Téma: Kossuthkifli

1/10
Anna.C. 2015 márc. 29. - 22:17:27 1/10
(230/470)
Jót nevettem az elképzeléseden. :-)
bartalné 2015 márc. 29. - 21:11:05
(229/470)
Nekem nem tetszik ez a film. Nagyon vártam, mert sok jót mondtak róla, de csalódás számomra. Nehézkes a szöveg, nem is érteni mindig, Nagy-Kálózy Eszter maszkja jó, de talán amiatt nem érteni mit mond. Trokán Nórának szép nagy szeme van. És? Hogy ilyen lett volna az élet 1848-ban az Alföldön? Szegények!
Ennyi hülyét egy rakáson! Szóval csalódás. Eddig néztem, ezután nem fogom. Akinek tetszik, annak jó szórakozást hozzá.
3/10
Herta Emil 2015 márc. 29. - 20:52:56 3/10
(228/470)
Azért annyira nem rossz. Köszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor jó, és Trokán Nóra is. Az ösmagyar palackszellem érdekes (a fiatalember a Munkaügyekböl) , a Lengyel Tamàs figurája meg ijesztö, és vígjátéknak nem mondanám a filmet. Talán el kellene olvasnom a könyvet, hogy összeálljon a kép. Most vagyunk a sorozat felénél, már sok új dolog nem történhet. Gondolom a könyvben nem ez a vége, de az eddigiek alapján a z öreg grofnö jöjjön össze a temetkezési vállalkozó-kémmel, Trokán Nòra meg a másik kémmel, a Lengyel Tamás karaktere pedig haljon valahol hösi halált. A cukrász meg nyisson boltot Debrecenben, mondjuk.
10/10
gézakód 2015 márc. 29. - 20:43:47 10/10
(227/470)
Új vagyok itt, s nem tudtam hogyan kell pontozni... véletlen rákattintottam, ezért...
Amúgy szerettem volna, ha elér egy hatos átlagot, de értékelhetetlen...
1/10
Anna.C. 2015 márc. 29. - 20:28:24 1/10
(226/470)
Ahhoz képet nagyon hamar adtál egy halom csillagot neki. :-)
1/10
Anna.C. 2015 márc. 29. - 20:26:19 1/10 Előzmény 4427
(225/470)
Két dolog miatt "fektetek energiát" ebbe a sorozatba. Az egyik, hogy hónapokon keresztül másról sem hallottunk, csak arról, hogy készül a Kossuthkifli. A színész-rendezõ "munkásságát" ismerve voltak kétségeim, hogy ez a film vetekszik azokkal a filmekkel, amikhez hasonította. Sõt, amikor a Gyalog galopphoz hasonlította, (és még pár sikeres filmhez) akkor már nem volt kétségem, hogy túlzás, amit állít, mert a Gyalog galopp sokak szerint "alapfilm". A másik pedig az, hogy hallottam a rádióban egy rövid kis riportot az egyik ismert szereplõvel, aki csupán pár perces szerepet kapott a filmben. A forgatási napról beszélt, hogy egész nap ismételtették vele a kocsiról való fel- és leszállást, a végén már állni is alig tudott, annyira elfáradt. (Hát ezért kerülhetett ilyen sokba, ha egy-két perces jelenetet napokig forgattak.) :-) Az ismert és elismert színész szavaiból szomorúságot véltem felfedezni... Hát azért nézem, mert kíváncsi vagyok erre a bizonyos jelenetre.
10/10
gézakód 2015 márc. 29. - 20:19:06 10/10
(224/470)
Ezt már nehéz kommentálni...
Nézhetetlen, szörnyû...
Életemben nem láttam még ilyen elfuserált izét... A harmadik rész után már nem reménykedhetek abban, hogy javul.
Pozitívan próbáltam hozzáállni, de van egy határ ami alatt azt hittem nem lehet teljesíteni.... lehet.
Nincs mit beszélni errõl a továbbiakban, azt hiszem.
10/10
gézakód 2015 márc. 29. - 18:38:48 10/10
(223/470)
Nem én hoztam fel példának, csak reagáltam rá.
Az értékítéleteddel egyetértek... sõt...:)S ha már filmes példákat hoztál fel, én inkább a Barátok közt vagy az Éden Hotelt említeném... Tudom durva, de ez a véleményem...
olahmiki1959 2015 márc. 29. - 17:26:10
(222/470)
Remélem, "Badagány, a limlomász" még fel fog bukkanni a történetben, eddig jószerével õ volt a legrokonszenvesebb figura.
1/10
offtopic
sawyerx 2015 márc. 29. - 17:03:51 1/10
(221/470)
Két e-mailt írtam már, hogy töröljék a 189/241-es hozzászólásomat, úgyhogy ha itt olvassák, akkor legyenek olyan szívesek! Köszönöm.
ivan37 2015 márc. 29. - 13:26:56
(220/470)
Mivel még megy a sorozat/két részen vagyunk túl-a 6-ból/ és eléggé az elején vagyunk, messzemenõ következtetéseket nem kívánok levonni, de eddig azt látom, hogy igen lassan vánszorog a cselekmény, ami egyelõre eléggé vérszegény.

Számomra zavaró ez a régies nyelvezet, ami nehezíti a dialógusok megértését. Joggal adódik a kérdés,ha Jókai tudott szép magyar nyelven fogalmazni, miért kellett itt az írónak ezt a fura megoldást választani?!

