 febr. 04. - 17:07:52
(962/4273)
Hát azt, hogy valaki megver egy másikat, még soha nem bizonyították újjlenyomat-vétellel.Szerintem meg Sami részeg próbálkozása Handannal minden volt, csak nem kedves gesztus.
simike2015 2015 febr. 04. - 17:01:29
(961/4273)
Amikor Simay odakerült Ferhathoz, mutatták, hogy Ferhat a saját esküvõjérõl készült filmet nézi. Szerintem nagyon szomorúan. Tulajdonképpen az is benne van a Kuzey utálatában, hogy amikor rendre szívatta Kuzeyt, egyszer ellopta Cemre Kuzeynak írt levelét a börtönben és csak az elsõ nagy verekedés fejében adta vissza. Aztán Kuzey lopott el egy Fehatnak szóló levelet, amit ha jól emlékszem Ferhát nõje írt a pasinak, ezt Kuzey hangosan felolvasta a börtönben, mindenki azt hitte, hogy a saját levelét olvassa, de a végére kiderült, hogy Ferhat nõje (felesége) írta, és ha jól emlékszem szakított Ferháttal. Az elsõ 5-8 részben lehetett, majd megkeresem. És ezen Ferhat nagyon berágott. Itt a házban a bezárt szobában Ferhát nosztalgiázik, mert valahol õ is ember, de ezt nem akarja senki tudtára adni. Egyébként tényleg adott egy nagy pofont Simaynak, de Simay megbotlott és úgy esett le nagyon csúsnyán szerencsétlen a lépcsõn. Aztán Ferhát még a porszemet is eltakaríttatta, hogy letagadhassa, hogy Simay nála lakott.
malvinkicska 2015 febr. 04. - 16:50:35
(960/4273)
Fórum társak nagyon nagy a csend a Kuzey és Güney háza táján, ha lassan is de azért történek események, ma igazán olyat tudtunk meg amirõl nem is álmodtam, K ivartalanította azt a férget azért van köztük az a nagy ellentét. Aztán Cemre sem bírta már cérnával és bevallotta, az anyjának szereti K-t, és még jó pofízni kell, hogy náluk lakjon a kis csaj, ezek igazán egyforma lököttek K és Cemre is. Zeynep apja meg olyan, mint az idõ járás, mikor milyen a hangulata úgy beszél a lányával az sem teljesen normális. Sami nem alszik H-val megharagudott, mert elvágta a nadrágját, meg, hogy a szülinapján ivott egy kis pálinkát, aranyosak voltak. Güney csak azon töri a fejét, hogy árthasson a testvérének, meg van már kattanva azzal a tekerccsel. Baris bele habarodott Cemrébe, azt mondta mindig is tetszik neki mióta meg látta. A héten már ideje volt, hogy történjen valamilyen normális esemény, igaz a vége az Féreg képeket küldött Simayról, én a K helyébe magasról tennék rá.
BMariska52 2015 febr. 03. - 17:22:40 Előzmény malvinkicska
(959/4273)
Látod, én is mindig ezt hangsúlyozom, hogy mennyire fontosak a párbeszédek, különben vagy nem, vagy nem úgy, v. mást értünk, mást következtetünk ki belõle. Azt pl. még magyarul sem értem, hogy én azt gondoltam, a tenger sok pénzt tárolja ott Ferhát, azért van zárva a szoba, akkor mégis mi a bánat lehet ott, ha a pénzt nem ott számolta, ami mégis honnan van annyi, mint egy jól menõ bankban?
BMariska52 2015 febr. 03. - 17:16:55 Előzmény ccaty
(958/4273)
Igen, én is emlékszem rá, addigra már tudtam, ki Õ. Én is abba a filmzenébe vagyok szerelmes, annál is inkább, mert nagyon szeretem a hegedû hangját.
malvinkicska 2015 febr. 03. - 16:11:14
(957/4273)
A mai rész át ment gagyiba, ha Simay azt mondja az szent , hol van itt ujj lenyomat vétel kitõl származik az ütések sora, szóval ez is kezd elmenni, rossz irányba, K-t teljesen hülyének nézi mindenki, igaz õ is elég rosszul viselkedik, még most is magát okolja azért a kis ribiért. SAmi aranyos volt mikor simogatta Handant, most nõnek tekintette. Az a másik szemét most a z üzleti ügyekben is ki akar tolni K-val, mindent õ akar Banuval.Ebru is fuj még ilyen szerzõdésrõl sosem hallottam, létezik ilyen, vagy csak ez is itt van. Venus jól oda mondogatott B-nek nem lesz boldog soha annak a kis pincsi kutya Güneynek is, hogy nem sokára lapátra kerül õ is adja az úr.Szóval a héten ezek a részek egyáltalán nem tetszettek, jobb lett volna más vonalon folytatni az egészet, remélem míg megy lesz benne normális tartalmas rész is, nem csak Ferhat és Simay aljassága, mert erre nem vagyok vevõ.
10/10
ccaty 2015 febr. 02. - 23:20:00 10/10
(956/4273)
A szív útjai (Dudaktan Kalbe) sorozatban még játszott is. Saját magát alakította. Nekem - az általam részben látott 4 sorozatból - ennek a zenéje tetszett a legjobban. amelybõl sok számot felhasználtak a Tiltott szerelem (Aºk-ı Memnu)sorozatnál is.
10/10
ccaty 2015 febr. 02. - 22:57:41 10/10
(955/4273)
A hétvégén elõreszaladtam és megnéztem a török 40. részig. Megülte a gyomromat. Tán nem leszek kétségbeesett, ha egy kis szünetet tartanak. Jó, ebben az is közrejátszik, hogy az eredeti részekben végtelen párbeszédek zajlanak, ami törökül persze idegesítõ is. Ám Gülten anyó, de még Sami papa is sokat nyomja a sódert, jóformán mindenkinek szómenése van. Nem csoda, hogy némelyik rész 1-2 perc híján 2 órás. Így a sok szöveg között volt alkalmam a szereplõk alakításait is megvizsgálni. Hát kövezzetek meg, de Kuzey (szerepileg) végtelenül idegesít és személy szerint Kivanc alakítása is már-már a kabuki színházakban történõ alakításokkal vetekszik.

