Téma: Kossuthkifli

1/10
Anna.C. 2015 ápr. 07. - 18:05:48 1/10
(290/470)
Nézem, azt is leírtam a múltkor, hogy miért. Egyébként ma is reklámozták a rádióban, ami igencsak bosszantó...
4427 2015 ápr. 07. - 18:05:11
(289/470)
Az ÉS tévé kritikusa lehet, hogy olvassa a Port.hu-t?
Mondom tréfásan, merthogy két megállapításom is visszaköszön a kritikájában (korrekt kritikájában):
1. a film a kisemberek szemszögébõl mutatja a szabadságharcot
2. nem biztos, hogy filmre való Fehér Béla nyelvi bravúrokkal teli, nagyszerû Kossuthkiflije.
4427 2015 ápr. 07. - 18:00:51
(288/470)
Még mindig nézed? (És csak a Kossuthkiflit nézed?!) Pedig mielõtt még bármit is láttál volna filmbõl, kijelentetted, hogy nem vársz tõle semmit.
1/10
Anna.C. 2015 ápr. 07. - 17:25:22 1/10
(287/470)
Igen, olvasópróbának elmenne a szöveg, de egy kész filmben pocsék. Itt valaki arról írt, hogy a mostani rész jobb volt a többinél, amit megint csak költõi túlzásnak tartok. Semmivel nem volt jobb, csak mozgalmasabb. Én továbbra sem értem a grófnõ beszédének kb. 70 százalékát, pedig tudtommal nincs gond a hallásommal. A kastélyos rész a szellemekkel borzalmas nagy hülyeség volt, meg úgy az egész történet egy nagy rakás semmi. Több ismerõsömet kérdeztem, hogy nézte-e a filmet, - több korosztályt - kivétel nélkül azt mondták, hogy belenéztek, de egy nagy marhaság az egész, már nem nézik. Egyszerûen nem értem, hogy lehetett erre a borzalomra ennyi pénzt adni, mit tud RP, hogy ennyi pénzt feleslegesen kiszórhatott ezen a nagyon, de nagyon szegény "háznak" az ablakán!? (Tudom, hogy buta kérdés, mert csak (jó) kapcsolat szükséges hozzá.)
Mara60 2015 ápr. 07. - 17:19:56
(286/470)
Te most tényleg a hiányzó vesszõkre akarod fogni, hogy nem tudsz mit mondani az érveimre? :)
Miféle indoklás ez?

Ami a listát illeti. Szerintem a filmeket filmekkel, a sorozatokat pedig sorozatokkal kéne összehasonlítani.
Sajnos ez utóbbiból nem túl nagy a kínálat. A végtelenített szappanoperákon és pár sitcomon kívül csak néhány sorozat készült az elmúlt 25 évben. Én csupán két olyan sorozatot tudnék említeni, amit jónak találtam. Az egyik egy krimisorozat volt, a Tûzvonalban, a másik pedig egy Szabó Magda adaptáció: A régimódi történet. (Na jó, még a Kisváros is megüti a szintet.) De hol vannak ezek a kilencvenes évek elõtti sorozatoktól? Itt is többen megírták, hogy a Kossuthkifli helyett inkább átkapcsoltak a másik adóra, ahol a Névtelen várat adták. És inkább azt nézték meg sokadszorra is.

Nagyon vártam hát a Kossuthkiflit. Már csak azért is, mert a kosztümös sorozatok a gyengéim. És bármennyire is az ellenkezõjét akarják elhitetni a magyar producerek, ezzel nem vagyok egyedül. Igenis lenne igény történelmi témájú filmekre és sorozatokra. Persze ezek nyilván drágábbak, mint egy potom pénzbõl kihozható szappanopera. Viszont ha jó, akkor az emberek igenis megnézik, még akár tucatszor is. Hisz a külföldi kosztümös sorozatoknak nagy rajongótáborai vannak idehaza is.
Cordelia 2015 ápr. 07. - 15:28:58 Előzmény Mara60
(285/470)
Hétrõl-hétre megpróbálom végignézni a sorozat valamelyik részét és akkor jön a hintó a bozótban (mindig ugyanabban a bozótban!), mindig van útközben fogadó, Athina lánya fahangon beszél, akár az anyja; az égõ tekintetû fõszereplõ fiú teljesen bolond, a grófnõ olyannyira erõtlen, hogy az már blamázs. Amikor megjelenik az eszelõs Reviczky-Haumann páros egy darabig még élvezem is, csak nem értem mirõl is szól ez a film?

Színdarabot kellett volna rendezni a történetbõl. Úgyis úgy beszél mindegyik, mintha felolvasná a szövegét.
10/10
DUNAWÖLD 2015 ápr. 07. - 15:28:06 10/10
(284/470)
Javaslom, akinek nem tetszik a "Kossuthkifli", tegyen közzé összehasonlításul egy-egy tízes listát

(mondjuk, legyen: 10 legjobb magyar film, 1990 utáni és 10 külföldi).
10/10
DUNAWÖLD 2015 ápr. 07. - 15:23:07 10/10 Előzmény Mara60
(283/470)
Négyszavas mondatban 2 helyesírási hiba, bravó, Mara60...És "szakmailag" kritizálod a "Kossuthkifli"-t.