Nem értem..
offtopic
Edmond Dantes 2015 márc. 29. - 10:35:01 Előzmény gézakód
(219/470)
off
Kieg elõzõmhöz: na igen és a rézkarcos életmû sem rétegmûfaj a képzõmûvészetben. Tömegtermék, természetesen nem a Rubik-kocka v egy milliós autós szériához képest, hanem a képzõmûvészeten belül.
offtopic
Edmond Dantes 2015 márc. 29. - 10:27:23 Előzmény gézakód
(218/470)
off
"Szász Endre képeit nagyon sokan látták, messze nem rétegközönség."
Igen, mert Szász Endre részben nem csak és nem elsõsorban festõként volt híres, hanem iparmûvészként vagy inkább úgy mondanám, iparos iparmûvészként. A "festõmûvész" szóból sem véletlenül felejtettem le a "mûvész" szót. Minden hasonlat sántít, de az õ "mûvészetéhez" a filmes mûfajban inkább A tanú, Butaságom története, A tizedes meg a többiek, A kõszívû ember fiai stb. filmek hasonlíthatók, ha egyáltalán. Jó filmek? Igen, Mûvészfilmek? Más értelemben mint amit a szó jelent. De h NEM rétegfilmek, az tuti.
4427 2015 márc. 28. - 22:52:29
(217/470)
Ja, vagy úgy! (Vagy így!:)))
Kovács kolléga 2015 márc. 28. - 22:15:11 Előzmény 4427
(216/470)
Akkor lenne érdekes ez a sorozat, ha kiderülne, hogy a grófnõ valójában csak álcázza az öregasszonyt, valójában osztrák titkosügynök, aki Kossuth Lajost szeretné megölni. Batykó viszont a magyar kormány ügynöke lenne, aki félhülye kocsisnak álcázza magát, valójában osztrák diverzánsokra vadászik.
Az egységnyi filmidõre jutó elvágott torkok, trágár beszólások és szex mennyiségét pedig radikálisan emelni kellett volna.
4427 2015 márc. 27. - 09:17:19
(215/470)
Kétségtelen, ennek a pár kisembernek, ennek a pár (kalandos) napnak a története nem olyan mindennapi, mint pl. a Szomszédok vagy a Barátok közt szereplõié. Mindenesetre nem a szabadságharc közismert figuráinak története. (Egyébként nem butaság ennyi energiát fektetned ebbe a filmbe, amitõl már az elsõ kocka megtekintése elõtt sem vártál semmi jót?)
10/10
gézakód 2015 márc. 27. - 08:39:52 10/10
(214/470)
Kicsit eltértünk az alaptémától, de talán még nem annyira off, hogy ne férjen be ez a hsz.
Nos az alaptermészetem optimista, s a százalékok nyilván megmaradnak a találgatás szintjén.
Érdekes lehet ha közelebbrõl látunk valamit. Elõtûnhetnek olyan részletek is, amitõl változhat az egészrõl alkotott vélemény. S igaz ez a mûvészet valamennyi területén. Két példa, most a festészet világából.
Szász Endre grafikus volt, elsõsorban rézkarcokban jeleskedett. Egy idõben az állam minden hónapban megvásárolt a mûvészektõl 3 db képet, hogy így biztosítsa a megélhetést azok számára is akik nehezen, vagy sehogysem tudták eladni alkotásaikat. A gyakorlat az volt, hogy a hónap végén, egy nap alatt elkészítettek 3 db képet, ami aztán az ismert, elismert mûvész szignójával le lett zsûrizve, s a nagyközönség máris vásárolhatta a mûvész "remekmûvét". Hab volt a tortán, hogy a rézkarcok limitálva voltak, nem emlékszem pontosan 100 vagy 30 másolt készülhetett belõle. Hivatalosan. Feketén meg annyi készült amennyit egy jó ügynök el tudott adni. S én jó ügynök voltam....:)
A második: Egyik festõ képeit úgy tudtam eladni, hogy nem maradt nála egyetlen darab sem, amikor felkérték, hogy a saját képeibõl állítson össze egy kollekciót egy kiállításra. Kb. két hét alatt megfestette az "életmûvét", úgy hogy látható volt az évtizedek alatt megtörtént "fejlõdés", a különbözõ iskolák hatása, s végül a letisztulás, ami már csak az õ festészetére volt jellemzõ.
A "mûértõk" semmit sem vettek észre....
2/10
offtopic
-csengõzoli-- 2015 márc. 27. - 00:50:56 2/10 Előzmény gézakód
(213/470)
Szerintem optimista vagy ezzel a 10%al :)
Kb szerintem 10% lenne aki annyit tudna róla, hogy festõ.
De még erre sem mernék mérget venni...
2/10
offtopic
-csengõzoli-- 2015 márc. 27. - 00:50:26 2/10 Előzmény gézakód
(212/470)
Szerintem optimista vagy ezzel a 10%al :)
Kb szerintem 10% lenne aki annyit tudna róla, hogy festõ.
De még erre sem mernék mérget venni...
1/10
Anna.C. 2015 márc. 27. - 00:36:56 1/10 Előzmény 4427
(211/470)
Nem a szereplõk felsorolására vagyok kíváncsi, hanem a mindennapi életükre. :-) A cukrászén kívül szinte semmi "életkép" nem volt még a sorozatban, így butaság azt állítani, hogy ebbõl a filmbõl megismered az akkoriak életét.