Valaki nem oly régen azt írta, hogy Amerikában nagy jövõ áll elõtte. Nem osztom ezt a nézetet. Külsõleg – fõleg a törököknél ritka kék szemével – hazájában keresett színész lesz még egy darabig. Amerikában egy a tucatból, kinézetre és tehetségre nézve is. Tán eljut odáig, mint minden reménykedõ hazánkfia is, aztán hazasomfordál, amíg van rá kereslet.

Engem kifejezetten idegesít ez a feje kapkodós, félrenézõs, alakítása, ahogyan nem néz a szemébe annak, akivel beszél. Nem egyenes jellemre vall. Vegyük úgy, hogy ez csak a filmbeli jellemábrázolása, de akkor nagyon egysíkú, mert az eddig látott sorozatoknál ez az alakítás állandóan visszaköszön.

Persze, nem vagyunk egyformák, de nem vagyok fanatikus rajongója sem.

A sorozat - eddig - attól volt érdekes, hogy nagyon ügyesen vágták meg a részeket. A történetbõl ezáltal nem hiányzott semmi, mégsem untuk halálra magunkat a sok szöveg miatt. Hogy ez így marad-e a magyarított részeknél a továbbiakban is, ...bízom benne.
malvinkicska 2015 febr. 02. - 19:55:46
(954/4273)
Látod elõzõleg említettem, ott van Baris lehúzta a gyûrût, és az a csaj nem csinált még eddig semmit, lehet ha meg tudja, hogy Cemrenek csapja a szelet, hogy fog rá reagálni. A Ferhat és Simay vonal nekem egy kicsit már sok kezd unalmas lenni, meg K-t agyilag annyira leépítik elég lenne ha egy naivát alakítana.