Imádom az iróniát. A helyesírásig nem jutott el, de "szakmailag" kritizál.
1/10
Anna.C. 2015 ápr. 07. - 11:43:50 1/10
(282/470)
Nagyon el vagy tévedve, mert én pl. soha nem nézek focit, és az ismerõseim sem, miután utáljuk. De egyáltalán hogy jutott eszedbe a film kapcsán a foci?
olahmiki1959 2015 ápr. 07. - 07:13:44
(281/470)
Egyáltalán, hogy jött ide a foci???
Ha visszaolvasod az ÖSSZES hozzászólást a Kossutkifli nevû topic-ban, itt még SENKI emberfia nem beszélt fociról!...
Ezzel az erõvel azt is írhattad volna, hogy a fõzõmûsorokat milyen sokan nézik...
És az még igaz is lett volna...:)
2/10
offtopic
-csengõzoli-- 2015 ápr. 07. - 06:13:38 2/10
(280/470)
Te mirõl beszélsz?
Üresek a lelátók, a válogatott meccseken kivül senkit sem érdekel ebben az országban a foci.
Gipsz__Jakab 2015 ápr. 07. - 05:10:33
(279/470)
Egywetértek egy nagy hülyeség az egész, gagyis.
real_madrid 2015 ápr. 07. - 04:05:25
(278/470)
gagyi.
Balázs Skobrics 2015 ápr. 06. - 21:57:53
(277/470)
Ja és majd jön a válasz,hogy a meccs jobb volt...

Persze basszus,de nézzük meg mennyi pénz van belenyomva. Annyi pénzbõl a Kossuthkifliben hollywoodi színészek szerepelhetnének olyan CGI-vel,hogy lefosnánk a bokánkat.
Balázs Skobrics 2015 ápr. 06. - 21:55:13
(276/470)
Próbálom olvasni ezt a sok hozzászólást,de 50 után megunom....

Én szeretem nézni,leköt,kicsit zavaros a sztori,a színjáték se az igazi,de végre nem ismétlés,hanem vmi új.

Azt hogy egy országnyi ember meg inkább focit néz,mint ezt az új sorozatot,én azt inkább olyan visszásnak érzem,egyfajta "visszafogott szellemi színvonalnak" országos szinten.

Tényleg ebben az országban a focin túl már semmi nem hajtja az embereket?
Mara60 2015 ápr. 06. - 19:06:03
(275/470)
Ni csak ki beszél? Ki az akinek a hozzászólásai két harmadát a politikai elõítéletei diktálják? Néha visszaolvasgathatná a bejegyzéseit.

Ebben a topikban a kritikák túlnyomórésze szakmai. Nem jó az utószinkron, ezen nincs mit szépíteni. A színészek többsége hadar, vagy motyog, ami a régies nyelvezettel együtt érthetetlenné teszi a dialógusok többségét. Nekem a láthatósággal is vannak problémáim. Más sorozatok is játszódnak este, de ott a szereplõket azért lehet lehet látni.
Rudolf Péter egész jó filmeket rendezett, viszont egy sorozat nem ugyanúgy mûködik, mint egy mozifilm. Egész más fogásokat igényel, mind a forgatókönyvírótól, mind a rendezõtõl. Hiszen a nézõt vissza kell csalni hétrõl hétre a képernyõ elé.
Végül a történetrõl. Én a könyvet nem olvastam, de megvallom õszintén, nem keltett bennem kíváncsiságot sem a cselekmény, sem a karakterek annyira, hogy elolvassam. A fõhõs pedig olyan szinten ellenszenves, hogy szívem szerint már én verném fejbe egy péklapáttal. Talán épp ezért nem mûködik szatíraként sem. (mindig is el voltunk kényeztetve jó szatírákkal, de ott a szereplõk bár kissé ütõdöttek, de azonosulhatóak voltak)
robicsek2 2015 ápr. 06. - 18:02:46
(274/470)
Hát igen :) Sokkal szebb a természetes nagy mell mint a szilikon :) Nagyon csini volt :)
10/10
DUNAWÖLD 2015 ápr. 06. - 17:19:34 10/10
(273/470)
"Vélemény"...
Csak annyi a baj, hogy a véleményeiteket a politikai gyûlölet diktálja, 1 csillag nektek ezért. Kritikán aluli.
A jövõ "nemzet színészeit" pocskondiázzátok, vádoljátok. Még Húsvétkor is.
laszlo-1 2015 ápr. 06. - 12:29:08
(272/470)
Nekem ez nem volt feltûnõ, megszoktam, hogy a Duna hangminõsége gyenge. Néha az egyik oldal nem is szól.

Szerintem a sorozat nem nézhetetlen. Érdekes gondolatokat vet fel a mellékszereplõkön keresztül. S ha nem lett volna elõtte a nagy csindratta, sokkal kevesebb elmarasztalást kapott volna.
olahmiki1959 2015 ápr. 06. - 05:43:25
(271/470)
A hangmérnökök valamit csinálhattak a sorozattal - vagy a sok nézõi kifogás miatt, vagy a késõbbi részek eleve jobb hangminõségben készültek, mint az elsõk, - mert a mai epizódban mindent tisztán értettem, ami meg is lepett.
Képileg pedig ma a legjobban Kéry Kitty eredeti, szilikonbetét nélküli, dús keblei tetszettek.:D (mondjuk, az elég hülyén nézett volna ki, ha egy 1849-50-ben játszódó történetben szilikonmellek látszódtak volna a képernyõn...:)